αντηλιακή-προστασία-τα-dos-donts-για-να-χαρ-171188
©Unsplash

Ο πιο βασικός κανόνας της ομορφιάς είναι να φοράμε αντηλιακό προσώπου όλο το χρόνο. Καθώς όμως πλέον περνάμε περισσότερο χρόνο έξω απολαμβάνοντας τον ανοιξιάτικο καιρό και το άγγιγμα του ήλιου, το SPF κρίνεται απλά απαραίτητο. Μελετήσαμε τα σημεία κλειδιά για να απορροφήσετε Βιταμίνη D χωρίς κίνδυνο και μάθαμε όλα τα Dos & Don’ts.

Αντηλιακή προστασία: Τα Dos & Don’ts για να χαρείτε άφοβα τον ήλιο-1
©Unsplash

Do: Επιλέξτε ένα αντηλιακό προϊόν με ευρύ φάσμα προστασίας

Για να προστατευτείτε αποτελεσματικά από τις ακτίνες του ήλιου που προκαλούν φθορά στην επιδερμίδα, επιλέξτε μια αντηλιακή κρέμα με ευρύ φάσμα προστασίας, ενάντια τόσο στην UVA όσο και στην UVB ακτινοβολία, με υψηλό δείκτη προστασίας. Σε γενικές γραμμές κατηγορούμε τη UVB ακτινοβολία για τα ηλιακά εγκαύματα, ωστόσο η UVA είναι αυτή που προκαλεί λεπτές γραμμές, ανομοιόμορφο τόνο και μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου. Μισή ώρα στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία, αρκεί για να επιταχύνει τη γήρανση της επιδερμίδας.

Do: Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο αντηλιακής κρέμας για την επιδερμίδα σας

Υπάρχουν τα αντηλιακά προϊόντα με χρήση χημικών ουσιών όπως η οξυβενζόνη, αλλά και τα mineral based με διοξείδιο του τιτανίου. Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες έχουν στραφεί προς vegan και natural συνθέσεις που προστατεύουν όχι μόνο την επιδερμίδα, αλλά και το περιβάλλον.

Don’t: Μην περιορίζετε την ποσότητα

Εφαρμόστε μια γενναιόδωρη ποσότητα αντηλιακής κρέμας στο πρόσωπό σας, η οποία αντιστοιχεί σε 1/4 ενός κ.γ. Δεν χρειάζεται φυσικά να το παρακάνετε, αφήνοντας ενοχλητικά λευκά σημάδια στην επιδερμίδα σας και αν περνάτε αρκετές ώρες έξω, μην ξεχνάτε να το ανανεώνετε.

MHT