πώς-θα-κάνετε-ένα-επιτυχημένο-ημιμόνι-198442

Τα νύχια μας θέλουμε να δείχνουν πάντα περιποιημένα και να ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις της nail art. Το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι σίγουρα η τοπ επιλογή μας αφού εξασφαλίζει τέλειo και λαμπερό αποτέλεσμα που διαρκεί για τρεις εβδομάδες, χωρίς φθορές ή ξεφλούδισμα, γι’ αυτό οι γυναίκες το προτιμούν. Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές δεν έχουμε χρόνο για ένα ραντεβού με τη nail artist μας. Υπάρχει όμως τρόπος να κάνουμε μόνες μας ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι, αρκεί να αποκτήσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό με την υπογραφή της Neonail, της εταιρείας που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες του χώρου. Με τη βοήθεια της ειδικού, προτείνουμε τις συμβουλές για να εφαρμόσετε σωστά το βερνίκι, τις τάσεις που πρωταγωνιστούν τώρα αλλά και μυστικά φροντίδας των νυχιών.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-1
©Neonail Greece/Instagram

Ο εξοπλισμός για να ξεκινήσετε

Εάν δοκιμάζετε το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι για πρώτη φορά, θα είναι πιο εύκολο για εσάς να αποκτήσετε ένα ΣΕΤ που θα περιέχει τα βασικά υλικά που χρειάζεστε για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, όπως, λίμα, buffer, Cleaner, Ημιμόνιμη βάση / τοπ, Ημιμόνιμο χρώμα, Λάμπα LED.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-2
©Neonail

Στη συνέχεια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε ένα ημιμόνιμο μανικιούρ στα νύχια σας και να απολαύσετε το αποτέλεσμα για 3 εβδομάδες.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-3

Προετοιμάστε την επιφάνεια του νυχιού σας, έτσι ώστε να είναι απαλλαγμένη από επωνύχια, σπρώχνοντας τα μαλακά προς τα πίσω με το ειδικό ξυλάκι.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-4

Στη συνέχεια δώστε το επιθυμητό σχήμα στα νύχια σας (τετράγωνο, στρογγυλό, οβάλ, μυτερό, κλπ) με μία λίμα 180 grit (βαθμός σκληρότητας). Περάστε την επιφάνεια του νυχιού και τις άκρες του με τη λίμα buffer προκειμένου να λειάνετε τα νύχια και να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα από το λιμάρισμα. Αφαιρέστε υπολείμματα σκόνης με ένα βουρτσάκι νυχιών.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-5

Αφού έχετε ολοκληρώσει την περιποίηση των νυχιών (κόψιμο/λιμάρισμα/καθάρισμα επωνυχίων), περάστε την επιφάνεια των νυχιών με Nail Cleaner για να καθαρίσετε την επιφάνεια του νυχιού.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-6

Eφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα ημιμόνιμης βάσης HARD BASE και πολυμερίστε σε λάμπα UV / LED (οι χρόνοι πολυμερισμού εξαρτώνται από την ισχύ της λάμπας που θα χρησιμοποιήσετε: LED 48W για 30 δευτερόλεπτα, LED 36 ή 24W: 60 δευτερόλεπτα, λάμπα UV: 120 δευτερόλεπτα). Προσέξτε να μην λερώσετε τα πετσάκια. Μην καθαρίσετε την πολυμερισμένη βάση με Cleaner.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-7

Eφαρμόστε μια λεπτή στρώση ημιμόνιμου χρωματιστού βερνικιού νυχιών, θυμηθείτε να σφραγίσετε την άκρη του νυχιού, και πολυμερίστε σε λάμπα UV ή LED. Στην περίπτωση των σκούρων χρωμάτων, επεκτείνετε τον χρόνο πολυμερισμού / σκλήρυνσης. Εφαρμόστε ξανά μία δεύτερη στρώση από το ημιμόνιμο βερνίκι για να κάνετε το χρώμα ακόμα πιο έντονο. Εάν κατά λάθος λερώσετε τα πετσάκια σας κατά την εφαρμογή, αφαιρέστε το προϊόν με ένα ξύλινο ραβδί και συνεχίστε την εφαρμογή.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-8

Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα HARD TOP για να δώσετε ένα γυαλιστερό φινίρισμα και θυμηθείτε να σφραγίσετε την άκρη του νυχιού. Πολυμερίστε σε λάμπα UV ή LED. Αφού αφαιρέσετε το χέρι σας από τη λάμπα, περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα και καθαρίστε το κολλώδες στρώμα που έχει μείνει στο βερνίκι με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με το Cleaner.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-9

Τέλος, εφαρμόστε ενυδατικό λαδάκι για θρέψη και ενυδάτωση.

