5-σημάδια-που-προδίδουν-πως-τα-μαλλιά-σα-181670
©unsplash

Από τις συχνές βαφές, μέχρι το άγχος, τη θερμότητα και τη διατροφή, οι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών μας είναι πολλοί και σε ένα βαθμό αναπόφευκτοι. Η ταλαιπωρημένη όψη των μαλλιών από την καθημερινή φθορά είναι σύνηθες φαινόμενο, αν και με συγκεκριμένες πρακτικές και συνέπεια μπορούμε να τα επαναφέρουμε στη λαμπερή και μορφή τους. Ποια είναι όμως τα σημάδια που υποδεικνύουν πως πρέπει να λάβετε άμεσα δράση για να ξαναζωντανέψετε τα μαλλιά σας;

Τριχόπτωση

Σε καθημερινή βάση, είτε με το βούρτσισμα, είτε με το λούσιμο, χάνουμε μια ποσότητα μαλλιών, και αυτό είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις η απώλεια μαλλιών είναι έντονη και μπορεί να οφείλεται άγχος, την ηλικία, τις βαριές φαρμακευτικές θεραπείες ή την εγκυμοσύνη. Για να αποφευχθεί αυτό, οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να διατηρούμε το τριχωτό της κεφαλής καθαρό, ώστε να μη φράζουν οι πόροι. Ένα καλό σαμπουάν και conditioner μπορούν να κάνουν αισθητή διαφορά.

Ψαλίδα

Η ψαλίδα ή αλλιώς οι φθαρμένες άκρες είναι κάτι που όλες έχουμε αντιμετωπίσει. Σημαντικό σημάδι για την αδυναμία των μαλλιών, η ψαλίδα τα κάνει να δείχνουν θαμπά και άτονα και μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με τη συνέπεια στις επισκέψεις μας στο κομμωτήριο. Το συχνό κούρεμα θα σας δώσει τη λύση, ενώ ένα ενυδατικό λαδάκι στις άκρες μετά το μπάνιο θα διατηρήσει τα μαλλιά υγιή περισσότερο καιρό.

5 σημάδια που προδίδουν πως τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα-1
©unsplash

Εύθραυστα μαλλιά

Αν έχετε παρατηρήσει πως τα μαλλιά σας είναι εύθραυστα, τότε μάλλον πρέπει να τους επαναφέρετε την ελαστικότητά τους. Η έλλειψη πρωτεΐνης, η αφυδάτωση και η έκθεση στον ήλιο είναι οι βασικότεροι λόγοι που κάνουν τα μαλλιά να σπάνε και ο μόνος τρόπος να τα προστατέψετε από αυτή τη φθορά είναι με μια ενισχυμένη ρουτίνα περιποίησης. Μάσκες ενυδάτωσης, conditioner και leave-in conditioner θα θρέψουν τα μαλλιά σας σε βάθος και θα τους χαρίσουν τα απαραίτητα στοιχεία για να λάμψουν ξανά.

Φριζάρισμα

Το φριζάρισμα στα μαλλιά είναι ένα από τα πιο κοινά παράπονα που κάνουμε όσον αφορά την όψη και την υφή τους. Αν και σε έναν βαθμό είναι φυσιολογικό και οφείλεται στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και την υγρασία, για το φριζάρισμα μπορεί εξίσου να φταίει και η ταλαιπωρημένη τρίχα που πια είναι δύσκολο διαχειρίσιμη. Η λύση είναι η καλή ενυδάτωση και τα προϊόντα styling. Όσο προετοιμάζετε τα μαλλιά σας μπορείτε στις άκρες να εφαρμόσετε ενυδατικά ή anti-frizz προϊόντα για να διασφαλίσετε πως θα διατηρηθούν περιποιημένα και ενυδατωμένα.

Kόμποι

Αν διαβάζοντας τα παραπάνω σημάδια, παρατηρήσατε ότι έχετε μερικά, τότε είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε και υπερβολικό μπέρδεμα στα μαλλιά σας. Οι κόμποι κατά μήκος των μαλλιών είναι σημάδι φθοράς και μπορούν να γίνουν επίπονοι και ενοχλητικοί κατά το βούρτσισμα αλλά και στο styling. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, είναι καλό να κοιμάστε σε μαξιλάρια με μεταξωτό ύφασμα αλλά και να στεγνώνετε τα μαλλιά με μια μαλακή πετσέτα που δεν τα τραυματίζει. Τέλος, προσπαθήστε να τα βουρτσίζετε μια φορά πριν το λούσιμο, ώστε μετά και με τη βοήθεια του conditioner να ξεμπερδεύονται ευκολότερα.

Διαβάστε επίσης | 6 επαγγελματικά tips για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας