μαλλιά-που-στεγνώνουν-φυσικά-η-τάση-τη-209511
©Getty Images

Η υψηλή ραπτική είναι ταυτισμένη με την τελειότητα, ακόμα και αυτό το πρότυπο όμως φαίνεται να αλλάζει. H Couture Week SS22 είχε μια διάθεση συμφιλίωσης με την φυσική ομορφιά, από τα φορέματα του οίκου Valentino που απευθύνονταν σε κάθε σωματότυπο, φύλο και ηλικία, μέχρι τα μαλλιά με το natural style. Τα μαλλιά των μοντέλων έμοιαζαν να έχουν στεγνώσει φυσικά, σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και ελαφρώς φριζαρισμένα. Αυτή είναι και η τάση της άνοιξης, τα air-dried hair που δεν χρειάζονται καν styling, κάνοντας σίγουρα την καθημερινότητά μας πολύ πιο απλή.

Αυτή η τάση δεν σημαίνει φυσικά πως ξεχνάμε οριστικά τα ολόισια μαλλιά και τις συσκευές styling, μας δίνει όμως την δυνατότητα να αγκαλιάσουμε και κάτι νέο. Τα messy hair εμφανίστηκαν στα shows των οίκων Azzaro και Alexandre Vauthier. Ακόμα και ο οίκος Chanel πειραματίστηκε με αυτό το look, αγκαλιάζοντας τα frizzy μαλλιά. Προσοχή όμως, φριζαρισμένα μαλλιά δεν σημαίνει ταλαιπωρημένα και θαμπά. Για να δείχνουν τα μαλλιά φυσικά όμορφα και υγιή, θα πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένα από τη ρίζα έως τις άκρες, για να αποφύγετε το πολύ έντονο φριζάρισμα που συνήθως προκαλείται από την ξηρότητα.

Μαλλιά που στεγνώνουν φυσικά: Η τάση της άνοιξης δεν απαιτεί styling-1
©Getty Images

Πώς θα πετύχετε τα τέλεια messy μαλλιά

Για να έχουν τα μαλλιά όγκο και φυσική κίνηση, θα πρέπει να στεγνώσετε μόνο τις ρίζες ρίχνοντας ζεστό αέρα με το σεσουάρ και ανασηκώνοντάς τες ελαφρώς. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε ένα υπερβολικά φλατ αποτέλεσμα και τα μαλλιά θα δείχνουν ανάλαφρα. Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε και λίγο λάδι στις άκρες για να αποφύγετε το έντονο φριζάρισμα. Το συγκεκριμένο στυλ το είδαμε και σε καρέ κουρέματα και σε μακριά μαλλιά, οπότε θα το υιοθετήσουμε σε κάθε περίπτωση.

Μαλλιά που στεγνώνουν φυσικά: Η τάση της άνοιξης δεν απαιτεί styling-2
©ACIELLE / STYLE DU MONDE

Στην συλλογή του Dior τα καρέ μαλλιά είχαν ακριβώς αυτό το ανεπιτήδευτο στυλ που θέλουμε και έχουμε ταυτίσει με τα parisian girls.

Μαλλιά που στεγνώνουν φυσικά: Η τάση της άνοιξης δεν απαιτεί styling-3
©Acielle/Style du Monde

Ακόμα και στο show του οίκου Chanel είδαμε mini bobs, λίγο κυματιστά, που έμοιαζαν να έχουν στεγνώσει φυσικά. Είναι σίγουρο το στυλ που θα κάνουμε την άνοιξη, αλλά και όλο το καλοκαίρι που η χρήση εργαλείων θερμότητας είναι όλο και πιο δύσκολη.

Διαβάστε επίσης | Έντονο βλέμμα και glossy χείλη: Το μακιγιάζ της άνοιξης

MHT