αντίο-layers-τα-straight-κουρέματα-είναι-τάση-τώρα-194300
©Getty Images

Τα δύο προηγούμενα χρόνια είδαμε τα κουρέματα με layers να επιστρέφουν, τόσο σε ίσια μαλλιά, όσο και σε σγουρά, χαρίζοντας έξτρα όγκο και κίνηση. Μπορεί το mullet, το πολυσυζητημένο shag ή τα ασύμμετρα κουρέματα να έγιναν μεγάλη τάση, ωστόσο τα catwalks της σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 μας δείχνουν πως αυτό το trend περνά στο παρελθόν. Τα ίσια κουρέματα επιστρέφουν, σε κάθε μήκος και τύπο μαλλιών και φυσικά δεν χρειάζεται να περιμένουμε, μπορούμε να υιοθετήσουμε την τάση από τώρα. Μην σκέφτεστε όμως πως το αποτέλεσμα θα είναι άτονο, οι hairstylists αποδεικνύουν πως τα straight haircuts έχουν όγκο.

Ανακαλύψτε το στυλ μαλλιών που γίνεται hot τώρα.

Αντίο layers, τα straight κουρέματα είναι τάση τώρα-1
©Getty Images

Το mini bob είναι το πιο δημοφιλές haircut, όπως το πρότειναν οι οίκοι Dior και Prada. Το look όμως δεν δείχνει φλατ, αλλά δροσερό και με κίνηση, παρόλο που πρόκειται για ένα ίσιο κούρεμα. Γι’ αυτό και οι άκρες δεν είναι τετραγωνισμένες, αλλά έχουν ένα broken εφέ, δηλαδή σαν να έχουν σπάσει αλλά όχι από τη φθορά, που κάνει τα μαλλιά ανάλαφρα και σαν να στέγνωσαν φυσικά.

Αντίο layers, τα straight κουρέματα είναι τάση τώρα-2
©Getty Images

Το midi bob haircut του Saint Laurent, έχει μια ασυμμετρία στις άκρες και πάλι όμως το κούρεμα είναι ίσιο χωρίς layers και πολύ fresh.

Αντίο layers, τα straight κουρέματα είναι τάση τώρα-3
©Getty Images

Στην συλλογή του οίκου Burberry για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, τα μαλλιά ήταν μακριά και ολόισια, δημιουργώντας ένα πιο sleek  εφέ. Μην σας ξεγελά το straight αποτέλεσμα, υπάρχουν αόρατα και πολύ διακριτικά layers ενδιάμεσα που χαρίζουν φυσική κίνηση. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως τα μαλλιά χωρίς layers χρειάζονται εντατική φροντίδα, γιατί οι άκρες πρέπει να διατηρούνται ενυδατωμένες και υγιείς για να αποφεύγεται το σπάσιμο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να εξοπλίσετε το νεσεσέρ σας με θρεπτικά λάδια.

Αντίο layers, τα straight κουρέματα είναι τάση τώρα-4
©Getty Images

Straight haircuts πρότεινε και ο οίκος Versace, τόσο σε μακριά μαλλιά όσο και σε lob haircuts και έτσι έχουμε μια ακόμα επιβεβαίωση πως πρόκειται για μεγάλη τάση.

Διαβάστε επίσης | Το χρώμα στα νύχια που επιλέγουν τώρα οι Ιταλίδες