στρογγυλά-πρόσωπα-τα-κουρέματα-και-τα-195893
©Getty Images

Τον τελευταίο χρόνο τα Google searches για τα “καλύτερα κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα”, αυξήθηκαν κατά 4.2%, αποδεικνύοντας πως το φθινόπωρο είναι η εποχή που επιδιώκουμε μια αλλαγή στην εμφάνισή μας και μια γενικότερη ανανέωση στο στυλ μας. Τα μαλλιά μας είναι πάντα η αρχή. Οι γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο αναζητούν κουρέματα, χτενίσματα και χρώματα μαλλιών που δημιουργούν ένα συμμετρικό αποτέλεσμα με γωνίες και πιο έντονα ζυγωματικά, στοιχεία δηλαδή που θα αναδείξουν τα δυνατά σημεία τους. Η Vogue ζήτησε τη γνώμη των ειδικών για hairstylings που κολακεύουν ιδιαίτερα τα στρογγυλά πρόσωπα.

Τα χτενίσματα

“Στα στρογγυλά πρόσωπα η ανάγκη που προκύπτει είναι να δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον μέσα από γωνίες και κουρέματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει λίγο πιο μακρόστενο και πιο λεπτό. Γι’ αυτό και τα μακριά μαλλιά τους ταιριάζουν περισσότερο, σε σχέση με ένα mini bob καρέ. Επίσης οι χαλαροί κυματισμοί προσθέτουν όγκο και κίνηση, καθώς με αυτό το χτένισμα τονίζεται η περιοχή στο πιγούνι και τα ζυγωματικά και μειώνεται το τόσο στρογγυλό εφέ”, εξηγεί ο Dom Seeley, international creative director του Color Wow.  Τα waves δημιουργούνται εύκολα και σε μακριά και σε μεσαίου μήκους μαλλιά.

Τα κουρέματα

Ο Frederic Fekkai επιδιώκει να δίνει ένταση και γωνίες στα στρογγυλά πρόσωπα. “Τα έντονα layers και τα pixie cuts είναι ιδανικές επιλογές. Μου αρέσουν οι αφέλειες, ενώ και τα μακριά μαλλιά διαμορφώνουν την αίσθηση ενός πιο γωνιακού προσώπου”, συμβουλεύει. Κρατήστε λοιπόν πως όποιο μήκος μαλλιών και αν επιλέξετε τελικά, τα layers ή και οι φράντζες είναι το κλειδί.

Το χρώμα μαλλιών

Όσον αφορά το ιδανικό χρώμα μαλλιών για τα στρογγυλά πρόσωπα; Ο στόχος είναι να δείχνουν πιο λεπτά, οπότε και η Nicola Clarke από το John Frieda, περιγράφει πως επιλέγει διακριτικές διαβαθμίσεις στο χρώμα, δηλαδή πιο σκούρα βάση που σταδιακά ανοίγει προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά μοιάζουν σαν αν έχουν layers που δίνουν κίνηση και λάμψη.

Αναζητήσαμε ιδέες μέσα από τις εμφανίσεις των celebrities.

Στρογγυλά πρόσωπα: Τα κουρέματα και τα χρώματα μαλλιών που κολακεύουν-1
©Getty Images
View this post on Instagram

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Στρογγυλά πρόσωπα: Τα κουρέματα και τα χρώματα μαλλιών που κολακεύουν-2
©Getty Images
Στρογγυλά πρόσωπα: Τα κουρέματα και τα χρώματα μαλλιών που κολακεύουν-3
©Getty Images
Στρογγυλά πρόσωπα: Τα κουρέματα και τα χρώματα μαλλιών που κολακεύουν-4
©Getty Images

Διαβάστε επίσης | Πριν και Μετά: 3 ιδέες για να αλλάξετε τα μαλλιά σας τώρα

MHT