ο-οδηγός-της-vogue-για-τέλειο-στυλ-στα-40-179532
©Diego Anciano

Στη δεκαετία των 20 επιτρέπεται να κάνουμε λάθη στο στυλ μας και να μαθαίνουμε από αυτά. Στα 30 αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τι ταιριάζει στο σώμα μας και ποιο είναι το προσωπικό μας στυλ, οπότε στα 40 όλες αυτές οι γνώσεις γίνονται πράξη. Η γκαρνταρόμπα των forties περιλαμβάνει όλα τα κομμάτια-κλειδιά, βασικά χρώματα και λίγο πιο risky αξεσουάρ, αφού σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες συνηθίζουν να πειραματίζονται περισσότερο με τα παπούτσια ή τις τσάντες, διατηρώντας πιο χαμηλούς τόνους στα ρούχα.

Η Vogue δημιούργησε τον οδηγό για τέλειο στυλ στα 40.

Ο οδηγός της Vogue  για τέλειο στυλ στα 40-1
©Diego Anciano

Η σωστή χρωματική παλέτα

Φυσικά και υπάρχει το περιθώριο να παίξετε με πιο έντονα χρώματα σε κάθε ηλικία. Η γκαρνταρόμπα των 40s πάντως κινείται σε βασικά χρώματα όπως το λευκό, το μαύρο, το navy blue και το καφέ και φυσικά περιλαμβάνει neutral αποχρώσεις που συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους.

Ο οδηγός της Vogue  για τέλειο στυλ στα 40-2
©Diego Anciano

Βρείτε το χαρακτηριστικό στυλ σας

Μπορούμε να δοκιμάζουμε πολλά διαφορετικά στυλ, σίγουρα όμως κάθε γυναίκα έχει ξεχωρίσει αυτό το look που την εκφράζει και της ταιριάζει περισσότερο. Μπορεί να είναι masculine ή και πιο θηλυκό ή και ένα mix & match.

Ο οδηγός της Vogue  για τέλειο στυλ στα 40-3
©Diego Anciano

Ρισκάρετε μέσα από συνδυασμούς

Αντί να επενδύετε σε risky κομμάτια που έχουν διάρκεια ζωής μια σεζόν, είναι προτιμότερο να κάνετε πιο τολμηρούς συνδυασμούς με τα βασικά κομμάτια που ήδη έχετε. Για παράδειγμα συνδυάστε το λευκό σας T-shirt με μια μαύρη δερμάτινη φούστα.

Ο οδηγός της Vogue  για τέλειο στυλ στα 40-4
©Diego Anciano

Βρείτε τη γραμμή που σας ταιριάζει

Στα σαράντα οι γυναίκες γνωρίζουν ποια είναι αυτή η σιλουέτα που ταιριάζει στο σώμα τους και αναδεικνύει τα δυνατά τους σημεία, οπότε μένουν πιστές σε αυτή. Μπορεί να προτιμούν τα φορέματα σε Α γραμμή ή τα υφάσματα που εφαρμόζουν στο σώμα. Αντίστοιχα ίσως προτιμούν να αναδεικνύουν τα πόδια τους ή και την πλάτη τους.

Ο οδηγός της Vogue  για τέλειο στυλ στα 40-5
©Diego Anciano

Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο

Όλοι οι κανόνες μπορούν να σπάνε, σε κάθε ηλικία. Άλλωστε το σημαντικότερο είναι να φοράμε αυτά τα ρούχα που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα. Αυτό σημαίνει πως είμαστε ελεύθερες να προσθέσουμε μια φούστα με φτερά ακόμα και σε ένα πρωινό λουκ.

Ο οδηγός της Vogue  για τέλειο στυλ στα 40-6
©Diego Anciano

Μην προσπερνάτε τις τάσεις

Η γκαρνταρόμπα των σαράντα φυσικά και δεν περιλαμβάνει μόνο τα βασικά κομμάτια. Μπορείτε να ακολουθείτε τις τάσεις που σας εκφράζουν, αρκεί να ταιριάζουν στο προσωπικό σας στυλ.

Ο οδηγός της Vogue  για τέλειο στυλ στα 40-7
©Diego Anciano

Προσοχή στις ισορροπίες

Αν επιλέξετε ένα φόρεμα σε bold απόχρωση, τότε φροντίστε τα αξεσουάρ σας να κινούνται σε πιο μίνιμαλ ύφος. Σε γενικές γραμμές αν ένα λουκ σας φαίνεται υπερβολικό, μπορείτε να αφαιρέσετε ένα κομμάτι.

Ο οδηγός της Vogue  για τέλειο στυλ στα 40-8
©Diego Anciano

Εμπιστευτείτε τα total looks

Στα 20 η ιδέα του total look ακούγεται αδιανόητη, στα 30 κάπως συνηθισμένη, στα 40 όμως αρέσει όλο και περισσότερο. Επιλέξτε ένα σετ με έντονα prints όμως, αντί για ένα πιο συνηθισμένο μονόχρωμο.

Διαβάστε επίσης | Αυτά τα καλοκαιρινά στυλ δεν έχουν ημερομηνία λήξης

MHT