ολόισια-μαλλιά-πώς-θα-τα-πετύχετε-στο-σ-201827

Η εορταστική περίοδος έχει ξεκινήσει, και έχουμε ξανά την ανάγκη να επισκεφτούμε το κομμωτήριο ή να περιποιηθούμε λίγο περισσότερο τα μαλλιά μας στο σπίτι. Τα ίσια μαλλιά είναι πάντα εντυπωσιακά και ιδανικά και για το πιο λαμπερό πάρτι αλλά και για το γραφείο.

Η Vogue σας προτείνει τα tips που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε ολόισια μεταξένια μαλλιά.

Ενυδάτωση

Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από τα καλά ενυδατωμένα μαλλιά. Η ενυδάτωση των μαλλιών βοηθάει σε οποιοδήποτε hairstyle πρόκειται να κάνετε και ειδικότερα όταν πρόκειται για ίσια μαλλιά που το φριζάρισμα θα φανεί πιο εύκολα. Χρησιμοποιώντας λοιπόν προϊόντα ενυδάτωσης θρέφετε και προστατεύετε τα μαλλιά σας.

Επιπλέον μια θεραπεία ενυδάτωσης όπως και η χρήση conditioner, καταπολεμούν την υγρασία, τα μπερδεμένα μαλλιά και το φριζάρισμα. Η σωστή ενυδάτωση θα τελειοποιήσει κάθε look. «Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για να αποκτήσετε απόλυτα λεία μαλλιά και να τα διατηρήσετε» προσθέτει η Damtew.

Ολόισια μαλλιά: Πώς θα τα πετύχετε στο σπίτι σαν επαγγελματίες;-1
©Dua Lipa/Instagram

Λάδια, serums και προστατευτικά θερμότητας

Τα silky μαλλιά πρέπει να είναι και απόλυτα απαλά, οπότε χρησιμοποιήστε προϊόντα που προσφέρουν ενυδάτωση χωρίς να βαραίνουν, ακόμη και αν αυτό είναι κάποιο προϊόν που τα προστατεύει από τη θερμότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφριά προϊόντα ενάντια στην υγρασία και το φριζάρισμα, κάτι απαραίτητο για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ίσια.

Ένα serum ενυδατώνει και προλαμβάνει το φριζάρισμα, ενώ παράλληλα προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα. Μια ακόμη επιλογή θα ήταν ένα anti-humidity σπρέι που θα βοηθήσει όσο τα στεγνώνετε με πιστολάκι και θα αντιμετωπίσει την υγρασία.

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα hot tools

«Πρώτα εφαρμόζω το προϊόν στα μαλλιά, στη συνέχεια κάνω τη χωρίστρα και ξεκινάω το στέγνωμα», λέει η Parker η οποία χρησιμοποιεί μια στρογγυλή βούρτσα για να δώσει όγκο στα μαλλιά, αντί για πρέσα. H Damtew για να  κάνετε τα μαλλιά σας στο σπίτι προτείνει: «Να χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική hot comb και να ολοκληρώνετε το ίσιωμα με πρέσα ».

Ολόισια μαλλιά: Πώς θα τα πετύχετε στο σπίτι σαν επαγγελματίες;-2
©Leia Sfez/ Instagram

Ενώ ο Christopher χρησιμοποιεί την πρέσα με ένα συγκεκριμένο τρόπο: «παίρνω τα μισά μαλλιά και τα πιέζω μέχρι τις άκρες χρησιμοποιώντας μια επίπεδη πρέσα για να τα ισιώσω». Από την άλλη, για να αποφύγετε την φθορά από τη θερμότητα η Damtew συμβουλεύει: «σιγουρευτείτε ότι δεν θα τα περάσετε πολλές φορές με την πρέσα και κρατήστε χαμηλή τη θερμοκρασία. Θυμηθείτε ότι είναι πιο εύκολο να ανεβάσετε την θερμοκρασία αν χρειαστεί αντί να τη χαμηλώσετε».

Συντήρηση

Η συντήρηση είναι σημαντική αν επιθυμείτε να διατηρήσετε αυτό το στυλ. Μπορείτε να τυλίγετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια τη νύχτας με ένα σατέν ή μεταξωτό μαντήλι-αν αγοράσετε και μια silk μαξιλαροθήκη αυτό θα ενισχύσει την προστασία των μαλλιών σας αλλά και του δέρματος. Επιπλέον, η Damtew προτείνει να κοιμάστε με 6 μεγάλα τσιμπιδάκια για μπούκλες κάτω από το μαντήλι.

Για να προστατεύσετε το ίσιωμα και να μην περάσει υγρασία ο Bennett-Mathieu προτείνει: «Να φοράτε ένα σκουφάκι όσο κάνετε μπάνιο και μην αφήνετε τα μαλλιά σας άλουστα για πολλές μέρες».

Διαβάστε επίσης | Καστανά μαλλιά: Όλοι οι τρόποι για να τα φωτίσετε

MHT