arizona-muse-η-πρώτη-παγκόσμια-πρέσβειρα-της-αveda-γ-159851
©AVEDA Arizona Muse

Από την ίδρυσή της το 1978 στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών από τον κορυφαίο hairstylist & environmentalist Horst Rachelbacher, το υψηλής απόδοσης και φυτικής προέλευσης cruelty-free brand περιποίησης μαλλιών Aveda πρωτοπορεί σε θέματα βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Μερικά παραδείγματα είναι η υποστήριξη πρωτοβουλιών όπως η συνθήκη Ceres Principles το 1989, η διοργάνωση εκδηλώσεων για τη συγκέντρωση πόρων με αφορμή την Ημέρα της Γης ήδη από το 1990 και η παρότρυνση των παγκόσμιων ηγετών να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή κατά τη διάρκεια της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, το 2015. 

Τον Ιανουάριο του 2020 το brand ξεκίνησε ένα διαδικτυακό λεξιλόγιο συστατικών, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τα βασικά συστατικά των προϊόντων του, τι προσφέρουν και από που προέρχονται, εμπλουτίζοντάς το συνεχώς. Λίγους μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 2020, εγκαινίασε το πρόγραμμα Carbon Offset Shipping, το οποίο αντισταθμίζει το 100% των εκπομπών άνθρακα από τις αποστολές παραγγελιών που γίνονται μέσω του Aveda.com στις ΗΠΑ, χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση για τον πελάτη. 

Arizona Muse: Η πρώτη παγκόσμια πρέσβειρα της Αveda για θέματα βιωσιμότητας με 100% vegan συνθέσεις-1
©Aveda

Αυτόν το μήνα ενισχύει τη δέσμευση της για βιωσιμότητα ανακοινώνοντας ότι όλα τα προϊόντα της είναι 100% vegan, μετά την αλλαγή σύνθεσης σε κάποια, ώστε να μην περιέχουν πλέον καθόλου μέλι, κερί μέλισσας και παράγωγα τους, ενώ παράλληλα παρουσιάζει την πρώτη της global ambassador: την Arizona Muse, μοντέλο παγκοσμίου φήμης και ακτιβίστρια για το κλίμα, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες και πασαρέλες μεγάλων οίκων, όπως Chanel, Dior, Louis Vuitton, Fendi, Saint Laurent και Prada. Έχει επίσης ποζάρει για εξώφυλλα διεθνών τίτλων, όπως Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, i-D, Self Service και Dazed, ενώ έχει υπάρξει μούσα κορυφαίων φωτογράφων, όπως Steven Meisel, Steven Klein, Alasdair McLellan, Inez & Vinoodh, Patrick Demarchelier, Willy Vanderperre, Craig McDean, Mert & Marcus και David Sims.

Arizona Muse: Η πρώτη παγκόσμια πρέσβειρα της Αveda για θέματα βιωσιμότητας με 100% vegan συνθέσεις-2
©AVEDA Arizona Muse

Από το 2016 έχει αφοσιωθεί στο θέμα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, αφού συνειδητοποίησε ότι, ως μοντέλο, δεν γνώριζε από πού προέρχονταν τα ρούχα που φορούσε και βοηθούσε να πωληθούν. Η Arizona συμμετέχει επίσης τακτικά σε πάνελ και forums της βιομηχανίας μόδας, με στόχο να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ρυπογόνες δραστηριότητές της, όσο και σε συζητήσεις περί ηθικής μόδας, εκμεταλλευόμενη τη φήμη της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να εμπνεύσει. 

Arizona Muse: Η πρώτη παγκόσμια πρέσβειρα της Αveda για θέματα βιωσιμότητας με 100% vegan συνθέσεις-3
©Aveda

Η συνεργασία της με την Aveda ήρθε ως φυσικό επακόλουθο, καθώς όχι μόνο χρησιμοποιούσε τα προϊόντα της από την παιδική της ηλικία, αλλά ενστερνίζεται τις βασικές αξίες της σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη και την κοινωνική ευαισθητοποίηση. Ως υποστηρικτής του έργου αειφορίας της, λοιπόν, θα επικοινωνήσει τις πρωτοβουλίες της και θα μοιράζεται πληροφορίες για την υψηλής απόδοσης περιποίηση μαλλιών που δημιουργήθηκε με καθαρή ενέργεια, υπεύθυνη προμήθεια υλικών, ανακυκλωμένες συσκευασίες και καθαρά συστατικά, εκπαιδεύοντας τους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές επιλογές.  

Arizona Muse: Η πρώτη παγκόσμια πρέσβειρα της Αveda για θέματα βιωσιμότητας με 100% vegan συνθέσεις-4
©Aveda

«Η Aveda είναι μια εταιρία που θαυμάζω εδώ και χρόνια καθώς δημιουργεί τα πιο αποτελεσματικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνα προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών μου. H ανακήρυξή μου ως Global Advocate της για τη Βιωσιμότητα είναι μεγάλη τιμή για εμένα και είμαι περήφανη που συνεργάζομαι με ένα brand με το οποίο μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Καθώς μ’ αρέσει να αλλάζω το στυλ των μαλλιών μου, ανυπομονώ να δημιουργήσω μαζί με την Aveda νέα looks!», δήλωσε σχετικά.

Ανακαλύψτε περισσότερα στο aveda.gr.

Διαβάστε επίσης | Director’s Cut: H ρουτίνα ομορφιάς μας αυτή την εβδομάδα

MHT