6-λάθη-που-κάνετε-στο-skincare-και-πώς-θα-τα-διορ-177040
©Mara La Fontan/Instagram

Το skincare έχει τους κανόνες του και τα μυστικά του. Για να μεγιστοποιήσετε τη δράση των προϊόντων σας και να απολαύσετε τη βελούδινη επιδερμίδα των ονείρων σας, εμπιστευτείτε τις συμβουλές ομορφιάς της Vogue.

Συνδυάζετε έλαια και νερό

Τα έλαια και το νερό δεν μπορούν να συνδυαστούν, αυτό σημαίνει πως αν χρησιμοποιείτε oil-based primer και water-based foundation, τότε πολύ απλά αυτά τα προϊόντα δεν θα απλωθούν καλά στην επιδερμίδα σας. Προτιμήστε όμοιες φόρμουλες για να αλληλεπιδρούν σωστά τα συστατικά των προϊόντων και να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες προϊόντος

Οι περισσότεροι skin experts προτείνουν να απλώνουμε ποσότητα κρέμας ίση με ένα φασόλι. Η παραπάνω ποσότητα δεν σημαίνει και μεγαλύτερη δράση, αντίθετα τo προϊόν δεν μπορεί να απορροφηθεί σωστά με αποτέλεσμα να εμποδίζει και τα υπόλοιπα προϊόντα. Μείνετε λοιπόν στις σωστές ποσότητες για να δημιουργήσετε light στρώσεις, ώστε να πετύχετε και τη σωστή κάλυψη στην επιδερμίδα σας.

Λάθος σειρά εφαρμογής

Ο κανόνας είναι πως πρώτα εφαρμόζονται οι ελαφριές συνθέσεις και στη συνέχεια οι πυκνότερες. Για να έχετε μια εικόνα, η σειρά έχει ως εξής: καθαριστικό, τόνερ, μάσκα, ορός, κρέμα ματιών, ενυδατική κρέμα, λάδι, προϊόν με SPF. Μετά το αντηλιακό, ακολουθεί το μακιγιάζ.

6 λάθη που κάνετε στο skincare και πώς θα τα διορθώσετε-1
©Mara La Fontan/Instagram

Δημιουργείτε τριβή

Τόσο οι κρέμες, όσο και τα σέρουμ, για να απορροφηθούν σωστά από την επιδερμίδα σας, χρειάζονται ταμποναριστές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων. Διαφορετικά ασκείτε πίεση και το προϊόν σπάει και τρίβεται σε κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σφουγγαράκι, για να αποφύγετε τη λάθος εφαρμογή.

Δεν κάνετε συχνά απολέπιση

Ένα προϊόν ομορφιάς πρέπει να συναντήσει μια καθαρή βάση για να απορροφηθεί σωστά. Πιο πρακτικά αυτό σημαίνει πως για να απλώσετε την κρέμα σας ή το make-up, η επιδερμίδα σας θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από λιπαρότητα, ρύπους, νεκρά κύτταρα. Άρα θα πρέπει να κάνετε συχνά απολέπιση, είτε με scrub, είτε με προϊόντα με γλυκολικό οξύ για at-home χημικό peeling.

Τα προϊόντα σας περιέχουν σιλικόνη

Οι σιλικόνες δημιουργούν μια smooth επιφάνεια στην επιδερμίδα, γι’ αυτό και τις συναντάμε σε primers και ενυδατικές κρέμες που εφαρμόζονται πριν το make-up. Πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί με τα υπόλοιπα προϊόντα σας. Αν το make-up σας είναι water-based, τότε θα σπάσει μόλις έρθει σε επαφή με τη σιλικόνη. Αν θέλετε να πετύχετε αυτό το μεταξένιο εφέ, φροντίστε όλα τα προϊόντα σας να περιέχουν σιλικόνη, δηλαδή το primer, το concealer, το make-up.

Διαβάστε επίσης | 4 βήματα για ακαταμάχητο δέρμα και τα must προϊόντα