8-κουρέματα-για-πιο-νεανικό-πρόσωπο-183635
©Getty Images

Μπορεί ένα κούρεμα να μας βοηθήσει να δείχνουμε πιο νέες και δροσερές; Οι επιλογές των πιο λαμπερών σταρ του Hollywood μας δίνουν την απάντηση, αφού σίγουρα δεν επιλέγουν ποτέ τυχαία το κούρεμά τους. Οι hair experts μας προτείνουν τα κουρέματα που αφαιρούν χρόνια από το πρόσωπο. Να θυμάστε πως κανένα κούρεμα δεν είναι απαγορευτικό, αρκεί να βρείτε αυτή τη γραμμή που σας κολακεύει και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου χωρίς να τα σκληραίνει.

Επιλέξτε το κούρεμα για πιο νεανικό πρόσωπο:

8 κουρέματα για πιο νεανικό πρόσωπο-1
©Getty Images

Το καρέ κούρεμα πάνω από τους ώμους

“Αυτό το κούρεμα δίνει κίνηση και φρεσκάδα στα μαλλιά, ειδικά όταν έχει φυσικό όγκο. Ξεχάστε τα εργαλεία styling και αφήστε τα μαλλιά σας φυσικά, ανακατέψτε τα με τα δάχτυλα και θα έχετε ένα πολύ νεανικό αποτέλεσμα”, εξηγεί η Estíbaliz Calvo.

8 κουρέματα για πιο νεανικό πρόσωπο-2
©Getty Images

Το ασύμμετρο καρέ

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, έχετε ανάγκη από ένα κούρεμα που δημιουργεί γωνίες, γι’ αυτό και ένα ασύμμετρο καρέ πιο μακρύ μπροστά, είναι το haircut που χρειάζεστε, όπως αυτό της Jennifer Aniston.

8 κουρέματα για πιο νεανικό πρόσωπο-3
©Getty Images

To long bob

Έχουμε συνδέσει την Penelope Cruz με πολύ μακριά μαλλιά, όμως ακόμα και αυτή τα αποχωρίστηκε για ένα πιο νεανικό λουκ. Το μακρύ καρέ της χάρη στο ελαφρύ φιλάρισμα, έχει κίνηση, ενώ η βαθιά χωρίστρα στο πλάι χαρίζει όγκο στο κούρεμα.

8 κουρέματα για πιο νεανικό πρόσωπο-4
©Getty Images

Τα μακριά μαλλιά με μύτες

Συνήθως τα κουρέματα για νεανικό πρόσωπο, είναι τα καρέ. Όμως μπορείτε να κρατήσετε τα μακριά μαλλιά σας, αρκεί να κόψετε μύτες μπρστά λίγο κάτω από το ύψος των αυτιών σας, για να δημιουργήσετε κατά κάποιο τρόπο ένα πλαίσιο γύρω από το πρόσωπο. Η εμφάνιση της Gwyneth Paltrow είναι η απάντηση.

8 κουρέματα για πιο νεανικό πρόσωπο-5
©Getty Images

Το κοντό καρέ

Σίγουρα πρόκειται για το πιο ανάλαφρο κούρεμα που μπορείτε να κάνετε. Κόψτε τα μαλλιά σας στο ύψος του πιγουνιού για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα και δημιουργήστε κυματισμούς με ένα ψαλίδι, αν θέλετε να έχει έξτρα όγκο το κούρεμά σας.

8 κουρέματα για πιο νεανικό πρόσωπο-6
©Getty Images

Το καρέ κούρεμα με αφέλειες

Οι hair experts προτείνουν τα κουρέματα με αφέλειες γιατί κρύβουν τις γραμμές στο μέτωπο. Υπάρχουν οι έντονες αφέλειες, αλλά και οι ανάλαφρες ανοιχτές αφέλειες, όπως αυτές της Reese Witherspoon.

8 κουρέματα για πιο νεανικό πρόσωπο-7
©Getty Images

H πλαϊνή φράντζα

Αν οι αφέλειες δεν σας ταιριάζουν, υπάρχει πάντα και η πλαϊνή φράντζα για ένα πιο νεανικό αποτέλεσμα, όπως το κούρεμα που προτείνει η Helena Christensen.

8 κουρέματα για πιο νεανικό πρόσωπο-8
©Getty Images

To pixie cut

Η Charlize Theron αποδεικνύει πόσο δροσερό και νεανικό δείχνει το boyish look. Θα πρέπει βέβαια να επιλέξετε ένα pixie cut με απαλές άκρες και όχι αυστηρή γραμμή. Μπορείτε να προσθέσετε και αφέλειες στο κοντό κούρεμα.

Originally published on Vogue.es

Διαβάστε επίσης | Οβάλ πρόσωπο: Ο οδηγός για κουρέματα και χτενίσματα