ναι-η-στάση-του-σώματος-μπορεί-να-αλλάξ-169876
©unsplash

Πόσες φορές πιάνετε τον εαυτό σας να καμπουριάζει ή να γέρνει έντονα προς τα μπροστά κατά τη διάρκεια της ημέρας; Η λανθασμένη στάση σώματος είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο περισσότερος κόσμος, και δεν αφορά μόνο το αισθητικό κομμάτι, αλλά κυρίως τη συνολική ευεξία και υγεία του σώματος. Τα καλά νέα είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για να διορθώσουμε τη στάση του σώματός μας – εκτός αν υπάρχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα – με συμβουλές και ασκήσεις που μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά.

Ναι, η στάση του σώματος μπορεί να αλλάξει ανεξαιρέτως ηλικίας-1
©unsplash

Πριν μιλήσουμε για τις ακριβείς ασκήσεις που μπορεί να εντάξει κανείς στην καθημερινότητά του για να βελτιώσει τη στάση του σώματός του, είναι σημαντικό να αναφερθούμε σε μερικά πράγματα που επισημαίνουν οι ειδικοί και χρήζουν προσοχής. Αρχικά, πρέπει να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τα βάρη, αλλά και να μοιράζουμε τα πράγματά μας σε διάφορες τσάντες και σακίδια όσο είμαστε έξω, καθώς δεν είναι καλό να συγκεντρώνεται όλο το βάρος σε ένα σημείο. Επίσης, είναι σημαντικό να έχουμε καλή καρέκλα γραφείου, σωστή απόσταση από την οθόνη του υπολογιστή και να φροντίζουμε οι ώμοι μας να μη γέρνουν προς τα μπροστά όσο δουλεύουμε.

Ναι, η στάση του σώματος μπορεί να αλλάξει ανεξαιρέτως ηλικίας-2
©unsplash

Φυσικά, όσο και να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να διατηρούμε σωστή στάση σώματος, πολλές φορές δεν αρκεί. Χρειάζονται μυς για να ενδυναμώσουν την σπονδυλική στήλη και σε συνδυασμό με καλή διατροφή θα μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όποια γυμναστική και να εντάξετε στη ρουτίνα σας είναι καλή, ειδικά αν γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και όχι μόνο την πλάτη. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα Pilates και η κολύμβηση είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την άθληση.

Ναι, η στάση του σώματος μπορεί να αλλάξει ανεξαιρέτως ηλικίας-3
©unsplash

Η ενδυνάμωση του πυρήνα είναι εξίσου σημαντική. Πρέπει να δουλεύετε συστηματικά με τους κοιλιακούς και το στήθος κάνοντας ασκήσεις, πάντα υπό επαγγελματική καθοδήγηση, ενώ αν νιώθετε πως δεν βλέπετε διαφορά θα ήταν καλό να κάνετε ακτινογραφία, ώστε να εντοπιστεί από πού ξεκινάει το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση όμως, η διόρθωση και η επιτυχία της σωστής στάσης σώματος είναι μια συνεχής πρόκληση που απαιτεί επιμονή και αφοσίωση. Μην ξεχνάτε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας να μη γέρνει μπροστά και να αθλείται συστηματικά.

Διαβάστε επίσης | 3 προσθήκες που κάνουν το πρωινό σας το κλειδί για μια ισορροπημένη διατροφή

MHT