το-κούρεμα-που-ταιριάζει-σε-κάθε-σχήμα-182238
©Dan Roberts

Υπάρχει ένα κούρεμα κατάλληλο για κάθε πρόσωπο, όλα εξαρτώνται απλά από το εάν θα επιλέξετε να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας μέσα από φιλαρίσματα ή αν θα εμπιστευτείτε ένα φλατ κούρεμα. Το καρέ κούρεμα ή bob haircut κολακεύει κάθε σχήμα προσώπου, από τα στρογγυλά και τα μακρόστενα ή τα τετραγωνισμένα πρόσωπα με τις γωνίες. Και ναι μπορείτε να κλείσετε άμεσα το ραντεβού σας στον κομμωτή σας ακόμα και αν μέχρι τώρα παραμένετε διστακτική απέναντι στο καρέ ή αν προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας.

Το ίσιο καρέ κούρεμα έχει περάσει τα τεστ και έχει αποδείξει τη διαχρονική του αξία. Ειδικά αν μάθετε να του δίνετε την υφή ή το στυλ που θέλετε, δεν θα το βαρεθείτε ποτέ. Η hairstylist Maria Baras εξηγεί: “Ένα κούρεμα μπορεί να είναι πολύ ευέλικτο ανάλογα με τον τρόπο που το στυλιζάρεις και το καρέ μήκος είναι το απόλυτο παράδειγμα. Όταν του δίνετε όγκο στα πλαϊνά με χαλαρούς κυματισμούς ή διακριτικά φιλαρίσματα, κολακεύει καλύτερα τα μακρόστενα και οβάλ πρόσωπα.

Το κούρεμα που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου-1
©Dan Roberts

Αντίθετα ένα εντελώς φλατ ολόισιο καρέ χωρίς όγκο, είναι το ιδανικό κούρεμα για τα στρογγυλά πρόσωπα. Όσο για τα πρόσωπα με γωνίες, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα τετραγωνισμένο καρέ. Αρκεί να αναλογιστούμε πως το γαλλικό καρέ έγινε αρχικά μόδα από την Faye Dunaway στο Bonnie and Clyde και από τότε παραμένει αναλλοίωτο αψηφώντας όλες τις τάσεις. Παρόλο που το καρέ βρίσκεται παντού γύρω μας, δεν σταματάμε ποτέ να αναζητάμε περισσότερη έμπνευση για να τολμήσουμε αυτό το haircut αν δεν το έχουμε κάνει ήδη. Το καλοκαίρι είναι εδώ, οπότε έχουμε ανάγκη από εύκολα κουρέματα που δεν απαιτούν ιδιαίτερο styling και το καρέ κούρεμα είναι η επιλογή μας.

Το κούρεμα που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου-2
©Dan Roberts
Το κούρεμα που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου-3
©Dan Roberts

Originally published on Vogue Spain.

Διαβάστε επίσης | 7 μποέμ χτενίσματα για τις καλοκαιρινές βόλτες 

MHT