γνωρίζουμε-ήδη-τα-hot-κουρέματα-του-2022-199731
©pixelformula

Καθώς βαδίζουμε προς το 2022, εξετάζουμε ήδη τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν, από τα items της γκαρνταρόμπας, μέχρι τα κουρέματα που θα υιοθετήσουμε. Οι προτάσεις των οίκων για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, μας έδωσαν ήδη μια γεύση από τα trending haircuts και επειδή θέλουμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά, μπορούμε να τα ζητήσουμε από τώρα από τον κομμωτή μας. Τα τελευταία χρόνια τα καρέ σε κάθε μήκος, από το bob μέχρι το lob, κυριαρχούν στα hair trends, το 2022 όμως θα δούμε και άλλα στυλ, όπως τα ολόισια μαλλιά, το νέο pixie cut αλλά και τα μακριά υγιή μαλλιά.

Η Vogue συγκέντρωσε τα πιο hot κουρέματα του 2022 και τα tips για να καταλάβετε ακριβώς ποιο στυλ σας ταιριάζει.

Το Soft Bob

Φυσικά το καρέ θα συνεχίσει να μας απασχολεί και το 2022, θα έχει όμως πιο soft γραμμές. Αυτό σημαίνει πως αντί για ολόισιες άκρες και razor cut τελείωμα, τα καρέ θα είναι ανάλαφρα και φυσικά, για να μην χρειάζονται καν styling. Το μήκος είναι λίγο πιο μακρύ για να φτάνει πάνω από τους ώμους, ενώ ταιριάζει τόσο σε ίσια, όσο και σε κυματιστά μαλλιά.

Γνωρίζουμε ήδη τα hot κουρέματα του 2022-1
©Rodarte/Instagram

Το clavicut

Το πιο πολυσυζητημένο κούρεμα του 2022 είναι το clavicut που όπως περιγράφει και το όνομά του δεν ξεπερνά σε μήκος το ύψος της κλείδας, οπότε βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο μακρύ καρέ και τα μαλλιά μεσαίου μήκους. Το clavicut, γνωστό και ως French long bob, πλαισιώνει πολύ σωστά και τα τετράγωνα και τα στρογγυλά πρόσωπα. Έχει πολύ διακριτικά layers που δημιουργούν μια ανάλαφρη κίνηση στα μαλλιά, ενώ οι άκρες μπορούν να γυρνούν και ελαφρώς προς τα μέσα.

Γνωρίζουμε ήδη τα hot κουρέματα του 2022-2
©pixelformula

Τα μακριά healthy μαλλιά

Τα μακριά μαλλιά για να δείχνουν πλούσια και υγιή, πρέπει να έχουν και δυνατές άκρες. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να ανανεώνετε το κούρεμά σας και να φροντίζετε πολύ καλά τις άκρες με τα κατάλληλα ενυδατικά προϊόντα. Το σωστό μήκος για να δείχνουν εντυπωσιακά και healthy βρίσκεται λίγο πάνω από το στήθος, καθώς σε αυτό το μήκος τα μαλλιά διατηρούν ακόμα τον όγκο και τη λάμψη τους.

Γνωρίζουμε ήδη τα hot κουρέματα του 2022-3
©pixelformula

Το long pixie cut

Το σίγουρο είναι πως αυτό το μακρύ pixie κούρεμα θα το υιοθετήσουν πολλές γυναίκες, γιατί εκτός από edgy είναι και πολύ θηλυκό, έχει όγκο, layers που του δίνουν κίνηση και ταιριάζει σε ίσια και κυματιστά μαλλιά.

Γνωρίζουμε ήδη τα hot κουρέματα του 2022-4
©pixelformula

Το νέο shag haircut

Είναι ένας συνδυασμός από το κούρεμα της Jennifer Aniston στα 90s, το mullet και το wolf cut και ιδανικό για όσες φοβούνται το κοντό μήκος.

Γνωρίζουμε ήδη τα hot κουρέματα του 2022-5
©pixelformula

Τα ολόισια μαλλιά

To 2022 θα δούμε και τα ολόισια μακριά μαλλιά, χωρίς φιλαρίσματα. Σε αυτή την περίπτωση φροντίστε να εφαρμόζετε ένα θρεπτικό λάδι στις άκρες για να τα διατηρείτε ενυδατωμένα. Αυτά τα μαλλιά ταιριάζουν και σε στρογγυλά και σε οβάλ πρόσωπα. Καλύτερα όμως να τα αποφύγετε αν έχετε μακρόστενο πρόσωπο με λεπτά χαρακτηριστικά.

Γνωρίζουμε ήδη τα hot κουρέματα του 2022-6
©pixelformula

Διαβάστε επίσης | Το total blonde είναι η απόχρωση της χρονιάς

MHT