λούσιμο-ο-κανόνας-των-5-δευτερολέπτων-γ-228163
©George Angelis/Shot by gio

Οι hairstylists επιμένουν πως το σωστό λούσιμο είναι το τρικ για να δείχνουν τα μαλλιά λαμπερά και καθαρά για περισσότερες μέρες, ώστε να παρατείνετε το χρόνο ανάμεσα στα λουσίματα και να αποφύγετε την έξτρα ταλαιπωρία των μαλλιών. Η ιδανική ποσότητα σαμπουάν, ο τρόπος που το εφαρμόζουμε σε κάθε σημείο του τριχωτού της κεφαλής, η διαδικασία με την οποία ξεπλένουμε τα μαλλιά μας μετά το λούσιμο, όλα έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Τώρα οι επαγγελματίες μας προτείνουν ένα νέο beauty tip που θα αλλάξει την haircare ρουτίνα μας. Ο νέος κανόνας αφορά τον χρόνο που αφιερώνουμε καθώς ξεπλένουμε τα μαλλιά μας, αφού ο στόχος είναι το νερό να αφαιρέσει κάθε ίχνος από το σαμπουάν, το κοντίσιονερ και την μάσκα, αφήνοντας τα μαλλιά καθαρά και υγιή. Πρόκειται για τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων, που σημαίνει πως αφού ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας, απλά αφιερώστε πέντε δευτερόλεπτα ακόμα στην όλη διαδικασία. Επίσης ακόμα και αν λούζεστε με ζεστό νερό, φροντίστε αυτά τα 5 δευτερόλεπτα να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό, το οποίο κλείνει τα λέπια της τρίχας και καταπολεμά το φριζάρισμα, αφήνοντας τα μαλλιά λεία και απαλά. Στο τέλος απλά δοκιμάστε να περάσετε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά για να είστε σίγουρες πως έχουν αφαιρεθεί όλα τα προϊόντα.

Λούσιμο: Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων για λεία και λαμπερά μαλλιά-1
©George Angelis/Shot by Gio

Ο κανόνας 60/180 για καθαρά μαλλιά

Γνωρίζουμε ήδη πως για το σωστό λούσιμο θα πρέπει να αφιερώνουμε περίπου τρία λεπτά, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο τριχωτό της κεφαλής, που ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος. Πρόκειται για τον κανόνα 60/180 που αφορά τον χρόνο που πρέπει να παραμένει το σαμπουάν στο κεφάλι για να καθαρίσει σε βάθος τόσο τα μαλλιά, όσο και το scalp. Ο χρόνος αυτός κυμαίνεται από 60 δευτερόλεπτα για κοντά φυσικά μαλλιά και φτάνει τα 180 δευτερόλεπτα για μακριά και βαμμένα μαλλιά. Ακολουθώντας τα μυστικά των hair experts θα διαπιστώσετε σταδιακά πώς όσο πιο στοχευμένα λούζετε τα μαλλιά σας, τόσο λιγότερο συχνά θα χρειάζεται να το κάνετε μέσα στην εβδομάδα, διατηρώντας τα απαλά και καθαρά για περισσότερο. Αν νιώθετε τα μαλλιά σας λιπαρά, απλά προσθέστε στην καθημερινότητά σας το dry shampoo, που θα δώσει όγκο και κίνηση στα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης | Μακριές αφέλειες: Τα hairstyles που θα σώσουν την κατάσταση

MHT