8-εντυπωσιακά-cat-eyeliner-tricks-για-να-μεγεθύνετε-το-211446
©Getty Images

Το βλέμμα ήταν πάντα ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του προσώπου μας, σε μια εποχή όμως που συνεχίζουμε να φοράμε συνεχώς μάσκα, η προσοχή που δίνεται στο βλέμμα μας είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το ενδιαφέρον μας στρέφεται λοιπόν στο διαχρονικά κλασικό και παγκοσμίως αγαπημένο, cat eyeliner.«Τώρα και περισσότερο από ποτέ, το eyeliner είναι το πιο αποτελεσματικό trick που μπορεί να βελτιώσει άμεσα το σχήμα των ματιών, να εκφράσει τη διάθεσή μας και να τονίσει το χαρακτήρα μας», λέει η Gina Brooke, που κρύβεται πίσω από τα winged eyes πολλών stars, όπως η Cate Blanchett και η Sofia Boutella.

Από τη δημιουργία μιας κολακευτικής βάσης, μέχρι το σχέδιο του τέλειου wing που μεγαλώνει τα μάτια, διάσημοι pro makeup artists αποκαλύπτουν τα μυστικά τους στη Vogue για το πως θα αποκτήσουμε το απόλυτο cat eyeliner look.

Ξεκινήστε με το tightlining

Αρχικά, η make-up artist Emily Cheng, η οποία συνεργάζεται με τη Yara Shahidi και τη Laura Harrier, συνιστά το tightlining, γνωστό και ως τεχνική του αόρατου eyeliner, το οποίο αποτελείται από «εφαρμογή eyeliner ανάμεσα στις βλεφαρίδες» για να φαίνονται πιο πυκνές και γεμάτες στις ρίζες. Θα δημιουργήσει μια καλή βάση για ένα πιο πλούσιο, cat-eye look.

Δοκιμάστε μια φυσική σκιά

Η pro Tasha Reiko Brown (που συνεργάζεται με την Alicia Keys και την Tracee Ellis Ross), μαζί με τα tightlines προσθέτει και μια ελαφριά, φυσική σκιά ματιών στα βλέφαρα, για να προσφέρει αντίθεση. «Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για σκιές ματιών και εφαρμόστε ένα ζεστό φυσικό καφέ χρώμα», λέει η Brown. Για να αυξήσετε τη λάμψη στην περιοχή των ματιών, η Brooke συνιστά να προσθέσετε ένα liner σε ουδέτερο τόνο στις εσωτερικές γωνίες, καθώς και στην κάτω εσωτερική περίμετρο, αυτό θα ανοίξει αμέσως τα μάτια και θα δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι μεγαλώνει το βλέμμα. «Διαβαθμίζοντας το χρώμα και σβήνοντας το liner από την πάνω και την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων, αυτό το trick θα μεγαλώσει τα μάτια και θα προσφέρει ένα fresh look», λέει.

8 εντυπωσιακά cat eyeliner tricks για να μεγεθύνετε το βλέμμα σας-1
©Getty Images

Βρείτε τη σωστή υφή

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε τον τύπο eyeliner που σας ταιριάζει- pencil liner εύκολο στην εφαρμογή, felt-tip liquid, creamy gel με πινέλο: ποιο θα είναι το καλύτερο για το ιδανικό αποτέλεσμα cat-eye που θέλετε να αποκτήσετε; «Τα σωστά εργαλεία και η υφή, μπορούν να κάνουν τη διαφορά», επιβεβαιώνει η Brooke, η οποία προτιμά να χρησιμοποιεί ένα soft angled nylon lip brush και gel eyeliner για την εφαρμογή. Συχνά, η Cheng ακολουθεί τα εξής βήματα:«Ξεκινώ κάνοντας ένα wing με ένα liquid liner και το κάνω blend με μια μαύρη σκιά», εξηγεί. «Αυτό θα συμβάλει επίσης στο να φαίνονται μεγαλύτερα τα μάτια».

Η Brown κάνει μια παρόμοια προσέγγιση, εφαρμόζοντας τις βάσεις με ένα μολύβι kohl πριν προσθέσει ένα layer με liquid liner, και συγκεντρώνοντάς το στη βάση των βλεφαρίδων για «sharp liner με ένα edge». Το σημαντικό είναι να βρείτε τη σωστή ισορροπία και αυτό που είναι πιο εύκολο να εφαρμόσετε σε εσάς έτσι ώστε να αποκτήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επιλέξτε την απόχρωσή σας

«Οι πιο κολακευτικές αποχρώσεις είναι αυτές με τις οποίες νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», λέει η Brown. Γενικά δεν μπορεί να πάει κάτι λάθος με τα ζεστά, πλούσια, βαθιά καφέ που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα θερμό αποτέλεσμα γύρω από τα μάτια. «Καθορίζει το μάτι χωρίς να τραβάει το focus και έχει περισσότερη λεπτότητα από το μαύρο», λέει. Για ένα παρόμοιο soft αποτέλεσμα, η Cheng προτείνει την απόχρωση του deep maroon αντί για ένα pop color . Αλλά επιμένει και στο απόλυτο classic, το μαύρο έντονο liner, για ένα «sharp and clean» αποτέλεσμα.

