ξηρή-επιδερμίδα-πώς-θα-την-αντιμετωπί-178919
©Juny Breeze/Instagram

Νιώθετε την επιδερμίδα σας ξηρή ή αφυδατωμένη; Τότε η ιεροτελεστία περιποίησης που ακολουθείτε θα πρέπει να εστιάζει στην βαθιά ενυδάτωση του προσώπου σας. Η Vogue μελέτησε τo moisture sandwich, το skincare trend που πρέπει να ξέρετε τώρα. Όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, στόχος του είναι το σωστό layering των προϊόντων, για να πετύχετε μια απόλυτα ενυδατωμένη επιδερμίδα. Ποια είναι όμως η ιδανική σειρά εφαρμογής των προϊόντων;

Το moisture sandwich ορίζει πως το δέρμα σας θα πρέπει να είναι νωπό καθώς εφαρμόζετε κάθε κρέμα ή σέρουμ. Με αυτό τον τρόπο το προϊόν απορροφάται καλύτερα και τα επίπεδα υγρασίας διατηρούνται περισσότερο. Φυσικά ξεκινάτε με τα πιο ελαφριά water based προϊόντα και συνεχίζετε με τα πιο πλούσια, που φυλακίζουν την υγρασία και προσφέρουν μέγιστη δράση.

View this post on Instagram

A post shared by Juny (@junybreeze)

Τα βήματα για βαθιά ενυδάτωση:

Αφού καθαρίσετε το πρόσωπό σας με ένα cleanser, ψεκάστε το με ένα δροσερό face mist. Συνεχίζετε με ένα σέρουμ με υαλουρονικό οξύ και ψεκάζεστε για ακόμα μια φορά με face mist για να δημιουργήσετε μια νωπή βάση.  Εφαρμόζετε την κρέμα σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλα και ολοκληρώνετε με ένα πλούσιο balm. Με αυτή τη σειρά χτίζετε βήμα βήμα την ενυδάτωση του προσώπου σας και παγιδεύετε την υγρασία στο δέρμα.

Αντίστοιχη είναι η σειρά που ακολουθούμε για να αντιμετωπίσουμε και τα ξηρά αφυδατωμένα χείλη. Αφού βρέξετε τα χείλη σας με λίγο νερό, εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα προσώπου και συνεχίζετε με ένα πλούσιο lip balm. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία, δίνετε τη δυνατότητα στα συστατικά να διεισδύσουν στο δέρμα και να καταπολεμήσετε την ξηρότητα.

Πώς θα κάνετε layering με πιο δραστικά συστατικά;

Δραστικά συστατικά όπως η βιταμίνη C ή η νιασιναμίδη δεν λειτουργούν σε νωπή επιδερμίδα. Το sandwich σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει με ρετινόλη. Εφαρμόζετε κανονικά την ενυδατική σας κρέμα, συνεχίζετε με ένα σέρουμ με ρετινοειδή και ολοκληρώνετε το layering με την πιο πλούσια ενυδατική σας κρέμα.

Διαβάστε επίσης | 11 ελαφριά σέρουμ δοκιμασμένα από τις Vogue editors

MHT