γαλλική-κοτσίδα-o-οίκος-chanel-την-μεταμόρφω-185729
©Chanel

Αντλώντας έμπνευση από δύο μεγάλους εκπροσώπους του Ιμπρεσιονισμού, η creative director του οίκου Chanel, Virginie Viard, ενσάρκωσε το έργο τους σε δημιουργίες υψηλής ραπτικής, παρουσιάζοντας μια κολεξιόν που τιμά την αγάπη της Gabrielle Chanel στη ζωγραφική. Εκτός από τα φλοράλ μοτίβα, το σήμα κατατεθέν του οίκου, το τουίντ και τα ολόλευκα κοστούμια, στην AW21 haute couture συλλογή που μόλις παρουσιάστηκε στο Παρίσι, ξεχωρίσαμε και τα ευφάνταστα hairstyles, που επιμελήθηκε ο Damien Boissinot.

Γαλλική κοτσίδα: O οίκος Chanel την μεταμόρφωσε με αυτόν τον τρόπο-1
©Chanel

Μια ιδιαίτερη μοϊκάνα δημιουργήθηκε στα μαλλιά των μοντέλων, με έμφαση στη γαλλική κοτσίδα. Τα μαλλιά ήταν σφιχτά πιασμένα σε πλεξούδες, οι οποίες αντί να πέφτουν στην πλάτη με τον κλασικό τρόπο, πιάστηκαν επιμελώς κατά μήκος του κεφαλιού, φτάνοντας μέχρι και το μέτωπο. Στο πίσω μέρος, πρωταγωνίστησαν οι μαύροι χαρακτηριστικοί φιόγκοι που προστέθηκαν, οι οποίοι ακουμπούσαν τη μέση και ανέμιζαν με κάθε βήμα. Όλο το εφέ είχε ροκ και punk vibes, χωρίς ωστόσο να χάνει λεπτό την κομψότητα και τη θηλυκότητά του.

Γαλλική κοτσίδα: O οίκος Chanel την μεταμόρφωσε με αυτόν τον τρόπο-2
©Chanel
Γαλλική κοτσίδα: O οίκος Chanel την μεταμόρφωσε με αυτόν τον τρόπο-3
©Chanel

«Εμπνευστήκαμε από τους καλλιτέχνες της Belle Époque», δήλωσε ο Boissinot. «Η Virginie ήθελε να αποδώσει την εικόνα μιας δυνατής, σοφιστικέ γυναίκας, που βγαίνει έξω έτοιμη να «ροκάρει» την κοτσίδα της. Διατηρήσαμε τους φιόγκους, έναν διαχρονικό κώδικα του οίκου Chanel». Όπως και στα μαλλιά, έτσι και στο μακιγιάζ, η rock’n’roll αισθητική διατηρήθηκε δυναμικά, με έντονο eyeliner και σκούρα μπλε σκιά στην κάτω γραμμή να δημιουργούν ένα πρωτότυπο smokey eyes. Το πρόσωπο ωστόσο παρέμεινε φυσικό και ματ, το ίδιο και τα χείλη.

Διαβάστε επίσης | Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show

MHT