τα-χτενίσματα-που-ταιριάζουν-στο-σχήμ-191641
©Soren Jepsen
Το πρώτο βήμα για το τέλειο look, είναι το σωστό κούρεμα. Το δεύτερο βήμα είναι σίγουρα το ιδανικό χτένισμα που αναδεικνύει καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Δεν αρκεί φυσικά να επιλέξουμε ανάμεσα σε ponytail ή bun, αλλά να βρούμε αυτό το κατάλληλο hairstyle για το σχήμα του προσώπου και τον τύπο των μαλλιών μας. Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε; Λεπτομέρειες όπως το χρώμα, η πυκνότητα των μαλλιών, το μήκος τους, παίζουν σημαντικό ρόλο για την επιλογή του κατάλληλου hairstyle. Πριν κλείσετε το επόμενο ραντεβού με τον κομμωτή σας, μελετήστε τις συμβουλές των experts.
Τα χτενίσματα που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας-1
©Soren Jepsen

Polished ή χαλαρό bun;

Το ανεπιτήδευτο στυλ δεν ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα, όπως και το πιο polished. Όπως προτείνει ο Eduardo Sánchez, στα στρογγυλά ή μακρόστενα πρόσωπα ένα πολύ στημένο χτένισμα θα τονίσει ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά. Αντίστοιχα τα τετράγωνα πρόσωπα ή οβάλ, χρειάζονται ένα sleek χτένισμα. Γενικότερα όσο πιο casual και χαλαρό το χτένισμα, τόσο πιο εύκολα μπορεί να υιοθετηθεί από κάθε πρόσωπο, δίνοντας όγκο ακόμα και στα πιο άτονα μαλλιά.

Τα χτενίσματα που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας-2
©Soren Jepsen

Ψηλή ή χαμηλή αλογοουρά;

Ένα ακόμα ερώτημα με το οποίο ερχόμαστε συχνά αντιμέτωπες, είναι αν θα επιλέξουμε ψηλό ή χαμηλό ponytail. Ο Eduardo Sánchez συμβουλεύει πως τα ψηλά ponytails και updos ταιριάζουν σε οβάλ πρόσωπα, αλλά όχι σε μακρόστενα. Για τα μακρόστενα πρόσωπα αντίθετα προτείνει χαμηλά updos και όχι σφιχτά. Στα στρογγυλά πρόσωπα ταιριάζουν τα ψηλά ponytails με κίνηση και τούφες ανάλαφρες στα πλαϊνά του προσώπου .

Τα χτενίσματα που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας-3
©Soren Jepsen

Ίσια ή κυματιστά μαλλιά;

Αν θέλετε να έχετε τα μαλλιά σας κάτω, τότε στα στρογγυλά πρόσωπα προτιμήστε τα ίσια μαλλιά, που με κάποιο τρόπο επιμηκύνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Οι αφέλειες και οι πλαϊνές φράντζες, κολακεύουν ιδιαίτερα αυτά τα πρόσωπα. Αντίθετα στα μακρόστενα πρόσωπα είναι προτιμότερο να αποφεύγονται τα ίσια μαλλιά, επιλέγοντας πιο wavy χτενίσματα.

Διαβάστε επίσης | Τα 7 beauty trends που θα δοκιμάσουμε το φθινόπωρο

MHT