μαλλιά-με-ντεκαπάζ-τα-απαραίτητα-βήμα-178033
©@streetstylestars

Αντιθέτως με ό,τι τείνουμε να πιστεύουμε, τα μαλλιά που έχουν υποστεί ντεκαπάζ δεν χρειάζεται να δείχνουν θαμπά και ταλαιπωρημένα για να καταλάβουμε πως θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα. Η περιποίησή τους στο σπίτι – είτε για αναδόμηση, είτε για ενυδάτωση – είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση και φυσικά αποτελεί πρόκληση, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην υγεία τους, από το πώς τα λούζουμε κατά τη διάρκεια του μπάνιου, μέχρι το κάθε πόσο συχνά τα κόβουμε.

Τι συμβαίνει με τις δυσχρωμίες;

Όσες γυναίκες έχουν δοκιμάσει να κάνουν ντεκαπάζ στα μαλλιά τους, ξέρουν πως δεν υπάρχει χειρότερος εφιάλτης από τις δυσχρωμίες. Οι ειδικοί τονίζουν πως όσο καλή και αν είναι η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε και όσο ποιοτικά και αν είναι τα προϊόντα, πάλι υπάρχει περίπτωση να παρατηρήσει κανείς δυσχρωμίες στο ντεκαπαρισμένο μαλλί, καθώς η αλήθεια είναι πως η ίνα της τρίχας υποφέρει με αυτή τη διαδικασία. Τα σκούρα μαλλιά βέβαια είναι ακόμα πιθανότερο να αντιμετωπίσουν δυσχρωμίες, καθώς θέλουν και περισσότερο χρόνο για να ανοίξουν.

Οι συνέπειες

Πριν ακόμη λάβετε την απόφαση να περάσετε ντεκαπάζ στα μαλλιά σας, πρέπει να έχετε στον νου σας ότι η μετέπειτα φροντίδα τους θα έχει «ειδικές ανάγκες« και η ανάγκη να τα ενυδατώνεται συχνά θα είναι πρωτεύουσα. Η υφή των μαλλιών αλλάζει ελαφρώς με το ντεκαπάζ και όπως είναι φυσιολογικό η τρίχα χάνει τη φυσική της λάμψη, κάτι που μπορείτε να επαναφέρετε με τη σωστή περιποίηση.

Πώς ενυδατώνουμε τα ντεκαπαρισμένα μαλλιά;

Οι ειδικοί τονίζουν πως το 70% των ντεκαπαρισμένων μαλλιών που δείχνουν υγιή και λαμπερά οφείλεται στη φροντίδα στο σπίτι. Μια μεθοδική ρουτίνα περιποίησης που θα περιλαμβάνει τα σωστά προϊόντα και θα ακολουθείται πιστά είναι το κλειδί για όλες τις περιπτώσεις. Το σαμπουάν και η μαλακτική κρέμα δεν αρκούν, αλλά χρειάζεται σίγουρα και μια επανορθωτική μάσκα, 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Σημαντικό είναι επίσης, να επιλέξετε προϊόντα κατάλληλα για το χρώμα των μαλλιών σας, ώστε να το διατηρούν περισσότερο, αλλά να είναι και free από σιλικόνη και χημικά.

Μια άλλη λύση για να ενυδατώσετε σε βάθος τα μαλλιά είναι να επισκέπτεστε το κομμωτήριο κάθε τρεις εβδομάδες και να εφαρμόζετε μάσκες εντατικής θεραπείας για σίγουρα αποτελέσματα.

Πώς επαναφέρουμε τη χαμένη λάμψη;

Η περιποίηση στο λούσιμο είναι πολύ σημαντική για τη θρέψη των μαλλιών που έχουν υποστεί ντεκαπάζ, αλλά για να επαναφέρετε τη χαμένη λάμψη δεν αρκεί μια καλή θεραπεία. Ένα ενυδατικό λαδάκι ή κάποιο serum θα σας παρέχει το αποτέλεσμα που θέλετε και θα προλάβει το φριζάρισμα – σύνηθες χαρακτηριστικό των αφυδατωμένων μαλλιών.

Κάθε πότε μπορούμε να κάνουμε ντεκαπάζ;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν το ντεκαπάζ γίνεται με τον σωστό τρόπο και τα κατάλληλα προϊόντα, μπορούμε να το επαναλαμβάνουμε ακόμη και ανά ενάμισι μήνα για να διασφαλίσουμε πως το χρώμα μας θα είναι ζωντανό και φρέσκο. Σε κάθε περίπτωση αυτό αφορά μόνο τη ρίζα, και όχι τα υπόλοιπα μαλλιά. Ωστόσο, αν  τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα, σπάνε και δυσκολεύονται να επανέλθουν καλό θα ήταν να αποφύγετε το ντεκαπάζ μέχρι να ανακτήσουν τη δύναμή τους.

Διαβάστε επίσης | Τα κουρέματα που θα ζητήσουμε περισσότερο το καλοκαίρι

MHT