καθαρισμός-προσώπου-μήπως-κάνετε-αυτ-171798
©Josephine Skriver/Instagram

Ο καλός καθαρισμός είναι το πιο απαραίτητο βήμα της beauty ρουτίνας και φυσικά το κλειδί για λαμπερό πρόσωπο. Αφαιρεί από την επιδερμίδα μας ρύπους, λιπαρότητα, ίχνη από μακιγιάζ και την προετοιμάζει να δεχτεί τα προϊόντα ομορφιάς της καθημερινής μας ρουτίνας. Μήπως όμως δεν καθαρίζουμε σωστά το πρόσωπό μας; Μάθετε τα πιο συχνά λάθη, αλλά και πώς θα τα διορθώσετε.

Βλέπετε υπολείμματα make-up

Πολλές φορές νομίζουμε πως έχουμε καθαρίσει τέλεια το πρόσωπό μας. Αρκεί όμως να ρίξουμε λίγο τόνερ σε ένα κομμάτι βαμβάκι και θα ανακαλύψουμε ίχνη από μακιγιάζ ή λιπαρότητα. Για πιο εντατικό καθαρισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο του double cleansing, ξεκινώντας με ένα cleansing balm και συνεχίζετε με ένα ήπιο καθαριστικό σε μορφή τζελ ή αφρού.

Νιώθετε το δέρμα σας πολύ λιπαρό ή ξηρό

Επιλέγοντας καθαριστικό προσώπου τυχαία, κάνετε το πρόβλημα της επιδερμίδας σας ακόμα πιο έντονο. Το προϊόν πρέπει να είναι στοχευμένο στις ανάγκες σας για να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη του και όλα τα δραστικά συστατικά του. Αν για παράδειγμα έχετε λιπαρό πρόσωπο, χρειάζεστε ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ ή αν έχετε ξηρό δέρμα, ένα cleansing oil με θρεπτικά έλαια.

Το πρόσωπό σας δείχνει πρησμένο

Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων, λιπαρότητας, σμήγματος, δημιουργεί ένα στρώμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει πρησμένο και θαμπό. Σύμμαχός σας είναι η απολέπιση με ένα προϊόν peeling τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπό σας.

Τα προϊόντα ομορφιάς δεν εφαρμόζονται σωστά

Μήπως το foundation σας σπάει ή οι κρέμες μας δεν απορροφώνται καλά; Αυτό σημαίνει πως η επιδερμίδα σας δεν είναι καθαρή για να μπορεί να δεχτεί όλα τα προϊόντα της ιεροτελεστίας ομορφιάς σας. Δοκιμάστε να ενσωματώσετε στο skincare σας προϊόντα με AHAs, για χημικό peeling στο σπίτι.

Το δέρμα σας εμφανίζει ερεθισμούς

Τόσο ο υπερβολικός καθαρισμός, όσο και η έλλειψη, δημιουργούν προβλήματα στην επιδερμίδα και ερεθισμούς. Όταν ο επιδερμικός φραγμός διαταράσσεται, τα προϊόντα ομορφιάς μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή εξανθήματα, γι’ αυτό και η ισορροπία είναι το κλειδί και σε αυτή την περίπτωση. Φροντίστε να πλένετε καλά το πρόσωπό σας τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ.

Διαβάστε επίσης | Τέλεια πόδια: 7 tips για πριν και μετά το ντους

MHT