καρέ-κούρεμα-όλα-τα-διαφορετικά-στυλ-γ-189680
©Courtesy of Victoria Beckham

Ίσως θεωρούμε το καρέ ένα περιοριστικό κούρεμα που δείχνει πάντα ίδιο, είτε έχει κοντό, είτε μεσαίο μήκος. Οι hairstylists όμως έχουν να μας προτείνουν πολλά διαφορετικά καρέ, ανάλογα με τον όγκο που θέλουμε να πετύχουμε ή το σχήμα του προσώπου μας, αποδεικνύοντας πως αυτό το κούρεμα μας δίνει τελικά πολλές επιλογές. “Είναι ένα διαχρονικό και κολακευτικό κούρεμα, που προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε σχήμα προσώπου και κάθε τύπο μαλλιών. Είναι επίσης πολύ ευέλικτο στο styling, από ολόσιο μέχρι wavy και έχει καταφέρει ακόμα και τις πιο διστακτικές να κόψουν τα μακριά μαλλιά τους για ένα καρέ κούρεμα, ενώ μια λεπτομέρεια όπως οι αφέλειες καθιστά το καρέ απόλυτα σύγχρονο”, εξηγεί ο hairstylist Eduardo Sánchez.

H Vogue συγκέντρωσε τα ωραιότερα καρέ, από το πιο κοντό μέχρι το πιο μακρύ, για το φθινόπωρο 2021.

Καρέ κούρεμα: Όλα τα διαφορετικά στυλ για το φθινόπωρο-1
©Courtesy of Gabriela Hearst

Το γαλλικό καρέ

Το κλασικό γαλλικό καρέ, με ή χωρίς αφέλειες, φτάνει στη μέση του λαιμού και αποκτά πιο ασύμμετρο στυλ. Οι κομμωτές κόβουν τις άκρες με ξυράφι για να δίνουν περισσότερο όγκο, αποφεύγοντας έτσι το φλατ αποτέλεσμα που πολλές φορές έχει το καρέ. Styling tip: Προτιμήστε μια χωρίστρα στη μέση, για να δείχνει εντελώς ανεπιτήδευτο και parisian.

Καρέ κούρεμα: Όλα τα διαφορετικά στυλ για το φθινόπωρο-2
©Courtesy of Khaite

Το ίσιο καρέ

Στα οβάλ πρόσωπα ταιριάζει το ολόισιο καρέ, που φτάνει ακριβώς στο πιγούνι. Επειδή σαν κούρεμα δεν έχει όγκο, ταιριάζει περισσότερο σε κυματιστά μαλλιά. Εναλλακτικά, δώστε εσείς όγκο με ένα texturising spray και αποφύγετε το ίσιωμα, για να δείχνει λίγο πιο ατημέλητο.

Καρέ κούρεμα: Όλα τα διαφορετικά στυλ για το φθινόπωρο-3
©Courtesy of Victoria Beckham

Το καρέ της Κλεοπάτρας

Το κούρεμα της Κλεοπάτρας είναι ιδανικό για πρόσωπα με γωνίες. Τόσο οι αφέλειες όσο και το μήκος των μαλλιών που φτάνει λίγο πάνω από τους ώμους, απαλύνουν τα έντονα χαρακτηρηστικά. Είναι επίσης ιδανικό κούρεμα για πρόσωπα με μεγάλο μέτωπο και μεγάλα μάτια. Styling tip: Δώστε απλά λίγο όγκο στην κορυφή του κεφαλιού, ανακατεύοντας με τα δάχτυλα. Ταιριάζει περισσότερο σε ίσια μαλλιά.

View this post on Instagram

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Το καρέ στους ώμους

Παλαιότερα θεωρούνταν αυτό το μεταβατικό μήκος από το καρέ, στα πιο μακριά μαλλιά. Πλέον όμως είναι κούρεμα από μόνο του και ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου και κάθε τύπο μαλλιών. Αν θέλετε έξτρα όγκο μπορείτε να κόψετε layers, διαφορετικά αφήστε τα ολόισια. Σε αυτό το μεσαίο μήκος ταιριάζουν και οι αφέλειες και οι ανταύγειες, για έξτρα ένταση.

Καρέ κούρεμα: Όλα τα διαφορετικά στυλ για το φθινόπωρο-4
©Stella McCartney

Το mullet

Έχει ασυμμετρίες, αφέλειες και μας μεταφέρει στα 80s. Αυτό το στυλ αν και έντονο, χαρίζει μια αρμονία στο πρόσωπο. Προτιμήστε να διατηρήσετε τη χωρίστρα στη μέση.

Διαβάστε επίσης | Τα 6 χρώματα μαλλιών για να ξεκινήσετε δυναμικά τη νέα σεζόν