8-δροσερά-ponytails-για-να-είστε-stylish-όλο-το-καλοκαί-183913
©Grace Elizabeth/Instagram

Το ponytail έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να αποτελεί ένα από τα αγαπημένα χτενίσματα όλων των εποχών και ειδικά του καλοκαιριού που λόγω ζέστης θέλουμε να μειώνουμε το styling. Η αλογοουρά είναι ένα χτένισμα πολύ εύκολο, διαχρονικό και απλό. Ταιριάζει σε κάθε τύπο μαλλιών, δηλαδή σε ίσια, σπαστά ή και σγουρά αλλά και σε κάθε μήκος, ακόμα και στο κοντό καρέ. Σίγουρα δεν απαιτούνται και ιδιαίτερες δυνατότητες για να πετύχουμε το τέλειο ponytail, αρκεί να εμπνευστείτε από τις διαφορετικές εκδοχές που προτείνει η Vogue. Η αλογοουρά δεν έχει μόνο μια κλασική μορφή, με τις σωστές ιδέες μπορεί να δείχνει διαφορετική, όπως sleek αλλά και με όγκο, messy, ψηλή αλογοουρά αλλά και χαμηλή, κομψή, αλλά και πιο ροκ.

Πώς θα δημιουργήσετε το τέλειο καλοκαιρινό ponytail;

Ακολουθήστε τον οδηγό της Vogue για διαφορετικά χτενίσματα.

Αν θέλετε να πετύχετε ένα πιο messy αποτέλεσμα, τότε πριν πιάσετε τα μαλλιά σας θα πρέπει να δώσετε όγκο στις ρίζες με ένα volume προϊόν και με το σεσουάρ, ρίχνοντας τον αέρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες πριν τα χτενίσετε, για να δείχνουν πιο περιποιημένα και να μην πετάνε. Αν χρειαστεί εφαρμόστε στις φύτρες ή τους κροτάφους ένα προϊόν mousse.

Μοιράστε τα μαλλιά σας σε δύο μέρη, αριστερά και δεξιά της χωρίστρας. Πιάστε πρώτα το ένα μέρος και μετά το άλλο και στη συνέχεια τα ενώνετε.

Χτενίστε καλά τα μαλλιά σας πριν τα πιάσετε, για να δημιουργήσετε μια sleek σφιχτή αλογοουρά. Χωρίστε τα μαλλιά σας στη μέση, πιάστε μια χαμηλή αλογοουρά και στερεώστε τη με λαστιχάκι. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα τζελ λείανσης στο πάνω μέρος του κεφαλιού.

Μπορείτε να εφαρμόσετε έλαιο μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού, για να λειάνετε τις τρίχες. Επιλέξτε όμως ένα ξηρό λάδι για να μην δημιουργηθεί λιπαρότητα. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε μικρούς κυματισμούς με τις φύτρες ή τις πολύ κοντές τούφες στο πλάι, είναι μια τάση που ανακαλύψαμε στα catwalks.

Για να δημιουργήσετε ένα ψηλό ponytail, αρχικά θα πρέπει αν δείτε αν ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας. Το συγκεκριμένο στυλ είναι ιδανικό για στρογγυλά πρόσωπα και τετράγωνα. Αντίστοιχα το low ponytail ευνοεί περισσότερο τα οβάλ πρόσωπα.

8 δροσερά ponytails για να είστε stylish όλο το καλοκαίρι-1
©Jonathan Daniel Pryce
8 δροσερά ponytails για να είστε stylish όλο το καλοκαίρι-2
©Bella Hadid/Instagram
8 δροσερά ponytails για να είστε stylish όλο το καλοκαίρι-3
©Meghan Roche/Instagram
8 δροσερά ponytails για να είστε stylish όλο το καλοκαίρι-4
©Emili Sindlev/Instagram
8 δροσερά ponytails για να είστε stylish όλο το καλοκαίρι-5
©Altuzarra
8 δροσερά ponytails για να είστε stylish όλο το καλοκαίρι-6
©Olivia Vinten/Instagram
8 δροσερά ponytails για να είστε stylish όλο το καλοκαίρι-7
©Caro Daur/Instagram

Διαβάστε επίσης | Καλοκαιρινό ξανθό: Οι 5 πιο hot αποχρώσεις για κάθε επιδερμίδα

MHT