ο-οίκος-chanel-επαναφέρει-την-πλαϊνή-χωρίστ-209273
©Acielle/Style du Monde

Η επιστροφή της δεκαετίας του 2000 είναι ορατή μέσα από τα low-rise τζιν παντελόνια, τα butterfly τοπ, το indie style. Το Couture SS22 show του οίκου Chanel επανέφερε ένα ακόμα χαρακτηριστικό της Y2K αισθητικής. Πρόκειται για την πλαϊνή χωρίστρα που μέχρι είχε ταυτιστεί με celebrities της εποχής όπως η Paris Hilton και η Mischa Barton. Τώρα η πλαϊνή χωρίστρα αποκτά το Chanel touch, είναι polished και ultra chic.

Μέχρι πρόσφατα η πλαϊνή χωρίστρα θεωρούνταν ξεπερασμένη από την Generation Z που μέσα από το TikTok είχε καταφέρει να ορίσει την χωρίστρα στη μέση ως τη μόνη αποδεκτή. Όλες οι τάσεις κάνουν κύκλους και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς. Όλα δείχνουν πως η πλαϊνή χωρίστρα είναι το hair trend που θα εκτοξευτεί την άνοιξη 2022.

Η πλαϊνή χωρίστρα του οίκου Chanel

Ο οίκος Chanel επαναφέρει την πλαϊνή χωρίστρα-1
©Acielle/Style du Monde

Στην συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου Chanel για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, η πλαϊνή χωρίστρα ήταν sleek και δημιουργήθηκε σε ολόισια μαλλιά πιασμένα σε χαμηλά ponytails. Για να διαμορφωθεί αυτό το τέλειο εφέ, εφαρμόστηκε στα μαλλιά ένα προϊόν κατά του φριζαρίσματος. Μπορεί στο show του Chanel να είδαμε την πιο αυστηρή εκδοχή αυτού του hairstyle, οι τελευταίες εμφανίσεις των celebrities όμως μας δείχνουν πως να υιοθετήσουμε την πλαϊνή χωρίστρα και σε messy μαλλιά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miu Miu (@miumiu)

H Hailey Bieber στην καμπάνια του οίκου Miu Miu για την SS22 εμφανίζεται με τα Y2K μαλλιά που θα αντιγράψουμε το καλοκαίρι. Είναι κυματιστά σαν να περάσαμε μια ημέρα στην παραλία, με πολύ έντονη πλαϊνή χωρίστρα και με ελαφρώς messy υφή, για ένα πιο ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα που ταιριάζει στο beach look. Αντίστοιχα η Bella Hadid που υιοθετεί πρώτη όλες τις τάσεις από τα ’00s, στις βραδινές της εμφανίσεις επιλέγει χαλαρά updo με πλαϊνή χωρίστρα, επιβεβαιώνοντας και αυτή με την πλευρά της την επιστροφή της συγκεκριμένης δεκαετίας.

Το σίγουρο είναι πως δεν θα περιμένουμε μέχρι την άνοιξη για να ακολουθήσουμε την τάση. Η πλαϊνή χωρίστρα είναι και πάλι εδώ.

Διαβάστε επίσης | Λευκό eyeliner: Θα γίνει το make-up statement της άνοιξης

MHT