αυτή-είναι-η-skin-expert-που-βρίσκεται-πίσω-από-τ-171019
©@alexachung

Αν θέλετε να δείτε πώς μοιάζει ένα τέλειο δέρμα, μπορείτε να επισκεφθείτε το Instagram της Alexa Chung, όπου πρόσφατα δημοσίευσε μια φωτογραφία της στην οποία η επιδερμίδα της πραγματικά ακτινοβολεί. Πώς τα κατάφερε; Η ίδια «ορκίστηκε» στο κόψιμο του τσιγάρου αλλά και την «αγορά όλων των ορών και τονωτικών που πρότεινε η Rio το 2020». Και εδώ αναρωτιόμαστε – ποια είναι η Rio; Μπορούμε να μάθουμε και εμείς τις συμβουλές της;

Η Rio Viera-Newton, συγγραφέας βιβλίων ομορφιάς και εκπαιδευόμενη αισθητικός (έχει υπογράψει το βιβλίο Let’s Face It: Secrets Of A Skincare Obsuous) είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από την τέλεια επιδερμίδα της  Alexa Chung, έχοντας και η ίδια αντίστοιχα λαμπερό και καθαρό δέρμα. Η αγαπημένη φίλη της Chung, «κόλλησε» με την περιποίηση της επιδερμίδας έχοντας παλέψει καιρό με το έκζεμα και την ακμή. «Μεγαλώνοντας αγόραζα προϊόντα για τη θεραπεία της ακμής, αλλά αυτά ερέθιζαν το έκζεμά μου. Τότε έπαιρνα συνταγογραφούμενα προϊόντα για να διαχειριστώ τις εξάρσεις του εκζέματος, αλλά αντίστοιχα επηρεαζόταν η ακμή », λέει στη βρετανική Vogue η Rio. «Λόγω αυτής της διχοτομίας, μου γεννήθηκε μια εμμονή με την εύρεση προϊόντων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον τύπο δέρματός μου».

Η σχέση της με την Chung είναι πολύ δυνατή. Οι δυο τους είχαν γυρίσει στο παρελθόν μερικά skincare βίντεο στο YouTube και εκεί η Chung εξήγησε στη φίλη της πώς δεν θέλει να χρησιμοποιεί ένα εκατομμύριο προϊόντα και gadgets καθημερινά για να δει αποτελέσματα. «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται έτσι, αλλά η αλήθεια είναι ότι η περιποίηση του δέρματος ευδοκιμεί από τη συνέπεια. Δεν έχει νόημα να δημιουργήσετε μια ρουτίνα 10 βημάτων εάν γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να την ακολουθήσετε», τονίζει η Rio.

View this post on Instagram

A post shared by Alexa Chung (@alexachung)

Η νεαρή αισθητικός επιμένει πως μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να αποτελείται από δύο έως τρία προϊόντα – που χρησιμοποιούνται με συνέπεια – αλλά πάντα να περιλαμβάνει SPF. «Είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του ερυθρότητας και τη διατήρηση μιας λαμπερής επιδερμίδας», λέει. Το modus operandi της είναι αποτελείται από ενυδατικά, θρεπτικά και θεραπευτικά συστατικά για το δέρμα, ενώ για να καταστείλει τη φλεγμονή και τον ερεθισμό και να απομακρύνει τα στίγματα προτείνει με έμφαση το skin icing.

Διαβάστε επίσης | Πώς επιλέγουμε τη σωστή ενυδατική κρέμα για την επιδερμίδα του προσώπου μας;

MHT