κουρέματα-η-vogue-γνωρίζει-ήδη-τις-τάσεις-τ-228772
©Acielle/Style du Monde

Ένα νέο κούρεμα ή μια ριζική αλλαγή στα μαλλιά, εκτός από διάθεση για ανανέωση, πολλές φορές γεννά και την αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα. Τα προηγούμενα δύο χρόνια είναι γεγονός πως περιοριστήκαμε αρκετά λόγω των συνθηκών, αναζητώντας κυρίως εύκολα κουρέματα που δεν απαιτούν συχνή ανανέωση και επισκέψεις στο κομμωτήριο. Το καλοκαίρι του 2022 όμως, όπως και το φθινόπωρο που ακολουθεί, νιώθουμε έτοιμες να πειραματιστούμε με νέα κουρέματα, χρώματα μαλλιών, και γενικότερα να εκφραστούμε μέσα από τα hairstyle μας.

Το φθινόπωρο μπορεί να αργεί ακόμα, η Vogue όμως γνωρίζει ήδη όλες τις fresh τάσεις στα κουρέματα για την επόμενη σεζόν, και δημιούργησε τον απόλυτο οδηγό για μαλλιά, με την βοήθεια των ειδικών.

Το μακρύ καρέ

Τους προηγούμενους μήνες πολλές γυναίκες υιοθέτησαν το mini bob, μια τάση που πρωταγωνιστούσε και σε αρκετά catwalks της SS22. Το φθινόπωρο όμως επιστρέφει το μακρύ καρέ ή lob, που φτάνει στους ώμους ή και λίγο πιο κάτω και επιτρέπει να δημιουργείτε χτενίσματα και να δίνετε διαφορετικό στυλ στα μαλλιά κάθε φορά. Το lob θέλει συχνή ανανέωση για να διατηρείται σε αυτό το μήκος και φροντίδα, ώστε τα μαλλιά να δείχνουν λαμπερά και περιποιημένα.

Κουρέματα: Η Vogue γνωρίζει ήδη τις τάσεις του φθινοπώρου που θα αντιγράψουμε από τώρα-1
©Versace

Οι αφέλειες

Ξεχάστε τους αυστηρούς κανόνες και μην φοβάστε να πειραματιστείτε με τα μαλλιά σας. Το φθινόπωρο 2022 οι αφέλειες είναι ανεπιτήδευτες με στόχο να ταιριάζουν στο σχήμα του κάθε προσώπου. Ανοιχτές αφέλειες, ασύμμετρες, δίνουν κίνηση και ένταση στα μαλλιά.

Κουρέματα: Η Vogue γνωρίζει ήδη τις τάσεις του φθινοπώρου που θα αντιγράψουμε από τώρα-2
©Louis Vuitton

Τα μακριά layers

Το καλοκαίρι τα μαλλιά ταλαιπωρούνται από τον ήλιο και το αλάτι και έχουν μια τάση να σπάνε. Η επιστροφή στην καθημερινότητα μας βρίσκει να διατηρούμε αυτή την ασυμμετρία, κόβοντας πολλά layers και διαφορετικά μήκη.

Κουρέματα: Η Vogue γνωρίζει ήδη τις τάσεις του φθινοπώρου που θα αντιγράψουμε από τώρα-3
©Courtesy Gorunway

Το buzz cut

Η θηλυκότητα δεν συνδέεται με τα μαλλιά. Πολλοί οίκοι όπως Dior και Dolce & Gabbana, πρότειναν το buzz cut ως την απόλυτη τάση, ένα τολμηρό κούρεμα που τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και σίγουρα χαρίζει δυναμισμό.

Κουρέματα: Η Vogue γνωρίζει ήδη τις τάσεις του φθινοπώρου που θα αντιγράψουμε από τώρα-4
©Photography by Acielle Style Du Monde

Τα parisian chic ίσια μαλλιά

Τα μακριά ίσια μαλλιά επιστρέφουν με αναφορές από τα 60s. Η χωρίστρα είναι πλέον στο πλάι και οι άκρες των μαλλιών γυρίζουν προς τα μέσα, όπως πρότεινε ο οίκος Chanel, που δημιούργησε το hairstyle της Françoise Hardy στο catwalk.

Κουρέματα: Η Vogue γνωρίζει ήδη τις τάσεις του φθινοπώρου που θα αντιγράψουμε από τώρα-5
©Chanel

To tomboy look

Ο οίκος Saint Laurent για το φθινόπωρο 2022 πρότεινε κουρέματα με masculine αναφορές, όπως αυτό το σέξυ tomboy look. Η πλαϊνή χωρίστρα και ο όγκος στο πάνω μέρος προσθέτουν θηλυκότητα σε αυτό το στυλ.

Κουρέματα: Η Vogue γνωρίζει ήδη τις τάσεις του φθινοπώρου που θα αντιγράψουμε από τώρα-6
©Saint Laurent

Διαβάστε επίσης | 5 μανικιούρ που είναι all-time classic κάθε εποχή

MHT