Για να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο βερνίκι ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

-Περάστε με ένα buffer την επιφάνεια του νυχιού προκειμένου να φύγει το όποιο στρώμα από το τοπ, γυαλιστερό ή όχι, έτσι ώστε η ακετόνη (ασετόν) να μπορεί να διεισδύσει καλύτερα.

-Βάλτε την ακετόνη στο βαμβάκι του  foil nail wraps και τυλίξτε το δάχτυλο με το υπόλοιπο φύλλο.

-Μετά από περίπου 7-10 λεπτά, αφαιρέστε το ημιμόνιμο βερνίκι με ένα ξυλάκι για μανικιούρ και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα με ένα buffer.

-Εφαρμόστε ενυδατικό λαδάκι για θρέψη και ενυδάτωση.

Πώς να επεκτείνετε χρονικά το ημιμόνιμο μανικιούρ σας;

Απλά θυμηθείτε:

Προετοιμάστε σωστά την φυσική πλάκα των νυχιών.

Καθαρίστε την επιφάνεια των νυχιών με cleaner.

Αποφύγετε να βάψετε το δέρμα που περιβάλλει το νύχι.

Απλώστε λεπτά στρώματα βερνικιού.

Ασφαλίστε το ελεύθερο άκρο.

Πολυμερίστε τα ημιμόνιμα βερνίκια σύμφωνα με τους χρόνους πολυμερισμού των προϊόντων.

Ελέγξτε τη διάρκεια ζωής της λάμπας σας.

Ελέγξτε το βερνίκι σας εάν το έχετε πολύ καιρό και έχει χαλάσει.

Επίσης

Είναι καλύτερο τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε να είναι από την ίδια εταιρεία.

Αποφύγετε να αγγίζετε πράγματα ενώ κάνετε μανικιούρ για να μην λερώσετε τα νύχια σας.

Δεν πρέπει να λιμάρετε τα νύχια σας ενώ έχετε ξεκινήσει το βάψιμο.

Εάν αποφύγετε τα παραπάνω λάθη κατά την εκτέλεση ενός μανικιούρ, τότε το ημιμόνιμο χρώμα θα διαρκέσει σίγουρα για 3 εβδομάδες.

Οι nail τάσεις του χειμώνα και τα τοπ χρώματα

Η νέα χειμερινή συλλογή ημιμόνιμων βερνικιών Frosted Fairy Tale αποτελείται από 10 μοναδικές αποχρώσεις που παραπέμπουν στη μυστηριώδη, παγωμένη γη. Οι χειμερινές αποχρώσεις εξάπτουν τη φαντασία και με τους σωστούς σωστούς συνδυασμούς θα δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο μανικιούρ. Ο καθένας θα βρει κάτι για τον εαυτό του – τόσο οι υποστηρικτές των muted αποχρώσεων, όσο και εκείνοι που τους αρέσουν τα ζωηρά χρώματα. Χάρη στα σταθερά χρώματα ολόκληρης της συλλογής, τα βερνίκια μπορούν να συνδυαστούν με κάθε τρόπο, αρκεί να έχετε διάθεση για πειραματισμούς.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-10

Τα χρώματα Crushed Crystals, Ice Queen, Ice Star και Magical Holo είναι μια πρόταση για όσους αγαπούν το glitter. Αυτή η τάση θα είναι εξαιρετικά μοντέρνα αυτή τη σεζόν, γι’ αυτό και οι συγκεκριμένες αποχρώσεις είναι το απόλυτο must όσον αφορά τα νύχια για το χειμώνα.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-11

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-12

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-13

Ομαλή μετάβαση

Το Ombre είναι η τέλεια λύση για όσους τους αρέσει να παίζουν με πολλά χρώματα. Η επιλογή μας είναι να συνδυάσουμε στο μανικιούρ μας το Frosted Kiss και το Snowy Night, δημιουργώντας ένα χειμωνιάτικο τοπίο στα νύχια μας.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-14

Στοιχηματίστε στο ροζ

Μιας και μιλάμε για χειμερινή συλλογή, δεν πρέπει να λείπουν κάποιες χιονισμένες πινελιές. Το μοτίβο της νιφάδας χιονιού είναι ένα διαχρονικό μοτίβο. Το λευκό της νιφάδας του χιονιού συνδυάζεται υπέροχα με το χρώμα Frosty Princess. Η ντελικάτη απόχρωση έχει τονιστεί εδώ με μια πρωτότυπη διακόσμηση, δημιουργώντας ένα trendy μανικιούρ για το χειμώνα.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-15

Χειμερινό ουράνιο τόξο

Ο συνδυασμός των χρωμάτων Snowflake Fairy, Icicle Tale και Crackling Snow είναι ένα γρήγορο αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό styling. Το rainbow εφέ στα νύχια είναι η τελευταία τάση της μόδα.

Πώς θα κάνετε ένα επιτυχημένο ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;-16

MHT