αόρατα-layers-το-κούρεμα-που-δίνει-όγκο-στα-229545
©Getty Images

Τα έντονα layers αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά για το καλοκαίρι 2022, κάτι που επιβεβαιώνουν τα viral κουρέματα της σεζόν όπως το octopus haircut, το butterfly cut ή το shag. Τα φιλαρίσματα δημιουργούν κίνηση στα μαλλιά, γι’ αυτό και βλέπουμε να επιστρέφουν δυναμικά.

Οι hairstylists όμως μας προτείνουν μια νέα τεχνική, τα invisible layers, δηλαδή τα αόρατα φιλαρίσματα, που πλαισιώνουν το πρόσωπο και δίνουν όγκο, με ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

Αρκεί να σκεφτείτε το Rachel cut, το κούρεμα δηλαδή της Jennifer Aniston στα Φιλαράκια, στην πιο μοντέρνα εκδοχή του. Τα αόρατα layers δημιουργούν σκάλες στα μαλλιά, από το πιγούνι μέχρι τις άκρες, με το μήκος τους να μην επηρεάζεται. Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται ακόμα και σε λεπτά μαλλιά, που έχουν ανάγκη από έξτρα όγκο, γι’ αυτό και είναι τόσο δημοφιλής.

Πώς θα δημιουργήσετε αόρατα layers στα μαλλιά;

Αόρατα layers: Το κούρεμα που δίνει όγκο στα μαλλιά-1
©Getty Images

Το τρικ είναι να αναμίξετε κοντές και μακριές μύτες για ένα ντεγκραντέ εφέ, ώστε το τελικό φιλάρισμα να φαίνεται πολύ διακριτικό. Είναι σημαντικό επίσης οι δύο τούφες μπροστά να φτάνουν κάτω από το πιγούνι, για να δημιουργούν ένα αόρατο πλαίσιο γύρω από το πρόσωπο. Τα layers κόβονται από μέσα, ώστε να παραμένουν αόρατα και να δίνουν ένα lifting εφέ, καθώς ο όγκος δημιουργείται από κάτω προς τα πάνω.

Τα μαλλιά ανοίγουν προς τα έξω και με αυτό τον τρόπο αναδεικνύονται καλύτερα και τα χαρακτηριστικά σας.

Αόρατα layers: Το κούρεμα που δίνει όγκο στα μαλλιά-2
©Getty Images

Τα invisible layers είναι ιδανικά για κάθε μήκος μαλλιών, από τα καρέ κουρέματα, μέχρι τα μακριά μαλλιά, όπως και για ίσια ή curly μαλλιά. Το τελικό κούρεμα δείχνει ανεπιτήδευτο και είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, καθώς τα μαλλιά στεγνώνουν φυσικά και αποκτούν κίνηση χώρος να χρειάζονται προϊόντα styling.

Αόρατα layers: Το κούρεμα που δίνει όγκο στα μαλλιά-3
©Getty Images

Ακόμα και αν οι bold αλλαγές στα μαλλιά δεν σας ταιριάζουν, τολμήστε ένα πιο low-key κούρεμα με διακριτικά layers, που θα ανανεώσουν το στυλ σας. Πολλές σταρ έχουν ήδη υποκύψει στο trend, για εντυπωσιακά μαλλιά και natural εφέ, αρκεί να εμπνευστείτε από τις προτάσεις της Vogue.

Διαβάστε επίσης | Headband: Το αξεσουάρ μαλλιών που χρειάζεστε αυτό το καλοκαίρι 

MHT