μαύροι-κύκλοι-10-τρόποι-να-τους-αντιμετ-158730

Ας είμαστε ειλικρινείς, αν έχετε τάση να εμφανίζετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, είναι σχεδόν απίθανο να τους «ξεφορτωθείτε» για πάντα. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν τρόποι και τρικ που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητα για να αισθάνεστε πιο ασφαλείς πως δεν θα σας χαλάσουν τη διάθεση. Και όχι, οι μαύροι κύκλοι δεν οφείλουν την ύπαρξή τους μόνο στην κούραση, αλλά και στη διατροφή, τη σωστή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, ακόμη και στη χρήση οθονών πολύ κοντά στο πρόσωπο.

Παρακάτω, βρείτε 10 tips για να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, σύμφωνα με τους ειδικούς:

50 εκατοστά απόσταση, παρακαλώ 

«Το να κοιτάει κανείς όλη μέρα οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητό και υπολογιστή, είναι σίγουρα επώδυνο για την όραση και ταυτόχρονα προκαλεί μαύρους κύκλους», εξηγεί ο ειδικός των Eve Lom και Rodial. Η λύση; Διατηρήστε απόσταση 50 εκατοστών από τις συσκευές και ξεκουράστε τα μάτια σας ανά μία ώρα.

Milk thistle   

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο Abundance & Health, το βάμμα από συνδυασμό φρέσκων βοτάνων με βάση το γαϊδουράγκαθο μπορεί να καταναλωθεί ως διατροφικό συμπλήρωμα, καθώς έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και καθαρίζει τόσο το ήπαρ, όσο και το σώμα. Το συκώτι είναι αρκετές φορές υπεύθυνο για δερματικά προβλήματα και ασθένειες, επομένως και για τις σακούλες στα μάτια.

Πράσινα λαχανικά και βιταμίνη C 

Η διατροφή έχει άμεση σχέση με την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Το κλειδί, σύμφωνα με το Spanish Heart Foundation, είναι να αυξήσουμε τη κατανάλωση τροφών με σίδηρο για να βελτιώσουμε την οξυγόνωση των ιστών μας – άρα περισσότερα πράσινα λαχανικά (πχ σπανάκι) και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως λεμόνι, πιπεριές και τομάτες.

Μαύροι Κύκλοι: 10 τρόποι να τους αντιμετωπίσετε φυσικά-1
©Unsplash
1/2
Native Share

Ξεχάστε αυτό το super viral trick  

Αν ακούσατε ποτέ πως οι κρέμες για τις αιμορροΐδες είναι αποτελεσματικές για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, ξεχάστε το. Αυτό το trick είναι απαγορευμένο για τους ειδικούς, καθώς η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται εκεί σκευάσματα που δημιουργήθηκαν για άλλες περιοχές του σώματος.

Το κόλπο με το βαμβάκι     

Παρόλο που υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά για τα μάτια, υπάρχει και η δυνατότητα να βρέξετε ένα βαμβάκι με ενυδατική κρέμα, να το βάλετε στο ψυγείο μερικά λεπτά, και μετά να το τοποθετήσετε κάτω από τα μάτια σας, για να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και να αποφύγετε το πρήξιμο. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία με ελαφρύ μασάζ.

Λιγότερος καφές

Όσο και να νιώθετε τον καφέ απαραίτητο στη ζωή σας, η αλήθεια είναι πως η εκτεταμένη κατανάλωσή του δημιουργεί πρόβλημα στον ύπνο και συνεπώς μαύρους κύκλους.

Μασάζ   

Αν εμπιστεύεστε με κλειστά μάτια τα προϊόντα για τα μάτια, είναι σημαντικό να ενισχύετε τη δράση τους με ένα ελαφρύ μασάζ στην περιοχή όταν τα εφαρμόζετε.

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ενυδατική προσώπου στα μάτια

Σύμφωνα με τον Di Paolo, «οι κρέμες αυτές είναι πλούσιες σε διάφορα συστατικά και είναι πιθανό να δημιουργήσουν πρήξιμο στην περιοχή αν απορροφήσει πολύ προϊόν».

Μαύροι Κύκλοι: 10 τρόποι να τους αντιμετωπίσετε φυσικά-2
©Unsplash
2/2
Native Share

Η σημασία του ύπνου

Είναι αλήθεια και πρέπει να το πούμε: αν είστε συνεπείς στο ωράριο ύπνου σας, θα έχετε λιγότερους μαύρους κύκλους. Αν τις καθημερινές κοιμάστε 8 ώρες και τα Σαββατοκύριακα μόνο 3, το σώμα χάνει τον ρυθμό του, στρεσάρετε και αυτό φυσικά φαίνεται και γύρω από τα μάτια.

Τι χρώμα είναι οι μαύροι κύκλοι σας;

Παρόλο που δεν αποτελεί κανόνα, η παρατήρηση της απόχρωσης των μαύρων κύκλων μπορεί να είναι βοηθητική για να βρούμε τρόπο να τους αποβάλουμε: οι πιο μοβ έχουν συνήθως γενετική τάση να δημιουργούνται, ενώ οι πιο πράσινοι είναι λόγω της κούρασης. Οι πιο κοκκινωποί είναι συνήθως λόγω ηλικίας.

Διαβάστε επίσης | Ομορφιά και ευεξία: Οι αναζητήσεις στο Pinterest προβλέπουν τις τάσεις του 2021