ναι-το-κούρεμα-της-rachel-από-τα-φιλαράκια-ε-182367
©Getty Images

Αν ρωτούσατε οποιονδήποτε millennial να σας πει ποια είναι τα πιο iconic haircuts της εποχής, αυτό της Rachel από τα Φιλαράκια θα ήταν σίγουρα ένα από τα πρώτα στη λίστα τους. Με όγκο, layers και εντυπωσιακή κίνηση, το κούρεμα της Jennifer Aniston στα 90s είχε ξετρελάνει ακόμη και τις πιο διστακτικές με το κοντό, κάνοντας τις γυναίκες να προσπαθούν να το αντιγράψουν όσο καλύτερα γίνεται.

Το πρόσφατο reunion των ηθοποιών της σειράς έφερε το συγκεκριμένο cut ξανά στο προσκήνιο. Το hashtag #RachelGreen χτύπησε πάνω από 600 εκατομμύρια views στο TikTok, ενώ η ζήτηση για το hairstyle της Rachel αυξήθηκε 179% τις τελευταίες μέρες. Ταυτόχρονα, celebrity fans της σειράς όπως η Selena Gomez και η Bella Hadid, έχουν ήδη δοκιμάσει τη δική τους εκδοχή του iconic στιλ, προσθέτοντας φυσικά σύγχρονες πινελιές στο look, με τις συμβουλές των ειδικών.

Ναι, το κούρεμα της Rachel από τα Φιλαράκια είναι πάλι τάση-1
©@bellahadid

«Το αυθεντικό κούρεμα της Rachel ήταν τόσο iconic επειδή βρισκόμασταν στη μέση των 90s και μόλις είχαμε βγει από την πρωτοκαθεδρία που είχε το grunge στιλ στη μόδα. Οι άνθρωποι είχαν κουραστεί από τα no-hair hair και το no make-up make-up, ήθελαν κάτι έντονο», εξηγεί ο hairstylist Luke Hersheson. «Όταν είδαμε για πρώτη φορά τη Rachel Green με αυτό το πλούσιο μαλλί, με τον όγκο και τα χαρακτηριστικά layers, ξέραμε πως θα συμπληρώσει πολλά από τα κουτάκια των γυναικών. Δεν ήταν ούτε πολύ κοντό για να το φοβούνται, ούτε δύσκολο να το στιλιζάρεις», συμπλήρωσε, επιβεβαιώνοντας τους λόγους που το έκαναν τόσο πολυπόθητο.

View this post on Instagram

A post shared by PHOEBE. (@mrsphoebeburgess)

To haircut της Rachel ήταν «κομμένο και ραμμένο» για να πλαισιώνει κολακευτικά το πρόσωπο, να τονίζει τις γωνίες του και να δίνει κίνηση και ζωντάνια στα μαλλιά τόσο με τον όγκο του στην κορυφή, όσο και με τα layers στα οποία βασίστηκε. Η νέα, μοντέρνα εκδοχή του ωστόσο, δίνει περισσότερη έμφαση στην τεχνική περιγράμματος του προσώπου και λιγότερο στον όγκο. Τα μαλλιά πέφτουν μέχρι τους ώμους (λίγο πιο μακριά δηλαδή από της Rachel) και κόβονται πιο ανάλαφρα στις άκρες για να δείχνουν πιο φυσικά.

Κάτι ακόμη: το στοιχείο που απογείωσε το hairstyle της Rachel ήταν τα προσεκτικά τοποθετημένα highlights, που προσέθεσαν νέα διάσταση στο look. Πιο σκούρες μπροστά και ελαφρώς πιο ανοιχτές στο πίσω μέρος, οι ανταύγειες ήταν αυτές που βοήθησαν το κούρεμα να αγκαλιάσει το πρόσωπο της Aniston όσο καλύτερα γινόταν, δημιουργώντας μια ωραία αντίθεση που τραβούσε τα βλέμματα.

Originally published on vogue.co.uk

Διαβάστε επίσης | Το κούρεμα που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου