ποια-είναι-τα-χρώματα-στα-μαλλιά-που-μα-173564
©Jonathan Daniel Pryce

Το χρώμα που έχουμε επιλέξει να βάφουμε τα μαλλιά μας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το αν θα δείχνουμε φρέσκες και ανανεωμένες. Συχνά κάνουμε το λάθος να διατηρούμε την ίδια απόχρωση στα μαλλιά ανά τα χρόνια, αγνοώντας το γεγονός πως το δέρμα μας αλλάζει ανά δεκαετία είτε λόγω της έκθεσης στον ήλιο, είτε λόγω DNA, είτε απλά λόγω ηλικίας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως υπάρχουν συγκεκριμένα χρώματα και βαφές που μπορεί να μας προσθέσουν χρόνια, αντί να φωτίσουν το πρόσωπό μας και να μας δώσουν το επιτυχημένο look που αναζητάμε. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ένα πιο κατάλληλο χρώμα για την επιδερμίδα μας θα αλλάξει ριζικά την εικόνα μας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα κολακεύει περισσότερο, δίνοντας λάμψη και όψη υγείας στο πρόσωπο.

Ποια είναι όμως τα χρώματα που μας προσθέτουν χρόνια;

1. Το μαύρο ή το πολύ σκούρο καφέ

Ποια είναι τα χρώματα στα μαλλιά που μας προσθέτουν χρόνια;-1
©Jonathan Daniel Pryce

Είναι αρκετά σύνηθες για τις μελαχρινές γυναίκες να επιθυμούν να διατηρήσουν ένα πολύ ζωντανό και έντονο σκούρο χρώμα στα μαλλιά τους, πέφτοντας στην παγίδα να τονίσουν περισσότερο τις ρυτίδες έκφρασης που δημιουργούνται στο δέρμα με την ηλικία. Οι πανάδες ή λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια είναι απολύτως φυσιολογικές, αλλά οι πολύ σκούρες βαφές τείνουν να τις τονίζουν.

Μια καλή λύση θα ήταν να προτιμήσετε βαφές που κυμαίνονται δύο αποχρώσεις  κάτω από το φυσικό σας χρώμα, κλίνοντας προς τις πιο θερμές εκδοχές τους.

2. Το ξανθό που γκριζάρει (ash blonde)

Ποια είναι τα χρώματα στα μαλλιά που μας προσθέτουν χρόνια;-2
©@ladygaga

Πολλές φορές οι γυναίκες που δεν προτιμούν το μαύρο ή τα σκούρα χρώματα στα μαλλιά έχουν την τάση να πηγαίνουν στο άλλο άκρο, διατηρώντας τα μαλλιά τους πολύ ξανθά σε πλατινέ τόνους που συχνά γκριζάρουν και συνεπώς «παίρνουν» από τη λάμψη του προσώπου.

Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, οι ειδικοί προτείνουν να δείτε την απόχρωση των μαλλιών σας στην ηλικία των 4 ετών και να επιλέξετε βαφή μαλλιών με βάση το τότε χρώμα σας. Μπορείτε να πέσετε έναν τόνο πιο κάτω, αλλά όχι περισσότερο. Αυτό το tip μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από ξανθές, όσο και από καστανές.

3. Οι ψυχρές αποχρώσεις

Ποια είναι τα χρώματα στα μαλλιά που μας προσθέτουν χρόνια;-3
©@chrisappleton1

Αν ανήκετε στην κατηγορία γυναικών που της αρέσει να πειραματίζεται, ειδικά τώρα με την καραντίνα, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως δεν κολακεύουν όλα τα χρώματα της παλέτας το ίδιο. Για παράδειγμα, το σκούρο μπλε ή μοβ έχει την τάση να «σκληραίνει» τα χαρακτηριστικά του προσώπου, καθώς πρόκειται για ψυχρή απόχρωση.

Στον αντίποδα, μπορείτε να τολμήσετε με πιο παστέλ και κοριτσίστικες αποχρώσεις, όπως ροζ ή ροδακινί.

Διαβάστε επίσης | Blonde Hair: Η νέα τάση στο ξανθό που υιοθέτησε ήδη η Emma Corrin

MHT