πείτε-μας-τον-τύπο-επιδερμίδας-σας-να-σ-176902
©@nikki__hillier

Υπάρχουν φορές που ενώ φροντίζουμε την επιδερμίδα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα αποτελέσματα που βλέπουμε δεν ανταποκρίνονται στην προσπάθειά μας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με τον οργανισμό, τη ψυχολογία ή τη διατροφή μας, αλλά κυρίως με τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας.

Για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση είναι σημαντικό να ορίζουμε τη ρουτίνα ομορφιάς μας με βάση τον τύπο επιδερμίδας μας (μεικτή, λιπαρή, ξηρή ή κανονική), πράγμα που μπορούμε να καταλάβουμε μόνες μας και από τη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι) εκεί όπου συσσωρεύεται περισσότερο η λιπαρότητα. Τα λιπαρά δέρματα για παράδειγμα τείνουν να γυαλίζουν αρκετά στη ζώνη Τ, ενώ συνήθως έχουν έντονη τριχοφυΐα και σταρένια επιδερμίδα.

Αφού μάθετε τι τύπο επιδερμίδας έχετε, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον παρακάτω οδηγό για να τον φροντίσετε σωστά:

Λιπαρά ή μεικτά δέρματα:

Για τα λιπαρά και μεικτά δέρματα, οι ειδικοί προτείνουν μια ρουτίνα ομορφιάς που βασίζεται σε τρία βήματα: καθαρισμός το πρωί (με σαπούνι ή με ζεστό νερό), μασάζ με πάγο στη ζώνη Τ για να σφραγιστούν οι πόροι και να μην ερεθιστεί το δέρμα και στη συνέχεια ενυδάτωση. Το αντηλιακό είναι πολύ σημαντικό σε κάθε περίπτωση.

Πείτε μας τον τύπο επιδερμίδας σας, να σας πούμε πώς να την περιποιηθείτε-1
©unsplash

Συγκεκριμένα στα λιπαρά δέρματα, είναι καλό να αποφεύγεται η χρήση προϊόντων με λάδι, για παράδειγμα λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο και να γίνονται συχνά μάσκες καθαρισμού (2-3 φορές την εβδομάδα). Το βράδυ μπορείτε να εφαρμόζετε σέρουμ με υαλουρονικό οξύ για να απομακρύνετε τις ρυτίδες και να θρέψετε σε βάθος την επιδερμίδα.

Ξηρά δέρματα:

Τα ξηρά δέρματα πρέπει να ενυδατώνονται πολύ καλά. Το πρωί εφαρμόστε καθαριστικό προσώπου που παρέχει βαθιά ενυδάτωση και συνεχίστε με κρέμα για να κάνετε το δέρμα όσο πιο απαλό γίνεται.

Πείτε μας τον τύπο επιδερμίδας σας, να σας πούμε πώς να την περιποιηθείτε-2
©unsplash

Το βράδυ, καθαρίστε το πρόσωπο με γαλάκτωμα και 2 με 3 φορές την εβδομάδα κάντε μάσκες ενυδάτωσης πλούσιες σε έλαια. Μετά το ξέβγαλμα, ψεκάστε με mist για να τονώσετε την επιδερμίδα και συνεχίστε με σέρουμ και την ενυδατική κρέμα σας.

Διαβάστε επίσης | Ζάχαρη: Όλοι οι λόγοι να την εντάξετε τώρα στο skincare σας

MHT