υαλουρονικό-οξύ-10-serum-για-να-κάνετε-upgrade-στο-skincare-199893
©Meghan Roche/Instagram

Το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί περισσότερες από χίλιες φορές το βάρος του σε νερό, αυτό σημαίνει πως έχει τη δύναμη να ενυδατώσει σε βάθος την επιδερμίδα, χαρίζοντας αυτό τo plumpy εφέ που θέλουμε. Τα φυσικά αποθέματά μας σε υαλουρονικό οξύ μειώνονται με το χρόνο, με αποτέλεσμα να νιώθουμε το δέρμα μας ξηρό, χαλαρό και με τις πρώτες γραμμές έκφρασης να κάνουν την εμφάνισή τους. Γι’ αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε ένα σέρουμ με υαλουρονικό οξύ, που αναπληρώνει τη χαμένη υγρασία και αφήνει το πρόσωπό μας βελούδινο.

Το υαλουρονικό οξύ καθώς εφαρμόζεται στην επιδερμίδα, λειτουργεί άμεσα για να ενδυναμώσει τον επιδερμικό φραγμό, αποτρέποντας την απώλεια νερού.

Κάθε πότε χρησιμοποιείται; 

Το hero συστατικό του skincare, είναι απόλυτα ασφαλές για να μπορεί να εφαρμόζεται καθημερινά και μάλιστα δύο φορές, πρωί και βράδυ. Το απλώνετε στο δέρμα σας αμέσως μετά τον καθαρισμό ή την απολέπιση και πριν από την κρέμα σας ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν με δραστική ουσία. Η ιδανική περιεκτικότητα υαλουρονικού οξέος που πρέπει να αναζητήσετε στο σέρουμ σας, είναι 2%. Το δέρμα το αξιοποιεί καλύτερα σε μικρότερες δόσεις και το απορροφά σε βάθος, οπότε αρκεί αυτή η μικρή αλλά απόλυτα αποτελεσματική ποσότητα.

Οι skincare συνδυασμοί 

Ένας ακόμα λόγος που το υαλουρονικό οξύ θεωρείται τόσο διαδεδομένο συστατικό, είναι πως μπορεί να συνδυαστεί με κάθε skincare ουσία, όπως η ρετινόλη ή η βιταμίνη C, επιτυγχάνοντας μέγιστη δράση, ενυδάτωση και λάμψη.

Ο οδηγός της Vogue με τα best of serum με υαλουρονικό οξύ. 

Υαλουρονικό οξύ: 10 serum για να κάνετε upgrade στο skincare-1
©La Roche Posay

Ορός με 2 τύπους καθαρού υαλουρονικού οξέος, βιταμίνη Β5 και Madecassoside, Hyalu B5 Serum, La Roche Posay.

Υαλουρονικό οξύ: 10 serum για να κάνετε upgrade στο skincare-2
©Vichy

Ορός εντατικής ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ, το ενδυναμωτικό Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy και το φυτικό σάκχαρο μανόζη, Aqualia Thermal Serum, Vichy.

Υαλουρονικό οξύ: 10 serum για να κάνετε upgrade στο skincare-3
©The Ordinary

Ενυδατική φόρμουλα με vegan υαλουρονικό οξύ (χαμηλού, μεσαίου και υψηλού μοριακού βάρους) και βιταμίνη Β5, Hyaluronic Acid @% + B5, The Ordinary

Υαλουρονικό οξύ: 10 serum για να κάνετε upgrade στο skincare-4
©Yves Saint Laurent

Αντιγηραντικός ορός με υαλουρονικό οξύ και Μαροκινή Ίριδα Pure Shots Lines Away Serum, Yves Saint Laurent

Υαλουρονικό οξύ: 10 serum για να κάνετε upgrade στο skincare-5

Ορός εντατικής ενυδάτωσης και σύσφιξης με 2 είδη καθαρού υαλουρονικού οξέος, Revitalift Filler Serum, L’Oréal Paris.

Υαλουρονικό οξύ: 10 serum για να κάνετε upgrade στο skincare-6
©Skinceuticals

Πολύλειτουργικός διορθωτικός ορός με καθαρό υαλουρονικό οξύ, proxylane και βοτανικά εκχυλίσματα από γλυκόριζα και μωβ ρύζι, H.A. Intensifier Serum, Skinceuticals

Υαλουρονικό οξύ: 10 serum για να κάνετε upgrade στο skincare-7
©The Inkey List

Ορός εντατικής ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ (2% πολλαπλού μοριακού βάρους) και πεπτίδιο Matrixyl 3000, Hyaluronic Acid, The Inkey List

Υαλουρονικό οξύ: 10 serum για να κάνετε upgrade στο skincare-8
©Nuxe

Αντιγηραντικός ορός προσώπου με φυσικό υαλουρονικό οξύ Super Serum 10, Nuxe

Υαλουρονικό οξύ: 10 serum για να κάνετε upgrade στο skincare-9
©Kiehl’s

Λεπτόρρευστος ορός με υαλουρονικό οξύ και ένα φυτικό σύμπλεγμα από ρίζες κόκκινου ginseng, βασιλικό και καρπούς Σχιζάνδρα, Vital Skin Strengthening Super Serum, Kiehl’s.

Υαλουρονικό οξύ: 10 serum για να κάνετε upgrade στο skincare-10
©PSA

Ενυδατικός ορός με υαλουρονικό οξύ, Kombucha, Panthenol, Organic Safflower Oil, The Most Hyaluronic Super Nutrient Hydration Serum, PSA.

Διαβάστε επίσης | Emulsions: Γιατί να προσθέσετε αυτό το σούπερ ενυδατικό προϊόν στη skincare ρουτίνα σας

MHT