5-λάθη-στο-μακιγιάζ-που-μπορούμε-να-αποφ-178616
©shutterstock

Η τρίτη δεκαετία της ζωής μας αποτελεί ένα από τα κομβικότερα ορόσημα όχι μόνο γιατί καλούμαστε να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις, αλλά γιατί συνήθως είναι και μια περίοδος που έχουμε κατασταλάξει στο τι μας πάει, ποια στοιχεία μας κολακεύουν και ποια χαρακτηριστικά μας πρέπει να αναδεικνύουμε. Από το μακιγιάζ, στα ρούχα και τα μαλλιά, συνήθως μετά την ηλικία των 35 υπάρχουν συγκεκριμένα τρικ που μας κάνουν να διατηρούμε τη φρεσκάδα μας, απολαμβάνοντας την ηλικία μας με τον πιο όμορφο τρόπο.

Ξεκινώντας με το μακιγιάζ, βασικό στοιχείο κάθε εμφάνισης, καταλήγουμε στα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να μη δείχνετε μεγαλύτερη:

Αποφύγετε τις σκουρόχρωμες σκιές

Στα 35 είστε ακόμη πολύ νέες για να αποβάλετε το χρώμα από τη ζωή σας, και συνεπώς το μακιγιάζ σας. Ξέρουμε πως το μαύρο eyeliner και οι καφέ σκιές είναι κλασικές επιλογές που πάντα μας βγάζουν ασπροπρόσωπες, αλλά εμείς θα προτείναμε να τονίσετε το βλέμμα σας με χρωματιστές σκιές, όπως πράσινο και μοβ για να δώσετε στο πρόσωπό σας μια πινελιά που θα κάνει τη διαφορά.

Μη το παρακάνετε με το illuminator

Ναι, οι τάσεις για πολλά χρόνια ήθελαν τα illuminator προϊόντα να «κατακτούν» το μακιγιάζ, ωστόσο τώρα οι ειδικοί προτιμούν να τα εφαρμόζουν στρατηγικά σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου που χρειάζονται λίγη παραπάνω λάμψη, όπως το ζυγωματικά, το άκρο της μύτης και το άνω χείλος.

5 λάθη στο μακιγιάζ που μπορούμε να αποφύγουμε μετά τα 30-1
©shutterstock

Η σημασία της βάσης

Σε όποια ηλικία και να είμαστε είναι πολύ σημαντικό να μη ξεχνάμε να προετοιμάζουμε την επιδερμίδα μας για το μακιγιάζ που θα κάνουμε. Ποντάρετε σε μια ελαφριάς σύνθεσης βάση, ιδανικά με αντηλιακή προστασία, και μη ξεχνάτε να την εφαρμόζετε με σφουγγαράκι για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Προσοχή στο concealer

Στην αρχή των 00s, το concealer ήταν το νούμερο ένα προϊόν στον κόσμο της ομορφιάς κυρίως γιατί έκρυβε τους μαύρους κύκλους. Έτσι, είδαμε πολλές σταρ να το παρακάνουν με τη χρήση του, βάζοντας υπερβολικές ποσότητες κάτω από τα μάτια, κάτι που τελικά είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Μια μικρή ποσότητα του προϊόντος και ταμποναριστές κινήσεις αρκούν για το τέλειο φυσικό look.

5 λάθη στο μακιγιάζ που μπορούμε να αποφύγουμε μετά τα 30-2
©shutterstock

Αφήστε τα φρύδια σας πλούσια

Τα φρύδια είναι η «κορνίζα» του προσώπου μας και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το γοητευτικό βλέμμα και το γενικότερο attitude της εμφανίσεις μας. Αν και παλιά οι τάσεις ήθελαν τα φρύδια λεπτά, τώρα προτιμούμε το natural vibe, με πυκνά φρύδια ελαφρώς σηκωμένα προς τα πάνω.

Διαβάστε επίσης | Modern Pixie: Θα το τολμήσετε;