τα-μαλλιά-που-δείχνουν-φυσικά-είναι-το-t-234226
©Phil Oh

Μπορεί οι πασαρέλες να μας οδηγούν στα πιο edgy κουρέματα, όπως mullets, πολύ κοντές αφέλειες και microbobs, αλλά το street style φαίνεται να έχει άλλη άποψη. Αν κρίνουμε από το πιο πρόσφατο, στην εβδομάδα μόδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι, τα haircuts που είδαμε στις περισσότερες stylers ήταν πολύ πιο effortless από ότι εκκεντρικά και πρωτότυπα. Τα μαλλιά έπεφταν φυσικά στους ώμους, χωρίς έντονα layers ή αυστηρές γραμμές και το αποτέλεσμα ήταν chic, υγιές και νεανικό, ιδανικό να ταιριάξει σε κάθε τύπο μαλλιών.

Τα μεσαίου μήκους μαλλιά είναι το καταλληλότερο hairstyle για να υιοθετήσετε το natural effect – χωρίς να σημαίνει πως αν έχετε κοντά μαλλιά δεν μπορείτε να το ακολουθήσετε. Αν, ωστόσο, έχετε μαλλιά που αγγίζουν τους ώμους ή τους ξεπερνούν για λίγο, καθώς και ίσιο κούρεμα με «μαλακές» άκρες, είστε ακριβώς μέσα στην τάση. Τα layers δεν είναι απαγορευτικά, καθώς δίνουν κίνηση, αλλά όσο πιο διακριτικά είναι τόσο το καλύτερο. Το ζητούμενο είναι τα μαλλιά να δείχνουν περιποιημένα και υγιή με τη λιγότερο δυνατή προσπάθεια.

Το backstage από το σόου του οίκου Chanel είναι η καλύτερη έμπνευση

Τα μαλλιά που δείχνουν φυσικά είναι το trend του φθινοπώρου-1
©Phil Oh
Τα μαλλιά που δείχνουν φυσικά είναι το trend του φθινοπώρου-2
©Phil Oh

Εκτός από το φυσικό cut και το effortless χτένισμα, τα φυσικά μαλλιά που θα είναι τάση το φθινόπωρο 2022 διακρίνονται και για τη λάμψη τους. Η όψη υγείας είναι απαραίτητη στο συγκεκριμένο trend για αυτό αν ανήκετε στις γυναίκες που δεν εντάσσουν στη ρουτίνα τους το conditioner ή τη μάσκα μαλλιών, πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που το αλάτι της θάλασσας, αλλά και ο ήλιος, αφυδατώνουν τα μαλλιά, η εντατική περιποίησή τους με προϊόντα για ενυδάτωση και λάμψη είναι must.

Τα μαλλιά που δείχνουν φυσικά είναι το trend του φθινοπώρου-3
©Phil Oh

Αν έχετε διασφαλίσει το σωστό haircut και τη λαμπερή όψη, το επόμενο και τελευταίο που πρέπει να κάνετε είναι να προσέξετε το χρώμα. Στην περίπτωση που βάφετε τα μαλλιά σας, προτιμήστε αποχρώσεις που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό σας, ενώ αν κάνετε ανταύγειες, επιλέξτε την πιο διακριτική και soft βερσιόν τους, που κάνει τα μαλλιά να μοιάζουν πως έχουν ανοίξει φυσικά.

Διαβάστε επίσης | Μαλλιά: 7 λάθη που πρέπει να αποφύγετε σε θάλασσα και πισίνα

MHT