σγουρά-μαλλιά-ποιες-αφέλειες-τους-ται-181855
©JONATHAN DANIEL PRYCE

Ναι, όπως τα ίσια, έτσι και τα σγουρά μαλλιά έχουν δικαίωμα στις αφέλειες και μάλιστα τους πάνε πολύ. Στην πραγματικότητα, μιας και το καλοκαίρι μας μυεί ξανά στη γοητεία των πιο ανέμελων και φυσικών hairstyle, αν θέλουμε να κάνουμε μια ανανέωση στα σγουρά μαλλιά μας οι αφέλειες είναι από τις πρώτες επιλογές που μας έρχονται στο μυαλό καθώς είναι φρέσκες, trendy και all time classic.

Όταν όμως πρόκειται για σγουρά μαλλιά, το κόλπο είναι να βρείτε ακριβώς το στιλ αφελειών που ταιριάζει στο κούρεμά σας και να εμπιστευτείτε τους ειδικούς για να το υιοθετήσετε χωρίς να ρισκάρετε να καταστρέψετε τα μαλλιά σας. Για αυτό, ιδιαίτερη προσοχή με το μήκος! Οι αφέλειες στα σγουρά μαλλιά πρέπει να κόβονται πιο μακριές καθώς τείνουν να «συρρικνώνονται» λόγω της μπούκλας, ενώ καλό θα ήταν να κουρευτούν όταν τα μαλλιά είναι στεγνά για περισσότερη ακρίβεια.

Φυσικά, οι ειδικοί που θα επιλέξετε είναι αυτοί που θα σας συμβουλεύσουν καλύτερα, ωστόσο εμείς θα σας χαρίσουμε την απαραίτητη έμπνευση με όλα τα κουρέματα στα οποία ταιριάζουν οι αφέλειες, ειδικά για τα curly μαλλιά:

Shag

Σγουρά μαλλιά: Ποιες αφέλειες τους ταιριάζουν περισσότερο-1
©THE LOCALS / SØREN JEPSEN

Οι τάσεις φέτος θέλουν το shag κούρεμα με αφέλειες πρώτο στη λίστα με τα πιο hot hairstyles της σεζόν. Κοντές αφέλειες με όγκο στην κορυφή είναι ό,τι χρειάζεται ένα κλασικό 70s shag για να αναδειχθεί, ενώ ταιριάζει εξίσου σε πολύ σγουρά μαλλιά αλλά και στα ελαφρώς κυματιστά, όπως αυτά της ηθοποιού Blanca Romero.

Curtain bangs σε κυματιστά μαλλιά

Οι αφέλειες κουρτινάκια που μας έδειξαν πρώτες οι Παριζιάνες και εμείς τις λατρέψαμε είναι ένας από τους πιο classic τρόπους να απογειώσετε τα κυματιστά μαλλιά σας, που δεν έχουν πολύ όγκο. Επειδή στο συγκεκριμένο στιλ οι αφέλειες είναι αρκετά μακριές μπορείτε εύκολα να τις περιποιηθείτε, ακόμα και να τις πιάσετε πίσω από τα αυτιά, ενώ δεν σας εμποδίζουν στην όραση, καθώς τείνουν προς το πλάι.

Afro style με ίσιες αφέλειες

Σγουρά μαλλιά: Ποιες αφέλειες τους ταιριάζουν περισσότερο-2
©THE LOCALS / SØREN JEPSEN

Ποιες αφέλειες θα ταίριαζαν στα afro hair; Οι ειδικοί προτείνουν τις παραδοσιακές ίσιες αφέλειες που καλύπτουν το μέτωπο, ωστόσο κομμένες με μια πιο στρογγυλή φορά.

Bowl cut με αφέλειες

Σγουρά μαλλιά: Ποιες αφέλειες τους ταιριάζουν περισσότερο-3
©JONATHAN DANIEL PRYCE

Μια ακόμη χοτ επιλογή για τα σγουρά μαλλιά είναι το bowl cut με πολύ κοντές αφέλειες. Η Charlize Theron ήταν η πρώτη που το δοκίμασε στην πιο πρόσφατη ταινία της ενώ την ακολούθησε και η Dua Lipa, η οποία εμπιστεύτηκε επίσης το bowl cut.

Styling tips

Για να διασφαλίσετε πως τα μαλλιά σας θα δείχνουν περιποιημένα όλη τη μέρα και οι αφέλειες δεν θα χάσουν το σχήμα και τον όγκο τους από τη ζέστη ή την υγρασία είναι απαραίτητο να ξεκινάτε το hairstyling εφαρμόζοντας anti-frizz και ειδικά για σγουρά μαλλιά προϊόντα. Συγκεκριμένα αυτά που θα επιλέξετε πρέπει να είναι ικανά να διατηρούν το σχήμα της μπούκλας και την ενυδάτωση στο τριχωτό, ώστε να αποφεύγεται το φριζάρισμα.

Διαβάστε επίσης | Ίσια, κυματιστά ή σγουρά μαλλιά: Πώς τα περιποιούμαστε για το τέλειο hairlook

MHT