άτονα-μαλλιά-9-tips-για-φυσικό-όγκο-198855

Αν νιώθετε πως τα μαλλιά σας είναι αρκετά φλατ και χωρίς όγκο, υπάρχει τρόπος να δημιουργήσετε ένα πιο voluminous εφέ χωρίς πολλά προϊόντα και χωρίς να ταλαιπωρήσετε την τρίχα. Ακόμα και αν έχετε πολύ λεπτά μαλλιά, με τα σωστά tips θα τους δώσετε όγκο χωρίς να τα βαραίνετε.

Η Vogue μιλά με τον κομμωτή Luke Hersheson–ο οποίος συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους celebrities, από τη Dua Lipa μέχρι τη Victoria Beckham– και μας προτείνει τα expert hair hacks που χρησιμοποιεί για να κάνει τα λεπτά μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά και μάλιστα άμεσα.

Μην βασίζεστε στο σαμπουάν και στο conditioner

Ίσως έχετε την εντύπωση ότι τα μαλλιά με όγκο χρειάζονται σαμπουάν και conditioner εξειδικευμένα για όγκο, αλλά όπως συμβουλεύει ο Hersheson κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο σε αυτό το στάδιο.«Η χρήση του λάθος conditioner ή της υπερβολικής χρήσης του, μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά και να τα κάνει πιο flat, κάτι που με τη σειρά του θα τα κάνει να φαίνονται και πιο λεπτά», λέει. «Θα συμβούλευα να μην χρησιμοποιείτε μάσκες μαλλιών και βαρύ conditioner, για να βοηθήσετε στη διατήρηση του όγκου και του σώματος της τρίχας».

Άτονα μαλλιά: 9 tips για φυσικό όγκο-1
©Camila Morrone/ Instagram

Βρείτε το κατάλληλο κούρεμα

Το μυστικό για τέλεια και πυκνά μαλλιά, φυσικά βρίσκεται σε ένα πολύ καλό κούρεμα. «Ένα σωστό κούρεμα είναι η βάση για κάθε μορφή styling. Χρειάζεστε σχήμα στα μαλλιά και ένα graphic cut. Τα μαλλιά με βάρος έχουν την τάση να χάνουν τον όγκο τους»,λέει. Χωρίς ένα καλό κούρεμα, οποιοδήποτε προϊόν ή εργαλείο styling και αν χρησιμοποιήσετε, θα εξακολουθείτε να μην μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε όγκο.

Δοκιμάστε τα layers 

Είτε μακριές αφέλειες,  είτε layers, το να κόψετε τα μαλλιά σας πιο κοντά στο μπροστινό μέρος του πρόσωπο σας θα δώσει στυλ και παράλληλα θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πυκνά.«Αυτό βοηθά στο να φαίνονται τα μαλλιά πιο πλούσια και καθόλου επίπεδα», λέει ο Hersheson.

Χρησιμοποιήστε «hair filler»

«Είναι σύνηθες να έχουμε τα αραιά μαλλιά γύρω από τους κροτάφους και τις άκρες των μαλλιών, ειδικά όσο μεγαλώνουμε. Τα fillers μαλλιών – ή ένα patch extension στα πλάγια – μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά να πυκνώσουν λίγο», λέει ο Hersheson. Υπάρχουν hair fillers, που τοποθετούνται «κρυφά» και είναι εξαιρετικά διακριτικά και δεν χρειάζεται να μοιάζουν με τα κλασικά extension μαλλιών που υπήρχαν στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον Hersheson, πολλές celebrities τα φορούν στο κόκκινο χαλί, «και δεν θα το μάθουμε ποτέ».

Αλλάξτε φορά στη χωρίστρα σας

Ένα εύκολο και γρήγορο κόλπο να δημιουργήσετε όγκο είναι να αλλάξετε τη χωρίστρα σας και να γυρίσετε τα μαλλιά σας από την άλλη πλευρά. «Σκεφτείτε την Kim Basinger και το flick-over της», λέει ο Hersheson. «Η χωρίστρα στη μέση θα κάνει πάντα τα μαλλιά να φαίνονται πιο επίπεδα – και αναποδογυρίζοντας τα είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενισχύσετε το σώμα της τρίχας». Ξεκινήστε από την κορυφή της κεφαλής Ίσως να θυμάστε το backcombing, που είναι μια παλιά τεχνική πολύ χρήσιμη όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι έχετε πυκνές ρίζες, λέει ο Hersheson –όμως καλό θα ήταν να αποφύγετε να το κάνετε με τον παλιό τρόπο, δηλαδή με μια χτένα.«Πάρτε μια βούρτσα με μικτές τρίχες και πιάστε τα μαλλιά προς τα πάνω, πιέζοντας τη βούρτσα προς τα κάτω ακριβώς πίσω από τις ρίζες στην κορυφή της κεφαλής σας–αυτό θα δημιουργήσει ένα Brigitte Bardot εφέ και θα αναδείξει ακόμη και το βλέμμα σας.

Βρείτε το σωστό προϊόν για τα μαλλιά σας

Υπάρχουν πολύ εξελιγμένα hair mousses που μπορεί πραγματικά να βοηθήσoυν στην ενίσχυση της τρίχας, και παράλληλα να ανυψώσουν τη ρίζα σας και να την κρατήσουν σταθερή, καθώς και να σας δώσουν ένα voluminous εφέ.

Στεγνώστε με το πιστολάκι προς τα πάνω

Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι, βεβαιωθείτε ότι κατευθύνετε τη ροή του αέρα κάτω από τη ρίζα και προς τα πάνω, αντί να φυσάτε προς τα κάτω στην κορυφή του κεφαλιού. «Είναι μικρά πράγματα αυτά που κάνουν πραγματικά τη διαφορά», λέει ο Hersheson.

Πειραματιστείτε με το χρώμα

Οι σωστές ανταύγειες και γενικά το χρώμα μπορούν να βοηθήσουν ώστε να δώσετε διάσταση στα μαλλιά σας. «Τη στιγμή που αρχίζετε να δίνετε μεγαλύτερη βάση στην υφή των μαλλιών ή στην αντίθεση στο χρώμα, αυτόματα θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι έχετε όγκο και πιο πλούσια μαλλιά» λέει ο Hersheson. «Κάντε διαφορετικούς αλλά διακριτικούς τόνους σε όλο το κεφάλι αυτό θα δώσει ένα καλό αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης | 10 scrubs προσώπου για πρόσωπο που λάμπει

MHT