3-χρώματα-μαλλιών-που-θα-θέλετε-να-δοκιμ-176932
©Sandra Semburg

Ποια είναι τα τοπ χρώματα μαλλιών για το καλοκαίρι του 2021; Σε ποιες τάσεις αξίζει να υποκύψουμε και πώς θα πετύχουμε ένα δροσερό ανάλαφρο στυλ; Οι hair color experts Patricia Nikole και Pooja Singh, δίνουν τις συμβουλές τους για να ανανεώσουμε το στυλ μας πριν τις διακοπές. Το καλοκαίρι τα μαλλιά έχουν ανάγκη από έξτρα φροντίδα, καθώς τόσο ο ήλιος, όσο και το αλάτι της θάλασσας τα φθείρουν. Γι’ αυτό το λόγο μην κάνετε ριζικές αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών, αλλά τονίστε τα με λεπτά highlights και δώστε τους το απαραίτητο φως για ένα πιο νεανικό εφέ.

3 χρώματα μαλλιών που θα θέλετε να δοκιμάσετε αμέσως-1
©Diego Anciano

Δοκιμάστε το balayage

Η πιο δημοφιλής τεχνική μαλλιών για το καλοκαίρι, παραμένει η τοπ επιλογή αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα στα μαλλιά σας. Το balayage μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα χρώματα μαλλιών, είτε είστε καστανές, είτε ξανθές, αρκεί να επιλέξετε δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτές από το φυσικό τόνο των μαλλιών σας. Το balayage δεν χρειάζεται συχνή ανανέωση όπως η βαφή, οπότε δεν ταλαιπωρεί και την τρίχα. Η Patricia Nikole για το καλοκαίρι του 2021 προτείνει σοκολατί βάση και light blonde hightlights,  ένα χρώμα που θα αναδείξει και τη μαυρισμένη επιδερμίδα σας το καλοκαίρι.

3 χρώματα μαλλιών που θα θέλετε να δοκιμάσετε αμέσως-2
©Jonathan Daniel Pryce

Πλαισιώστε το πρόσωπο με λεπτές ανταύγειες

Το μυστικό με τα highlights είναι να βρείτε τη σωστή απόχρωση που θα ταιριάζει και με τον τόνο της επιδερμίδας σας και τη βάση των μαλλιών σας. Οι λεπτές ανταύγειες λειτουργούν σαν μια κορνίζα στο πρόσωπο και μπορούν να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σας. Για το καλοκαίρι του 2021 η color expert Pooja Singh προτείνει να αναμείνετε μια ανοιχτή καφέ βάση με ξανθές ανταύγειες. Αν θέλετε να βρίσκεστε στα βήματα της μόδας μπορείτε επίσης να τονίσετε μόνο τις μπροστά τούφες των μαλλιών σας, όπως η Dua Lipa, υιοθετώντας το στυλ των 00s.

Πειραματιστείτε με τα παστέλ

Ίσως στο πρώτο άκουσμα να σκέφτεστε ροζ μαλλιά, στην πραγματικότητα όμως οι παστέλ αποχρώσεις μπορούν να δέσουν πολύ εύκολα με το χρώμα των μαλλιών σας. Αν θέλετε ωστόσο να κάνετε την ανατροπή, για το καλοκαίρι του 2021 η Patricia Nikole προτείνει παστέλ highlights σε σκουρόχρωμα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης | Ποιο μακιγιάζ ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας;

MHT