3-κουρέματα-ιδανικά-για-λεπτά-μαλλιά-186197
©George Angelis/ShotbyGio

Τα λεπτά μαλλιά είναι αυτά που απαιτούν και το περισσότερο styling για να έχουν όγκο και κίνηση. Την λύση όμως μπορούν να δώσουν και τα κατάλληλα κουρέματα. Οι hairstylists προτείνουν συνήθως κοντά ή μεσαίου μήκους κουρέματα, καθώς στα μακριά μαλλιά σχηματίζονται άκρες που δείχνουν πάντα πιο έντονες όταν είναι άτονα. Πώς θα αποφύγουμε όμως ένα φλατ κούρεμα και ποια είναι τα στυλ που επιλέγουμε τώρα; Οι προτάσεις των κορυφαίων hair experts ακολουθούν και τις μεγαλύτερες τάσεις.

3 κουρέματα ιδανικά για λεπτά μαλλιά-1
©George Angelis/ShotbyGio

Το κοντό ίσιο καρέ

Τα κοντά και clean κουρέματα είναι αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στα ίσια και λεπτά μαλλιά. Μπορείτε να προσθέσετε και αφέλειες στο look για να διαμορφώσετε στην ουσία ένα πλαίσιο γύρω από το πρόσωπο. Αν όμως έχετε σγουρά μαλλιά, τότε κόψτε τα με layers για έξτρα όγκο. Συστήνεται ωστόσο και η χρήση σαμπουάν και προϊόντων μαλλιών για volume αποτέλεσμα.

3 κουρέματα ιδανικά για λεπτά μαλλιά-2
©George Angelis/ShotbyGio

Τα μαλλιά με λίγα layers

Τα φιλαρίσματα πάντα προσθέτουν όγκο σε ένα κούρεμα, ενώ υπάρχουν και τεχνικές να δημιουργήσετε κρυφά layers. Προτιμήστε ένα κούρεμα με ασύμμετρες άκρες που δημιουργούν την αίσθηση της κίνησης στα μαλλιά, με αποτέλεσμα να δείχνουν ανάλαφρα και με όγκο. Σαν έξτρα τιπ μπορείτε να γυρίζετε λίγο τις άκρες προς τα μέσα με ένα ψαλίδι ή σίδερο ισιώματος, για να είναι ακόμα πιο έντονο αυτό το αποτέλεσμα.

3 κουρέματα ιδανικά για λεπτά μαλλιά-3
©Getty Images

Tο μεσαίου μήκους καρέ

Ένα κούρεμα για να έχει όγκο, θα πρέπει στην ουσία να σχηματίζει μια πυραμίδα στο πρόσωπο. Αυτό είναι εφικτό με ένα μεσαίου μήκους καρέ κούρεμα στο ύψος των ώμων, ελαφρώς πιο μακρύ μπροστά και πιο κοντό προς τα πίσω, ώστε να δημιουργείται όγκος στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Με ένα σίδερο μπορείτε να δημιουργήσετε και χαλαρούς κυματισμούς, καθώς τα wavy μαλλιά πάντα δείχνουν και πιο πλούσια.

 Διαβάστε επίσης | Από το κοντό στο μακρύ καρέ: Πώς θα κάνετε τη μετάβαση;

MHT