το-κούρεμα-που-θα-ανανεώσει-τα-ταλαιπω-189370
©Acielle/Style du Monde

Ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας ταλαιπωρούν πάντα τα μαλλιά μας, γι’ αυτό και μια επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι μάλλον απαραίτητη μετά το τέλος των διακοπών. Οι αφυδατωμένες άκρες έχουν την τάση να σπάνε πολύ πιο εύκολα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ψαλίδα και ξηρότητα. Ποιο είναι όμως το ιδανικό κούρεμα για το φθινόπωρο για να ανανεώσουμε τα μαλλιά μας χωρίς να αλλάξουμε το μήκος τους; Οι hairstylists προτείνουν να δώσουμε μια ευκαιρία στα layers, που αυτό το φθινόπωρο είναι τάση.

Το κούρεμα που θα ανανεώσει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά του καλοκαιριού-1
©Acielle/Style du Monde

Οι τελευταίες street style εμφανίσεις επιβεβαιώνουν μια στροφή προς τα μαλλιά με φιλαρίσματα. Το ζητούμενο όμως είναι να δημιουργήσουμε layers που θα αντιστοιχούν και στις τάσεις του 2021. Τα ιδανικά κουρέματα που μπορούμε να επιλέξουμε για τα μαλλιά μας, είναι να δημιουργήσουμε ανάλαφρα φιλαρίσματα σε όλο το μήκος των μαλλιών μαζί με αφέλειες ή να κόψουμε layers στο κάτω μέρος των μαλλιών ώστε να απαλλαγούμε από τις φθαρμένες άκρες, χωρίς να θυσιάσουμε το μήκος τους.

Το κούρεμα που θα ανανεώσει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά του καλοκαιριού-2
©Acielle/Style du Monde

Τα φιλαρίσματα χαρίζουν κίνηση και όγκο στα μαλλιά, αποτελώντας αυτό το μαγικό τρικ που τα κάνει να δείχνουν ανάλαφρα και υγιή. Είτε έχετε μακριά μαλλιά, είτε ένα καρέ κούρεμα, μπορείτε να δημιουργήσετε layers, ακόμα και αν δεν θέλετε να τολμήσετε μια ριζική αλλαγή στο στυλ σας. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο που έχουν τα φιλαρίσματα είναι πως ταιριάζουν σε κάθε τύπο μαλλιών και στα ολόσια, αλλά και στα σγουρά, ενώ ανάλογα με το στυλ που θα κόψετε μπορείτε να δώσετε και ένα διαφορετικό look στα μαλλιά σας. Τα πιο δημοφιλή κουρέματα με layers που συναντάμε τώρα στο street style, είναι το wolf haircut, με τα layers και το μήκος του shag αλλά και λίγο από τον όγκο και την ασυμμετρία του mullet. Τα layers με ανοιχτές αφέλειες για να δώσετε ένα πιο 70s στυλ στο κούρεμά σας ή απλά τα ανάλαφρα φιλαρίσματα σε μακριά μαλλιά που χαρίζουν έξτρα όγκο.

Το κούρεμα που θα ανανεώσει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά του καλοκαιριού-3
©Acielle/Style du Monde

Διαβάστε επίσης | Κοντό καρέ: 6 χτενίσματα για να του δώσετε νέο twist

MHT