τα-key-trends-από-τo-chanel-couture-aw21-show-185203

Η Virginie Viard μετέφερε το Couture show του οίκου Chanel στην είσοδο του Palais Galliera, Μουσείο Μόδας της Πόλης του Παρισιού, με μια συλλογή εμπνευσμένη από τους Ιμπρεσιονιστές καλλιτέχνες.

Για την AW21 Chanel Couture collection, η Virginie Viard ονειρευόταν χρώμα που σπάει το γκρι του χειμώνα, “μια ιδιαίτερα χρωματιστή συλλογή με πολλά κεντήματα, κάτι ζεστό”, αποκάλυψε. Γι’ αυτό και άντλησε έμπνευση από τους Ιμπρεσιονιστές καλλιτέχνες, τη Berthe Morisot, τη Marie Laurencin,  τον Edouard Manet, μεταφράζοντας τα έργα τους και το mood των πινάκων σε δημιουργίες υψηλής ραπτικής. Η ζωγραφική βρισκόταν πάντα στο DNA του οίκου Chanel. Η ίδια η Gabrielle Chanel άλλωστε υπήρξε μεγάλη θαυμάστρια των φορεμάτων του 19ου αιώνα και του Ιμπρεσιονισμού. “Όταν ανακάλυψα αυτά τα πορτραίτα της Gabrielle Chanel με λευκά ή μαύρα φορέματα του 1880, αμέσως σκέφτηκα τους πίνακες”, περιγράφει.

Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-1
©Chanel
1/18
Native Share

Συνεχίζοντας το έργο της η Virginie Viard αποτύπωσε φλοράλ μοτίβα σε couture φορέματα και φούστες, που θα μπορούσαν να είναι πίνακες της εποχής. Φορέματα κεντημένα με water lilies, τζάκετ από μαύρο τουίντ με φτερά και ροζ και κόκκινα λουλούδια, τοπ με κεντημένα ροζ και μοβ μοτίβα, φορέματα κίτρινα pompoms, ολόλευκα κοστούμια, αποκαλύπτουν πως η Chanel Couture AW21 συλλογή είχε μια daywear διάθεση καθώς στην post-pandemic εποχή ακόμα και οι πελάτες της υψηλής ραπτικής αναζητούν περισσότερο την ουσία, κομμάτια πιο οικεία, αλλά με την απαραίτητη couture ματιά. Το μυαλό της Virginie Viard ταξίδεψε και στους κήπους της βρετανικής εξοχής, γι’ αυτό και η συλλογή έχει ένα touch από British και Frenchy style, από masculine και θηλυκό στυλ.

Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-2
©Chanel
2/18
Native Share

“Πρέπει να είσαι δυνατός για να μπορείς να παρουσιάσεις μια συλλογή σε ένα μέρος όπου λίγα μέτρα μακριά βρίσκονται οι καλύτερες collections της Mademoiselle Chanel”, δήλωσε ο Bruno Pavlovsky, Fashion President της Chanel για την επιλογή του σκηνικού στο Palais Galliera, όπου από τον Σεπτέμβριο εξελίσσεται η έκθεση Gabrielle Chanel: Manifeste de Mode, με περισσότερα από 300 σχέδια της Gabrielle Chanel.

Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-3
©Chanel
3/18
Native Share

Το highlight της συλλογής

Η Chanel bride ήταν η μούσα του οίκου Margaret Qualley που κατέβηκε τα σκαλιά του Palais Galliera με ένα 80s bridal look, νυφικό σε soft ροζ απόχρωση και καπέλο με φιόγκο.

Η πανδημία ήταν μια ευκαιρία για εντυπωσιακό storytelling, παρά την απουσία κοινού. Ο οίκος Chanel όμως ανυπομονούσε να επιστρέψει στα φυσικά shows και η Chanel bride ανυπομονούσε να πετάξει την ανθοδέσμη της.

Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-4
©Chanel
4/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-5
©Chanel
5/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-6
©Chanel
6/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-7
©Chanel
7/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-8
©Chanel
8/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-9
©Chanel
9/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-10
©Chanel
10/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-11
©Chanel
11/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-12
©Chanel
12/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-13
©Chanel
13/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-14
©Chanel
14/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-15
©Chanel
15/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-16
©Chanel
16/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-17
©Chanel
17/18
Native Share
Τα key trends από τo Chanel Couture AW21 show-18
©Chanel
18/18
Native Share

Διαβάστε επίσης | 5 σημεία-κλειδιά από την πρώτη couture συλλογή του Pieter Mulier για τον οίκο Alaia

MHT