ποιο-μακιγιάζ-ταιριάζει-στο-σχήμα-του-181516
©Olivia Palermo/Instagram

Οβάλ, τριγωνικό, στρογγυλό, με γωνίες ή σε μακρόστενο. Κάθε πρόσωπο αναδεικνύεται με το κατάλληλο μακιγιάζ, με τεχνικές που τονίζουν τα χαρακτηριστικά μας και τα δυνατά μας σημεία. Πριν ανοίξετε λοπόν το νεσεσέρ σας, απλά κοιταχτείτε στον καθρέπτη και παρατηρήστε το σχήμα του προσώπου σας.

Ποιο μακιγιάζ ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας;-1
©Lucy Hale/Instagram

Οβάλ πρόσωπο

Το οβάλ πρόσωπο είναι και το πιο συμμετρικό, καθώς ανοίγει στο ύψος των ζυγωματικών και στενεύει στο πιγούνι. Για να τονίσετε ακόμα περισσότερο αυτή τη συμμετρία, εφαρμόστε ρουζ με ένα φαρδύ πινέλο ψηλά στα ζυγωματικά. Μπορείτε επίσης να αναδείξετε το βλέμμα σας με μια σκουρόχρωμη σκιά στο κινητό βλέφαρο, την οποία θα αναμείξετε με μια πιο ανοιχτόχρωμη προς την εξωτερική γωνία των ματιών.

Τι να αποφύγετε: Το contouring που δημιουργεί γωνίες στα ζυγωματικά.

Ποιο μακιγιάζ ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας;-2
©Shutterstock

Πρόσωπο διαμάντι

Το πρόσωπο διαμάντι έχει ανοιχτά ζυγωματικά αλλά πιο μακρύ και μυτερό πιγούνι. Σε αυτό το πρόσωπο ταιριάζει το contouring, όχι όμως με σκληρά χρώματα. Επιλέξτε ένα απαλό ρουζ για να τονίσετε τα ζυγωματικά σας.

Τι να αποφύγετε: Το συνδυασμό έντονων χρωμάτων σε μάτια και χείλη. Προτιμήστε να τονίσετε ένα από τα δύο σημεία του προσώπου.

Ποιο μακιγιάζ ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας;-3
©shutterstock

Στρογγυλό πρόσωπο

Το στρογγυλό πρόσωπο είναι ένας καμβάς στον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε σκιάσεις και γωνίες. Για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε το πιγούνι πιο γωνιακό, ξεκινώντας από τα κόκκαλα των ζυγωματικών και δημιουργώντας σκιάσεις με φορά προς το πιγούνι.

Τι να αποφύγετε: Τα πολύ έντονα φρύδια.

Ποιο μακιγιάζ ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας;-4
©shutterstock

Τετράγωνο πρόσωπο

Σε αυτό το σχήμα προσώπου μπορείτε να αναδείξετε τα μάτια σας, μεγαλώνοντάς τα. Για να το πετύχετε μπορείτε να εφαρμόσετε σκιά στο κινητό βλέφαρο με ανοδική φορά προς τα έξω. Χρησιμοποιήστε επίσης μάσκαρα για μήκος και όχι για όγκο και απλώστε το ρουζ με κυκλικές κινήσεις στα ζυγωματικά σας.

Τι να αποφύγετε: Το πολύ ματ μακιγιάζ που δεν αφήνει το περιθώριο για φυσικές λάμψεις και σκιάσεις.

Ποιο μακιγιάζ ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας;-5
©shutterstock

Μακρόστενο πρόσωπο

Το μακρόστενο πρόσωπο χρειάζεται τεχνικές που δημιουργούν πλάτος. Για να το πετύχετε ανοίξτε περισσότερο τα φρύδια σας με φορά προς τα πάνω και φροντίστε το ρουζ να ανεβαίνει από τα ζυγωματικά μέχρι την πλαϊνή περιοχή των ματιών.

Τι να αποφύγετε: Το κάθετο μακιγιάζ, για παράδειγμα τη γραμμή από μπρόνζερ που λεπταίνει τη μύτη.

Διαβάστε επίσης | 6 κουρέματα που ταιριάζουν στα στρογγυλά πρόσωπα

MHT