Επεξεργαστείτε το σχήμα και το lift

Η πρόθεση του winged liner είναι να μεγαλώσει τα μάτια. Για να πετύχετε το ιδανικό αποτελέσμα «ξεκινήστε με liner από την εσωτερική γωνία και τραβήξτε προς τα έξω ελαφρώς, πέρα από το τέλος του ματιού», συμβουλεύει η Brown. «Η γραμμή πρέπει να είναι εξαιρετικά λεπτή στο εσωτερικό του ματιού και σταδιακά να γίνεται ελαφρώς παχύτερη καθώς κινείστε προς τα έξω». Σύμφωνα με την Brown η άκρη του liner δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνει flick προς τα πάνω σε cat eye κίνηση.

«Η άκρη θα πρέπει να έχει κλίση ελαφρώς προς τα πάνω και προς τα έξω, γιατί έτσι θα μεγαλώσει τα μάτια», λέει η Brown. Πριν κάνετε το wing, σκεφτείτε πραγματικά τι είδους «lifted » look θέλετε να πετύχετε στο τέλος. «Το να τηρείτε κανόνες που αφορούν ορισμένα σχήματα ματιών δεν θα λειτουργήσει απαραίτητα προς όφελός σας, καθώς κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό και παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες του προσώπου», εξηγεί. «Πραγματικά αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε μια ανάλυση στο πρόσωπό σας και σχεδιάστε την τεχνική σας».

View this post on Instagram

A post shared by Sara Sampaio (@sarasampaio)

Προσθέστε το flick ή το wing

Για να παραμείνετε σταθεροί και να βρείτε το ιδανικό σχήμα για εσάς, η Cheng συνιστά να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να κοιτάζετε τον καθρέφτη με χαλαρό πρόσωπο πριν επιχειρήσετε να κάνετε το σχήμα. «Ακολουθώντας την καμπύλη του waterline σας και κοιτώντας προς τα πάνω, είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε να βρείτε τη γωνία του eyeliner σας», εξηγεί η Cheng. «Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε να πάτε πολύ ίσια ή πολύ λοξά προς τα πάνω, εκτός αν αυτό είναι το αποτέλεσμα που θέλετε. Θεωρώ ότι ακολουθώντας το waterline το αποτέλεσμα βγαίνει πιο φυσικό και κολακευτικό».

Κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας, είναι να αποφασίσετε αν θέλετε μια πιο sharp γωνία ή όπως το αποκαλεί και η Cheng  ένα πιο«soft baby wing». Αυτό θα προσφέρει ένα πιο απαλό, πιο καθαρό τελείωμα, «Θα καθορίσει αμέσως τα μάτια σας και είναι ένας εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε σχήμα», λέει.

View this post on Instagram

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Καθαρίστε και διορθώστε

Ανεξάρτητα από το ποιο είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα, μια μπατονέτα είναι απαραίτητη για τυχόν διορθώσεις, καθώς και για να απαλύνετε τις γραμμές. «Όταν έχω ένα liner που έχει βγει πολύ παχύρρευστο ή για να διορθώσω τυχόν λάθη, θα πάρω μια μυτερή μπατονέτα και θα τη βρέξω με micellar water για να τελειοποιήσω τη γραμμή», λέει η Brown, προειδοποιώντας ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στη χρήση της μπατονέτας καθώς οι ίνες που περιέχει μπορούν να πιαστούν στη μάσκαρα και στις βλεφαρίδες και να μπουν στα μάτια σας».

Επιπλέον, αποφύγετε το ντεμακιγιάζ, το οποίο μπορεί να επηρεάσει και το υπόλοιπο μακιγιάζ γύρω από τη γραμμή και να αφήσει λιπαρά υπολείμματα (αντ’ αυτού χρησιμοποιήστε micellar water). Μια ακόμη δοκιμασμένη τεχνική, είναι να το διορθώσετε με concealer. «Το τελείωμα με concealer από κάτω θα τονίσει επίσης και το liner», λέει η Cheng.

Τελειοποιήστε  το look με mascara

Η τελευταία πινελιά που χρειάζεστε είναι η μάσκαρα. Αφού στεγνώσει το liner, τυλίξτε τις βλεφαρίδες με ένα curler αν θέλετε και μετά κουνήστε τις. «Το τελικό αποτέλεσμα θα σας δώσει βάθος και ευκρίνεια γύρω από τα μάτια και θα προσφέρει ένα ξεχωριστό lash look», λέει η Brown. Για να δημιουργήσετε μια καμπύλη που θα μεγαλώσει τα μάτια και θα τονίσει τα wings, η Cheng προτείνει «όλο το focus να γίνει στην εξωτερική γωνία, και αυτό θα βοηθήσει και στο να μεγαλώσει το βλέμμα», λέει.

Διαβάστε επίσης | Τα 6 denim trends της άνοιξης σύμφωνα με τους κορυφαίους buyers

MHT