λούσιμο-μαλλιών-9-επαγγελματικά-μυστι-202227
©Izabel Goulart/Instagram

Είναι πιθανό πολλοί να μην το γνωρίζουν, αλλά το καλό λούσιμο στα μαλλιά μας, είναι τόσο σημαντικό και απαραίτητο όσο και ένα facial προσώπου. Είναι η βάση για να διατηρούμε τα μαλλιά μας όμορφα και υγιή και μια καλή αρχή για να τελειοποιήσουμε οποιoδήποτε hairstyle. Παρόλο που υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από το λούσιμο -μερικές αφορούν το αν πρέπει ή όχι να τα λούζουμε κάθε μέρα- οι ειδικοί (ομόφωνα) επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να γίνεται μόνο αν το χρειάζονται τα μαλλιά.

Η Vogue καταγράφει τα καλύτερα tricks για σωστό λούσιμο σύμφωνα με τους pro.

Βουρτσίστε τα μαλλιά

Όλοι οι ειδικοί το λένε, αλλά οι περισσότεροι παραβλέπουμε αυτό το βήμα πριν το λούσιμο των μαλλιών. Ωστόσο, καθώς τα βρεγμένα μαλλιά είναι στην πιο εύθραυστη κατάστασή τους, καλό είναι να τα ξεμπερδεύετε πριν μπείτε στο ντους για να διευκολύνετε το βούρτσισμα μετά. Ο stylist Moncho Moreno συμβουλεύει να αφιερώσετε λίγο χρόνο κάνοντας αυτό το βήμα – χρησιμοποιώντας ένα σπρέι που ξεμπερδεύει τα μαλλιά. Η María Baras συμβουλεύει ακόμα και τη χρήση κάποιου λαδιού για να διευκολύνετε τη διαδικασία. «Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα, οπότε αν τα τραβήξετε μπορεί να τα σπάσετε. Αντίθετα τα στεγνά μαλλιά είναι πιο δυνατά και δεν σπάνε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τα χτενίσετε και όταν θα είναι βρεγμένα, αλλά αυτό το βήμα θα βοηθήσει στο να λύσετε τυχόν κόμπους πριν λούσετε και η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη (και λιγότερο επώδυνη)», προσθέτει η expert.

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα σας

Η hair stylist Cristina Márquez, συνεργάτιδα της εταιρείας OGX, υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας όταν λούζετε τα μαλλιά, και πάντα να το κάνετε απαλά, καθώς με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείτε την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής αλλά και η αίσθηση είναι πιο ευχάριστη. Με αυτόν τον τρόπο, το τριχωτό της κεφαλής θα καθαριστεί σχολαστικά και τα μαλλιά θα είναι πιο υγιή και όμορφα.

Ανασηκώστε τις ρίζες

Κατά τη διάρκεια του μασάζ που θα κάνετε με τα δάχτυλα, ο Christophe Robin συμβουλεύει να ανασηκώνετε τις ρίζες των μαλλιών. Το μασάζ ενεργοποιεί την κυκλοφορία και βοηθάει στη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών.

Ο κανόνας των 3

Μερικές φορές ξεχνάμε ποια είναι τα σημαντικά μέρη που πρέπει να εστιάζουμε στο λούσιμο. Πρόκειται για τις περιοχές που λερώνονται περισσότερο: κορυφή, λαιμός και φαβορίτες. Καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα βήματα με αυτή τη σειρά, όπως επιβεβαιώνει και η stylist Raquel Moreno, από το The Beauty Concept Hair. Και πάντα πριν απλώσετε το σαμπουάν να βάζετε λίγο νερό στην παλάμη του χεριού σας. Είναι επίσης σημαντικό να ολοκληρώσετε το μασάζ με το σαμπουάν στις άκρες.

Μην χρησιμοποιείτε πολύ σαμπουάν

Οι ειδικοί το επιβεβαιώνουν: συνήθως χρησιμοποιούμε πολύ σαμπουάν. Και όχι, δεν είναι απαραίτητο. Η σωστή ποσότητα που πρέπει να βάζουμε στα μαλλιά μας ισοδυναμεί με ένα κουταλάκι του γλυκού και όπως επιβεβαιώνει και ο Robin, είναι υπεραρκετό.

Χρησιμοποιήστε δύο σαμπουάν ταυτόχρονα

Σύμφωνα με τον stylist Moncho Moreno, το έξυπνο και αποτελεσματικό λούσιμο των μαλλιών χρειάζεται τη χρήση δύο σαμπουάν ταυτόχρονα: ένα για το τριχωτό της κεφαλής και ένα άλλο ενυδατικό για τη μέση και τις άκρες. «Το διπλό σαμπουάν είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να λούσετε τα μαλλιά σας. Οι ρίζες δεν θα είναι ποτέ ίδιες με τις άκρες. Η ρίζα χρειάζεται θεραπεία ενώ οι άκρες αντέχουν περισσότερο (εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών ) και απαιτούν κάτι πιο ενυδατικό. Χρησιμοποιώντας ένα σαμπουάν περιποίησης για το τριχωτό της κεφαλής και ένα ενυδατικό σαμπουάν για τις άκρες, οι ρίζες θα είναι πιο υγιείς και τα μαλλιά θα μεγαλώνουν καλύτερα», εξηγεί ο stylist. Αυτό μπορεί να γίνει ταυτόχρονα, εφαρμόζοντας πρώτα το ένα σαμπουάν στις ρίζες και μετά το άλλο στις άκρες, και στη συνέχεια κάντε ταυτόχρονα το ξέπλυμα.

Λούσιμο μαλλιών: 9 επαγγελματικά μυστικά από τους experts -1
©Gala Gonzalez/Instagram

Στεγνώστε πριν το conditioning

Η Cristina Márquez κάνει ένα trick που σίγουρα λίγοι από εμάς δεν γνωρίζουμε: αφαιρεί την υγρασία από τα μαλλιά με μια πετσέτα πριν εφαρμόσει το conditioner ή τη μάσκα. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε το προϊόν πιο αποτελεσματικό και θα διεισδύσει καλύτερα μέσα στην τρίχα.

Βάλτε λάδι πριν το ξεμπέρδεμα

Οι πετσέτες είναι μια εξαιρετική λύση για να αφαιρέσετε την υγρασία από τα μαλλιά σας, αλλά μπορείτε να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα αν απλώσετε κάποιο λάδι στα μαλλιά σας πριν χρησιμοποιήσετε την πετσέτα για να τα τυλίξετε. Όπως επιβεβαίωσε και η stylist María Baras, αν βάλετε λάδι πριν ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας και τα τυλίξετε με την πετσέτα, θα απορροφηθεί το περιττό νερό και το λάδι θα εκτελέσει την προστατευτική και ενυδατική του λειτουργία.

Στεγνώστε πρώτα τη ρίζα

Η Cristina Márquez επιβεβαιώνει ότι είτε πρόκειται να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν από μόνα τους, είτε με πιστολάκι, πρέπει πάντα να στεγνώνουμε πρώτα τη ρίζα των μαλλιών, σηκώνοντάς την προς τα πάνω και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σαν χτένα για να μην σπάσουν. Δεδομένου ότι το τριχωτό της κεφαλής είναι λιπαρό γενικά, η αφαίρεση της υγρασίας στην περιοχή της ρίζας με ζεστό αέρα είναι απαραίτητη για να να διατηρείται υγιής η περιοχή.

Διαβάστε επίσης | Ολόισια μαλλιά: Πώς θα τα πετύχετε στο σπίτι σαν επαγγελματίες;

MHT