pixelformula
pixelformula
pixelformula

8 καθαριστικά προσώπου για να αναβαθμίσετε τη skincare ρουτίνα σας

Ο καθαρισμός είναι το πρώτο και πιο βασικό βήμα για λαμπερό πρόσωπο. Η Vogue επιλέγει τα νέα cleansers με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Το cleanser αποτελεί το hero product της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς και τη βάση για καθαρή επιδερμίδα. Σίγουρα τα κύρια χαρακτηριστικά του καθαριστικού προσώπου είναι να απομακρύνει τη λιπαρόρητα, τους ρύπους και τα υπολείμματα μακιγιάζ, χωρίς να διαταράσσει τον επιδερμικό φραγμό. Βλέπουμε όμως όλο και περισσότερα beauty brands να ενσωματώνουν στα cleansers δραστικά συστατικά όπως η βιταμίνη C ή το σαλικυλικό οξύ, για ακόμα πιο στοχευμένη δράση. Οι φόρμουλες πλέον αλλάζουν, γίνονται πιο ήπιες για να μην προκαλούν ξηρότητα, αφήνοντας την επιδερμίδα σας βελούδινα απαλή, ενώ ακόμα και οι διαφορετικές υφές, από μπαλμ, έλαιο, μέχρι τζελ ή αφρό, έχουν στόχο να ανακαλύψετε αυτή που σας ταιριάζει.

Πολλές φορές τα επιδερμικά προβλήματα ξεκινούν από το λάθος καθαριστικό. Αν νιώθετε την επιδερμίδα σας ιδιαίτερα ξηρή ή με τάση για λιπαρότητα και σπυράκια, τότε πρόκειται για ενδείξεις πως το cleanser σας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Μην παραβλέπετε λοιπόν τον καθαρισμό σαν ένα προαιρετικό βήμα της ιεροτελεστίας ομορφιάς, αλλά αφιερώστε τον απαραίτητο χρόνο για να κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας και να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες του cleanser σας. Να θυμάστε πως ο πρωινός και ο βραδινός καθαρισμός του προσώπου έχουν την ίδια σημασία για την υγεία της επιδερμίδας σας, οπότε είναι και τα δύο βήματα που δεν παραλείπουμε από την καθημερινότητά μας.

Η Vogue προτείνει τα 8 καθαριστικά προσώπου που θα αναβαθμίσουν τη skincare ρουτίνα:

 

 


©Augustinus Bader

Καθαριστικό προσώπου The Cleansing Balm, Augustinus Bader


©Chanel

Le Lait Anti-Pollution Cleansing Milk, Chanel.


©Elemis

Καθαριστικό προσώπου Pro-Collagen Rose Cleansing Balm, Elemis.


©CeraVe

Καθαριστικό προσώπου Foaming Facial Cleanser, Cerave, στα φαρμακεία.


©Lierac

Balm σε έλαιο διπλού καθαρισμού, Lierac Paris.


©Good In

Καθαριστικό προσώπου Fresh Start Cleansing Balm, Good In, Hondos Center.


©Shiseido

Καθαριστικό προσώπου Waso Shikulime Gel-to-Oil Cleanser, Shiseido.


©Omorovicza Budapest

Καθαριστικό προσώπου Thermal Cleansing Balm, Omorovicza Budapest.

 

Διαβάστε επίσης | 5 tips για να διατηρήσετε τη sun-kissed επιδερμίδα σας και μετά τις διακοπές

Scroll to Top