μακιγιάζ-μετά-τα-40-τι-να-προσέξετε-180583
©Caroline de Maigret/Instagram

Στην ηλικία των 40 έχετε ήδη βρει το στυλ μακιγιάζ και τα χρώματα που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σας. Τίποτα όμως δεν σας εμποδίζει από το να συνεχίσετε να πειραματίζεστε με νέα προϊόντα. Καθώς οι πρώτες ρυτίδες έχουν αρχίσει να σχηματίζονται και η ελαστικότητα της επιδερμίδας μειώνεται, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτά τα τρικ μακιγιάζ για να φωτίσετε το πρόσωπό σας.

Πώς να εφαρμόσετε τις σκιές;

Για να κάνετε το βλέμμα σας να δείχνει πιο νεανικό, αρκεί να φροντίσετε με τα σωστά βήματα το μακιγιάζ των ματιών σας. Για να το πετύχετε αυτό μπορείτε να εφαρμόσετε τη σκιά όχι μόνο στο κινητό βλέφαρο, αλλά και στο τόξο των φρυδιών. Με αυτό τον τρόπο τα μάτια φαίνονται μεγαλύτερα και πιο φωτεινά.

Γεμίστε τα φρύδια σας

Τα πυκνά έντονα φρύδια πάντα δείχνουν ένα πρόσωπο πιο νεανικό. Μπορείτε να το πετύχετε με τα κατάλληλα εργαλεία για το μακιγιάζ των φρυδιών. Γεμίστε τυχόν κενά και τονίστε τα φρύδια σας με ένα μολύβι σε απόχρωση λίγο πιο ανοιχτή από το χρώμα των μαλλιών σας (τα σκούρα φρύδια σκληραίνουν το πρόσωπο και μας μεγαλώνουν). Σχεδιάστε τα φρύδια σας και τονίστε το τόξο ώστε να δίνει ανοδική φορά στο βλέμμα. Για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα τζελ φρυδιών και να χτενίσετε τα φρύδια σας με φορά προς τα επάνω.

Πείτε ναι στο λευκό μολύβι

Σχεδιάστε το waterline με λευκό μολύβι ή τονίστε την εσωτερική γωνία των ματιών με λευκή σκιά. Αυτό το τρικ μακιγιάζ φωτίζει το βλέμμα και απαλύνει τους μαύρους κύκλους.

Μακιγιάζ μετά τα 40: Τι να προσέξετε;-1
©Caroline de Maigret/Instagram

Μάσκαρα για μήκος και όχι για όγκο 

Οι μακριές βλεφαρίδες ανοίγουν το βλέμμα και το βοηθούν να δείχνει πιο νεανικό. Γι’ αυτό και οι make-up artists συστήνουν να χρησιμοποιήσετε μια μάσκαρα για μήκος και όχι για όγκο, καθώς ο όγκος βαραίνει το βλέμμα.

Μακιγιάζ μετά τα 40: Τι να προσέξετε;-2
©Thora Valdimars/Instagram

Επιλέξτε κρεμώδη προϊόντα

Τα προϊόντα σε μορφή σκιάς έχουν την τάση να τονίζουν περισσότερο τις γραμμές και να ξηραίνουν την επιδερμίδα. Στα 40 έχετε μεγαλύτερη ανάγκη τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας, οπότε προτιμήστε κρεμώδη ρουζ και σκιές.

Επενδύστε στα κόκκινα κραγιόν

Το κόκκινο κραγιόν είναι κλασική αξία και με τη σοφιστικέ διάθεση που θέλετε να έχει το μακιγιάζ. Για να δείχνουν τα χείλη πιο ζουμερά, εφαρμόστε στο κέντρο τους λίγο διαφανές λιπ γκλος.

Διαβάστε επίσης | 7 βήματα για να αντιγράψετε το μακιγιάζ της Jennifer Lopez

MHT