μακρόστενα-πρόσωπα-το-κούρεμα-που-κολ-217489
©Phil Oh

Το ιδανικό κούρεμα μπορεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να τονίσει τα πιο δυνατά σημεία. Αρκεί λοιπόν να ανακαλύψετε το κατάλληλο haircut για το σχήμα του προσώπου σας. Τα μακρόστενα πρόσωπα έχουν ανάγκη από κουρέματα που απαλύνουν τις γωνίες και δημιουργούν ένα πιο απαλό ή στρογγυλό εφέ. Γι’ αυτό και το ιδανικό cut έχει όγκο στο πλάι και όχι στο πάνω μέρος του κεφαλιού.

Η hairstylist Laura Torres μας πρότεινε το best of κούρεμα για μακρόστενα πρόσωπα, που ακολουθεί και τις τάσεις της άνοιξης. Πρόκειται για το shaggy bob, ένα μεσαίου μήκους καρέ με layers και ανάλαφρες αφέλειες, που δίνουν ένα πιο soft αποτέλεσμα και απαλύνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Το shaggy bob κούρεμα φτάνει στο πιγούνι ή μέχρι το ύψος των ώμων, όχι όμως πιο κάτω καθώς τα μακριά μαλλιά έχουν την τάση να δείχνουν το πρόσωπο πιο μακρόστενο.

Μακρόστενα πρόσωπα: Το κούρεμα που κολακεύει περισσότερο-1
©Alex Finch and Young Chul Kim

To shaggy bob είναι ένα κούρεμα που διαμορφώνεται ανάλογα με το πρόσωπό σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο ανάλαφρο εφέ με light layers και διακριτικές αφέλειες ή να δώσετε περισσότερο όγκο με πιο έντονο φιλάρισμα. Αν έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά, τότε σίγουρα το wavy shaggy είναι το κούρεμα που πρέπει να υιοθετήσετε, για να δώσετε ανάλαφρη κίνηση και φυσικό όγκο στις μπούκλες σας. Όσο για τα ίσια μαλλιά, είναι καλύτερο να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά για ένα πιο ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα.

Μακρόστενα πρόσωπα: Το κούρεμα που κολακεύει περισσότερο-2
©Phil Oh

Τα μακρόστενα πρόσωπα έχουν ανάγκη από όγκο και όχι μήκος, γι’ αυτό και τα layers γίνονται πάντα στο πλάι, σε αντίθεση με τα στρογγυλά πρόσωπα που τους ταιριάζουν τα μακριά μαλλιά και τα έντονα layers που προσθέτουν γωνίες.

Διαβάστε επίσης | Ροζ σκιά: 6 τρόποι να υιοθετήσετε το fresh beauty trend

MHT