καστανά-μαλλιά-όλοι-οι-τρόποι-για-να-τα-200057
©Acielle/Style du Monde

Τα καστανά μαλλιά μπορεί να είναι η πιο κλασική απόχρωση γύρω μας, φέτος όμως το natural brown είναι και μεγάλο hair trend σύμφωνα με τους οίκους. Πριν από λίγες εβδομάδες άλλωστε είδαμε την Hailey Bieber να αφήνει το ξανθό και να επιλέγει ένα ζεστό καστανό χρώμα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ειδικά στις μεσογειακές χώρες δεν αποχωριζόμαστε τα καστανά μαλλιά μας. Σίγουρα είναι αυτή η φυσική απόχρωση που ταιριάζει περισσότερο στον τόνο της επιδερμίδας μας και δεν σκληραίνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Επιπλέον τα μαλλιά ταλαιπωρούνται λιγότερο από τις βαφές καθώς δεν χρειάζονται συχνή ανανέωση στο κομμωτήριο όπως το ξανθό, ενώ ταιριάζουν με κάθε κούρεμα. Το ζητούμενο όλων των γυναικών με καστανά μαλλιά, είναι να δείχνουν λαμπερά και υγιή, οπότε η Vogue αναζήτησετε τις τεχνικές για να φωτίσετε το καστανό χρώμα.

Το hair contouring

Ο πιο εύκολος τρόπος να δώσετε βάθος στα καστανά μαλλιά είναι η τεχνική contouring, που φωτίζει τόσο το χρώμα όσο και το πρόσωπό σας. Συγκεκριμένα για να το πετύχετε, διατηρείτε το βαθύ καστανό στην βάση σας και φωτίζετε τα μαλλιά από τη μέση μέχρι τις άκρες με πιο ανοιχτές καστανές ανταύγειες. Με αυτό το εφέ, το χρώμα δείχνει σαν να έχει ανοίξει φυσικά και με διαβαθμίσεις, η ρίζα των μαλλιών είναι πάντα υγιής και λαμπερή, ενώ το φως πέφτει πάντα στο πρόσωπο.

Καστανά μαλλιά: Όλοι οι τρόποι για να τα φωτίσετε-1
©Acielle/Style du Monde

Τα babylights

Αν το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας είναι σοκολατί ή βαθύ καστανό, τότε μπορείτε να προσθέσετε από τη ρίζα μέχρι τις άκρες λεπτά babylights σε μελί ή caramel απόχρωση. Το χρώμα θα ανοίξει ενιαία και πάλι με διαβαθμίσεις που δίνουν ένταση και κίνηση στα μαλλιά.

Καστανά μαλλιά: Όλοι οι τρόποι για να τα φωτίσετε-2
©Acielle/Style du Monde

Το  BB cream εφέ

Όπως ακριβώς η BB cream δημιουργεί μια μικρή κάλυψη στην επιδερμίδα και φωτίζει το πρόσωπο, έτσι ακριβώς και το BB cream εφέ στα μαλλιά, τα φωτίζει όταν χρειάζεται για να γλυκαίνουν τα χαρακτηριστικά. Αυτό γίνεται με honey και hazelnut τόνους σε λεπτές ανταύγειες, που κάνουν blend με το φυσικό χρώμα, χωρίς όμως να είναι έντονες. Το αποτέλεσμα είναι πως δίνουν μια διακριτική λάμψη.

Το mix

Μια ακόμα τεχνική για φως αλλά και για να ανοίξετε τα καστανά μαλλιά χωρίς να αλλοιώσετε το χρώμα της βάσης, είναι μια μείξη από έντονες ανταύγειες με balayge από τη μέση της τρίχας και κάτω. Σε αυτή την περίπτωση ο κομμωτής θα πρέπει να προσέξει τις ανοιχτές αποχρώσεις που θα επιλέξει ώστε να είναι κοντά στο φυσικό χρώμα σας και να μην κοκκινίζουν.

Καστανά μαλλιά: Όλοι οι τρόποι για να τα φωτίσετε-3
©Acielle/Style du Monde

Η ενυδάτωση

Το κλειδί για να διατηρείτε τα καστανά μαλλιά υγιή και λαμπερά είναι η καλή ενυδάτωση. Μην παραλείπετε να εφαρμόζετε λάδι στις άκρες και να χρησιμοποιείτε συχνά μάσκες μαλλιών μετά το λούσιμο, ακόμα και αν τα μαλλιά σας είναι καρέ ή και πιο κοντά.

Καστανά μαλλιά: Όλοι οι τρόποι για να τα φωτίσετε-4
©Acielle/Style du Monde

Διαβάστε επίσης | 7 pro tips για να εφαρμόσετε σωστά το concealer

MHT