υπέροχα-φρύδια-το-συχνό-λάθος-που-πρέπ-177678
©@sasha.mei

Μπορεί οι τάσεις στα φρύδια να αλλάζουν χρόνο με τον χρόνο, αλλά η αλήθεια είναι πως τα καλοσχηματισμένα και φυσικά φρύδια δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Ως «κορνίζα» του προσώπου μας, το σχήμα των φρυδιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την ανάδειξη των χαρακτηριστικών μας και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές κάθε φορά που τα βγάζουμε για να μη κάνουμε τα γνωστά λάθη που θα μας στοιχίσουν. Συνήθως, χρειάζονται από 6 εβδομάδες και πάνω για να μεγαλώσουν ξανά, σε περίπτωση που δεν είστε ευχαριστημένες με το αποτέλεσμα.

Όπως και να έχει, οι ειδικοί επισημαίνουν πως υπάρχουν τρόποι να προλάβουμε τυχόν λάθη στο βγάλσιμο των φρυδιών, και ο βασικότερος είναι να τα βουρτσίζουμε καλά πριν τα περιποιηθούμε. Μιας και στη μόδα τώρα είναι τα πυκνά φρύδια, που δείχνουν πλούσια και natural, σίγουρα πρέπει να τα αφήνετε να ακολουθούν το αρχικό τους σχήμα και να τα χτενίζετε ελαφρώς προς τα πάνω. Με ποιον τρόπο όμως θα αποκτήσετε το τέλειο σχήμα;

Υπάρχουν πολλές τεχνικές που εγγυώνται τέλειο σχήμα στα φρύδια, από microblading, μέχρι φρύδια-τατουάζ, αλλά το σημαντικό είναι να βρείτε τι ταιριάζει σε εσάς. Αν έχετε πολύ λεπτά φρύδια και θέλετε να τα παχύνετε, πρέπει να μη τα βγάλετε για τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Όταν περάσει αυτό το διάστημα μπορείτε να εμπιστευτείτε το κερί για να τους δώσετε σχήμα, καθώς ο συγκεκριμένος τρόπος αποτρίχωσης «εκπαιδεύει» την τρίχα να ακολουθεί τη φυσική της πορεία και συνεπώς έτσι θα «γεμίσετε» περιοχές που τα φρύδια είναι πολύ λεπτά ή δεν υπάρχουν καθόλου.

Απαραίτητο είναι το βούρτσισμα. Με ένα ειδικό χτενάκι, βουρτσίστε τα φρύδια σας από το κέντρο και προς τα έξω, με ανοδικές κινήσεις. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι τα φρύδια να δείχνουν fluffy και να έχουν όγκο. Μόλις τα χτενίσετε, μπορείτε να τα βγάλετε – πάντα ακολουθώντας τη φορά της τρίχας. Ένα ψαλιδάκι θα σας βοηθήσει να τα τελειοποιήσετε, ενώ ένα μολύβι φρυδιών θα δώσει την επιθυμητή τελική πινελιά. Αρχικά, γεμίστε τις περιοχές που είναι πιο αραιές οι τρίχες και στη συνέχεια ολοκληρώσετε το σχήμα, αποφεύγοντας τις υπερβολές.

Διαβάστε επίσης | 7 τροφές που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σας

MHT