οβάλ-πρόσωπο-ο-οδηγός-για-κουρέματα-κα-183443
©Leia Sfez/Instagram

Κάθε σχήμα προσώπου έχει ανάγκη από ξεχωριστά κουρέματα και hairstyles για να αναδειχθεί. Όπως λοιπόν τα στρογγυλά πρόσωπα έχουν τα μυστικά τους για να αποκτήσουν γωνίες, αντίστοιχα και τα οβάλ πρόσωπα δείχνουν πιο γεμάτα με τις σωστές συμβουλές και τα κατάλληλα κουρέματα.

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε οβάλ πρόσωπο; Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να πιάσετε τα μαλλιά σας σε ένα ψηλό ponytail για να μην πέφτουν στο πρόσωπό σας και να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Θα παρατηρήσετε πως το μέτωπο και το πιγούνι είναι τα πιο έντονα χαρακτηριστικά σας. Τι είναι λοιπόν αυτό που χρειάζεται ένα οβάλ πρόσωπο; Καθώς πρόκειται για ένα μακρόστενο σχήμα, το κούρεμα και το χτένισμα που θα επιλέξετε δεν θα πρέπει να προσθέτουν κι άλλο μήκος στο πρόσωπό σας, αλλά να το κάνουν λίγο πιο στρογγυλό με γωνίες.

Η Vogue συμβουλεύτηκε τους hair experts και έφτιαξε τον οδηγό με τα χτενίσματα και τα κουρέματα που ταιριάζουν στα οβάλ πρόσωπα:

Οβάλ πρόσωπο: Ο οδηγός για κουρέματα και χτενίσματα-1
©Matilda Djerf/Instagram

Ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε γωνίες σε ένα οβάλ πρόσωπο, είναι οι πλαϊνές αφέλειες, οι λεγόμενες wafty bangs που έχουν κυματισμούς και πιο έντονο όγκο, ενώ δεν πέφτουν μπροστά στα μάτια γι’ αυτό και δείχνουν σαν να κόβουν μήκος από το πρόσωπο.

Οβάλ πρόσωπο: Ο οδηγός για κουρέματα και χτενίσματα-2
©Jeanne Damas/Instagram

Το ασύμμετρο καρέ με αφέλειες είναι ένα κούρεμα που προτείνεται για τα οβάλ πρόσωπα, με όγκο στα πλαϊνά ώστε να δίνεται περισσότερο πλάτος στο πρόσωπο αντί για μήκος.

Οβάλ πρόσωπο: Ο οδηγός για κουρέματα και χτενίσματα-3
©Leia Sfez/Instagram

Αν σας αρέσουν τα μακριά ίσια μαλλιά σας, τότε απλά προσθέσετε μερικά layers αν έχετε οβάλ πρόσωπο. Τα φιλαρίσματα δίνουν όγκο και κίνηση, χωρίς να μακραίνουν το πρόσωπο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lola 🌞 (@lolabsqt)

Όσο για τα χτενίσματα, στα οβάλ πρόσωπα προτείνονται αυτά που δημιουργούν την αίσθηση ενός πιο στρογγυλού προσώπου. Για παράδειγμα τα ψηλά ponytails ή τα top knots επιμηκύνουν το κεφάλι, οπότε καλύτερα να προτιμήσετε το χαμηλό ή το μεσαίο ponytail ή ένα χαμηλό ατημέλητο bun. Αποφύγετε τον έντονο όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού, όπως και τα πολύ bold χτενίσματα. Προτιμήστε μια πλαϊνή φράντζα που δημιουργεί γωνίες.

Διαβάστε επίσης | Flob: Το νέο καρέ κούρεμα που πρέπει να ξέρετε