ξηρό-σαμπουάν-μήπως-το-χρησιμοποιείτ-221547
©George Angelis/Shot by Gio

Αν έπρεπε να σκεφτούμε ένα μόνο απαραίτητο προϊόν της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς μας, που δεν θα αποχωριζόμασταν, θα ήταν σίγουρα το ξηρό σαμπουάν, που μπορεί να σώσει τα μαλλιά μας όταν δεν υπάρχει χρόνος για λούσιμο. Το dry shampoo είναι η πρώτη επιλογή στην οποία καταφεύγουμε όταν προκύπτει ένα ξαφνικό ραντεβού μετά το γραφείο και φυσικά ο μόνος τρόπος για να περιορίσουμε τα καθημερινά λουσίματα, και να αποφύγουμε την έντονη ταλαιπωρία των μαλλιών μας. Απλά το εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας, το αφήνουμε να δράσει για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να απορροφήσει την λιπαρότητα, και στην συνέχεια χτενίζουμε καλά για να απομακρύνουμε τυχόν υπολείμματα.

Χρησιμοποιούμε όμως σωστά το dry shampoo;

Οι experts μας αποκαλύπτουν πως και αυτό το προϊόν, έχει τα μυστικά του, για να αξιοποιήσουμε καλύτερα τα οφέλη του. Η πρώτη μας σκέψη είναι να χρησιμοποιήσουμε το ξηρό σαμπουάν όταν τα μαλλιά μας δεν δείχνουν φρεσκολουσμένα, σαν μια λύση της τελευταίας στιγμής. Στην πραγματικότητα το dry shampoo μπορεί να μειώσει τα λουσίματα, διατηρώντας τα μαλλιά καθαρά και λαμπερά για περισσότερες μέρες.

Ξηρό σαμπουάν: Μήπως το χρησιμοποιείτε λάθος;-1
©George Angelis/Shot by Gio

Αρκεί να το ψεκάσετε στα μαλλιά σας την επόμενη μέρα από το λούσιμο, όταν ακόμα είναι φρέσκα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και την επόμενη ημέρα και θα διαπιστώσετε πως με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά διατηρούν την λάμψη και την υγιή όψη για περισσότερες ημέρες, ακόμα και χωρίς λούσιμο.

Φυσικά και το λούσιμο έχει τα μυστικά του.  Ο κανόνας 60/180 στην ουσία περιγράφει τα δευτερόλεπτα που πρέπει να διαρκεί το λούσιμο, για να αφήνει τα μαλλιά πραγματικά καθαρά. Ο στόχος είναι να κάνετε ένα καλό μασάζ στο scalp με το σαμπουάν για 60” αν έχετε κοντά μαλλιά, μέχρι 180” για μακριά μαλλιά ή βαμμένα.

Αυτός ο κανόνας λειτουργεί συνδυαστικά με το dry shampoo, ώστε να φτάσετε στο σημείο να παρατείνετε τον χρόνο ανάμεσα στα λουσίματα, χωρίς να ανησυχείτε για την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών σας.

Διαβάστε επίσης | Κρύο ντους: Τα οφέλη για το σώμα και την ψυχολογία 

MHT