τα-μαλλιά-της-νέας-σεζόν-δεν-θέλουν-styling-192117
©pixelformula

To less is more ισχύει και για τα μαλλιά μας, όπως βλέπουμε πλέον και στα catwalks. Τα στυλιζαρισμένα χτενίσματα και τα πολλά προϊόντα hairstyling μοιάζει να ανήκουν στο παρελθόν. Τα κουρέματα γίνονται όλο και πιο απλά και ανεπιτήδευτα, το ίδιο και τα χτενίσματα με αποτέλεσμα να μην χρειάζονται καν styling. Τα catwalks της σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 που παρακολουθήσαμε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, απέδειξαν πως τα μαλλιά στεγνώνουν φυσικά, χωρίς εργαλεία θερμότητας. Είναι ίσια, κυματιστά, σγουρά ακόμα και φριζαρισμένα, κάτι που μέχρι πρόσφατα δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε για τα μαλλιά μας.

Πώς θα πετύχετε φυσικά μαλλιά με κίνηση και όγκο, όπως στα catwalks;

Τα μαλλιά της νέας σεζόν δεν θέλουν styling-1
©pixelformula

Ο οίκος Proenza Schouler άφησε τα μακριά μαλλιά της Gigi Hadid να στεγνώσουν εντελώς φυσικά. Το φριζάρισμα, ειδικά τις μέρες με υγρασία, είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε και αυτό τη φυσικότητα αγκάλιασαν και οι οίκοι για την SS2022. Ωστόσο ακόμα και τα natural hair έχουν τα μυστικά τους αν θέλουμε να πετύχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τα μαλλιά της νέας σεζόν δεν θέλουν styling-2
©pixelformula

Η συμβουλή των hairstylists είναι να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για την υγεία τους. Πώς θα τους δώσουμε όμως όγκο στις ρίζες ώστε να έχουν φυσική κίνηση; Αρκεί να κρατήσουμε το σεσουάρ για λίγα δευτερόλεπτα με φορά προς τις ρίζες, ώστε να στεγνώσει η περιοχή του κρανίου και τα μαλλιά να αποκτήσουν όγκο, αφήνοντας τα υπόλοιπα να στεγνώσουν φυσικά. Αυτό το μικρό τρικ αρκεί, άλλωστε και η περιοχή του τριχωτού της κεφαλής περιέχει λιπίδια που πρέπει να προστατεύονται για να αποφύγουμε την λιπαρότητα, οπότε καλύτερο είναι να στεγνώνει η περιττή υγρασία.

Τα μαλλιά της νέας σεζόν δεν θέλουν styling-3
©pixelformula

Απλά κρατήστε το σεσουάρ σε απόσταση 15 εκατοστών από τα μαλλιά σας στη ζεστή σκάλα και με τον αέρα προς τις ρίζες και στεγνώστε τα για 60 δευτερόλεπτα. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε φυσικά μαλλιά με κίνηση και όγκο, όπως στα catwalks.

Διαβάστε επίσης | Τα best highlighter και πώς τα εφαρμόζουμε

MHT